18 Haziran 2016 Cumartesi

Ramazan Ayı Gıda Denetimleri

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla denetim ve kontrollerimiz Riske Dayalı, Bakanlık ve İl Yıllık Kontrol Planı çerçevesinde devam etmektedir.  Yılbaşından bugüne kadar ilimizde gıda işyerlerinde eğitim çalışmalarının yanında 1383 adet gıda işyeri denetimi gerçekleşmiştir.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından rutin denetimlerin yanı sıra yapılan ek denetim uygulamalarında, Niğde'mize özgü tahinli pide ve tüketiminin artış gösterdiği pide, ekmek, simit, tatlı üretim ve satış yerleri ile lokanta gibi toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırılmıştır. Yapılan denetimlerde, işyerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmekte olup işyerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir.
Konu ile ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Murat TÜRKMEN "Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemin alındığını, vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmeleri, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmelerini hedeflediklerini belirterek; denetimlerin ramazan ayı boyunca devam ederek, bayram öncesinde özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacağını ifade etmiştir."
Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder