10 Temmuz 2016 Pazar

Türk ihracatçıları Eylül ayında Selanik yolcusu

Ege Denizi’nin iki yakası Selanik Enternasyonal Fuarı’nda buluşuyor

Ege Denizi’nin iki yakası Selanik Enternasyonal Fuarı’nda buluşuyor. İzmir - Selanik arasında ticaret köprüsü kurulması için yürütülen çalışmalar meyvesini verdi. Ege İhracatçı Birlikleri bu yıl 10-18 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Selanik Enternasyonal Fuarı'na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirecek.
Bu yıl 81. Kez düzenlenecek olan Selanik Enternasyonal Fuarı Yunanistan’ın en büyük ve prestijli Ticaret Fuarı konumunda. Fuarı her yıl ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor.
Yılda 26 milyon turist ağırlayan Yunanistan’a 80 sektörde ihracat yapmanın mümkün olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2016 yılında Yunanistan ile Türkiye’nin ticari ilişkilerinin gelişmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini, Selanik Enternasyonal Fuarı ile bu süreci taçlandırmak istediklerini kaydetti.
Hedef iki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak
19 Şubat 2016 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında Selanik'i ziyaret ettiklerini, Selanik Enternasyonal Fuarı'nı düzenleyen Helexpo Fuarcılık ile işbirliği protokolü imzaladıklarını anlatan Ünlütürk, “8 Mart 2016 tarihinde ise Türk ve Yunan Başbakanlarını ve bakanlarını Türkiye-Yunanistan İş Forumu'nda İzmir'de ağırladık. 18 Mayıs 2016 tarihinde ise Ege İhracatçı Birlikleri’nde "Yunanistan Pazarı İş Fırsatları Semineri" gerçekleştirdik. Selanik Enternasyonal Fuarı sayesinde iki ülke arasındaki dış ticareti geliştirmek istiyoruz. 2014 yılında 6 milyar dolar seviyesinde olan iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 10 milyar doları geçecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder