13 Ocak 2022 Perşembe


Uyum Buluşmaları programı toplantısı gerçekleştirildi

Göç İdaresi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) iş birliğinde ev sahibi toplumla ülkemizde yaşayan yabancıların sosyal uyumunu artırmak amacıyla düzenlenen "Uyum Buluşmaları” programı, Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi.

İki oturum şeklinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, Uyum Buluşmaları” gibi etkinliklerin ev sahibi toplumlarla misafirlerin kaynaşması ve adaptasyonu açısından önemli olduğunu vurguladı.

Niğde de ikamet eden misafirlerin, sosyal hayata uyumunun her anlamda desteklenmesi adına çalışmaların yapıldığının altını çizdiği konuşmasında Vali Yılmaz Şimşek, “Tarihten günümüze insanoğlunun olduğu her yerde “göç” olgusu var olmuştur. Özellikle kendi tarihimize baktığımızda göç etmek dilimizde, kültürümüzde, geleneklerimizde hep yer bulmuştur.

Bugüne geldiğimizde ise ülkemiz, bulunduğu jeopolitik konum, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, siyasi istikrarsızlar ve başlıca olumsuzluklar nedeni ile yoğun bir şekilde göç almıştır.

Özellikle 15 Mart 2011 yılında Suriye’nin güneyinde bulunan  Dera ilinde bir grup gencin düzenlediği rejim karşıtı barışçıl gösterilerle başlayan iç savaş sonrası yaşanan çatışmalardan dolayı ülkesini, vatanını, toprağını, ailesini, annesini, babasını belki evladını terk etmek durumunda kalanlar,  kardeşleri olarak bildikleri bizlere sığındılar. 

Tabi bu süreçte geçmişten buyana mazlum ve mağdurlara sahip çıkmış bir ecdadın temsilcileri olarak dün olduğu gibi bugün de bize sığınanlara kucak açtık.

Ben bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken düzenlenen programın tekrar ilimize, ülkemize, Niğdelilere ve Niğde’de yaşayan tüm misafirlerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı’nın sunumu ile devam eden programda, video gösterimi, ilgili kurumların sunumları ve katılımcıların soru, görüş ve taleplerini dile getirmeleri ile son buldu.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder