11 Şubat 2023 Cumartesi

ÜRETİLEN EKMEKLER DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ


 Üretilen ekmeklerin büyük bölümü deprem bölgesine gönderildi 

Ekmek üretimine yerel fırıncı esnafı da destek veriyor

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikasında, depremin meydana geldiği andan itibarin 100 bin ekmek üretildi. Yerel fırıncı esnafının da üretim aşamasında destek verdiği Ekmek Fabrikasında üretilen ekmeklerin önemli bölümü deprem bölgesine gönderilirken on binlerce ekmek de Niğde il merkezinde güvenli alanlarda toplanan vatandaşlara sıcak çorba ile birlikte dağıtıldı.

Niğde Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarının sarılması için başlatılan yardım kampanyalarına, tüm imkanlarını en üst seviyede seferber ederek katılıyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 40 kişilik ekiple birlikte, depremin etkilediği illerden biri olan Adıyaman’a hareket etmiş, ekiple birlikte kampanya kapsamında toplanan 5 tır dolusu yardım malzemesi de deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkmıştı.

2 GÜNDE 100 BİN EKMEK

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası ise depremin meydana geldiği saatlerden itibaren 24 saat esasına dayalı olarak ekmek üretimine başladı. Yerel fırıncı esnafının da üretim aşamasında destek verdiği Ekmek Fabrikasında 2 gün içinde 100 bine yakın ekmek üretimi gerçekleştirildi.

ÜRETİLEN EKMEKLER DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikasında 2 gün içinde üretilen yaklaşık 100 ekmeğin önemli bir bölümünü, depremden etkilenen illere gönderildi. On binlerce ekmek ise il merkezindeki toplanma alanları ile spor salonları, güvenli alanlarda toplanan vatandaşlara sıcak çorba ikramıyla birlikte dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder