14 Şubat 2023 Salı


 NİĞDE DE KRİZ YÖNETİM MASASI OLUŞTURULDU

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde kriz yönetim masası oluşturuldu

Merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesinde 06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde olan çevre iller ve  Niğde de de hissedilen deprem ile ilgili olarak;            

Vali Mustafa Koç'un Başkanlığında ivedi olarak 112 Acil Çağrı Merkezinde tüm hizmet birimleri ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde kriz yönetim masası oluşturuldu.

 Yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda ivedilikle gerekli tedbirler alınmış olup, şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Niğde de ve deprem bölgesindeki gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ekiplerimiz gelen ihbarlar doğrultusunda tarama faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. 

Acil yardım ekiplerimizin olası vakalara hızlı bir şekilde intikal edebilmeleri için Vatandaşlarımızın ana yollarımızı açık tutmaları, acil bir durum haricinde mobil hatları meşgul etmemeleri, haberleşmelerini SMS ile yapmaları ve yüksek binalardan uzak durmaları can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. 

Dışarda olan Vatandaşlarımız için Düğün Salonları, Kültür Merkezi, Şehir ve Köy Terminali ve Spor Salonları açık tutulmaktadır.

Vatandaşlarımızın Resmî açıklamaların dışındaki paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica ederiz. 

Vali Mustafa KOÇ, deprem bölgesine koordinatör Vali olarak görevlendirilmiştir.

                                                                                  

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder