31 Temmuz 2011 Pazar

ramazan geldi


on bir ayın sultanı Ramazan geldi.Milletimize hayırlı olsun.
ÖMÜRPEN Bor Şeker’e Sponsor oldu
ÖmürPen, Niğde İlinin başarılı takımı Bor Şeker Spor Bayan Voleybol kulübünün resmi sponsoru oldu.
Geçtiğimiz sezon deplasmanlı amatör ligde hep başarılı sonuçlar alarak, İli temsil eden Bor Şeker Spor bu sezon Aroma Bayanlar Voleybol 3. liginde Niğde İlini temsil edecek.
Bu birliktelik ile Bor Şeker Spor’un ismi, Ömürpen Şeker Spor olarak da değiştirildi.

30 Temmuz 2011 Cumartesi

köy garajları eski terminale taşındı


ÇAMARDI OTOBÜSLERİ DE ESKİ TERMİNALDEN KALKIYOR. 1.7.2011 Tarihinden itibaren Çamardı otobüslerinin 5 no lu perondan kalkacağı belirtildi.

Köy Garajları Eski Terminal Alanına Taşındı
Niğde Belediyesi köy ve Kasabalardan gelen vatandaşlara düzenli bir hizmet sunmanın yanı sıra eski terminal çevresinde ki alışverişinde canlanmasını sağladı.

Köy garajlarının eski terminal binası alanında hizmet verdiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yaklaşık on yıldır Niğde'mizde köy garajı olarak hizmet veren bir alanımız vardı. Burası geçmişte Niğde Spora verilmiş. Niğde Spor ise bu alanı üçüncü şahıslara vermiş sözleşme gereği vermemesi gerekirken. Bu duruma on yıldır müdahale edilmemiş biz geldik müdahale ettik. Eski şehirlerarası otobüs terminalinin olduğu bölgeye köy kasaba ve ilçelerimizden gelen yolcu otobüslerimizi taşımış olduk. Dolayısıyla devletin malına sahip çıktık" dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 29 Temmuz 2011 Cuma günü saat 11:00’de Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’na vekaleten kırşehir valisi mehmet ufuk erden başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

29 Temmuz 2011 Cuma

KİRAZLAR TOPLANIYOR



ÇAMARDI İLÇESİNDE DE NİĞDE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ KİRAZLAR BAZI YERLERDE TOPLANIRKEN BAZI YERLERDE TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR.
Kirazlar Yelatan ve Beyazkışlakçı köylerinde toplandı.
Çukurbağ ve Celaller köylerinde toplanmaya başladı.
Bademdere Beldesinde ise bu hafta toplanmaya başlanacağı belirtildi.
Rekolte bazı yerlerde iyi , bazı yerlerde düşük diyen yekililer , genelde kirazların kaliteli , fiyatlarında iyi olduğunu belirtiyorlar.
Kiraz toplamak için Çamardı ve köylerden 30 - 35 TL ye gündelik ile işçi çalıştırdıkları , toplanan kirazın irisi, küçüğü ve çürüğü ayrıldıktan sonra kasalara konularak tüccara verildiği belirtildi.
Ilçeye tüccarın iki yıldır geldiğini , soğutmalı araçlarla kirazları aldıkları , Fiyatları tüccarın belirlediği , bu yıl tüccarın kiraza bu yıl kilo başına 2,5 - 3,5TL arası fiyat belirlediği söyleniyor. Verilen bu fiyattan kimi üreticiler elimizde kalmasından iyidir derken , pek çok üretici de masraflarımızı karşılamıyor diye dert yanıyor.

27 Temmuz 2011 Çarşamba


AKTAŞ CAMİİ’ NİN
MİNARESİ TAMAMLANDI

Çamardı ilçesi Aktaş Mahallesi camii’ ne ,ilçe Müftülüğü ve hayırseverlerin yardımı ile minare ve şadırvan yapımına 1,5 ay önce başlanıldı.
Geçtiğimiz günlerde Aktaş Camii minare inşaatı bitti. Ve Aktaş sakinleri ile cami minareye kavuştu.

26 Temmuz 2011 Salı

bayan güreş milli takımı demirkazık'ta


BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINA DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE HAZIRLANIYOR

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programı gereği Yıldız Bayanlar Güreş hazırlık Kampı 25 Temmuz–09 Ağustos 2011 tarihleri arasında teknik kadro ve 30 sporcunun katılımı ile Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde başladı.
Milli takımın hedeflerinin Uluslar arası Turnuva, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlık yapmak, bayan güreşçilerin eksikliklerinin giderilmesi ve Uluslar arası deneyim kazanmaları için deneyimli sporcularla birlikte çalışarak turnuva ve şampiyonalara hazır hale gelmelerini sağlamak olduğu belirtildi.
UMKE Temel Eğitimi Başladı
Niğde sağlık Müdürlüğü Eğitim salonunda Temel UMKE Eğitimi 26.07.2011 tarihinde başlamıştır. 26-27-28 Temmuz 2011 tarihlerinde Temel Eğitim ve 29 Temmuz 2011cuma günü Uygulamalı tatbikat eğitimi yapılarak Eğitim tamamlanacaktır. Yapılacak olan uygulamalı eğitim Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi bahçesinde yapılarak eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.
Ahiler Kalkınma Ajansı
Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Cuma günü yapılacak

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 29 Temmuz 2011 Cuma saat 11:00’de Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek.

25 Temmuz 2011 Pazartesi

BELEDİYENİN ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU YAPILAN HİZMETLERİ AÇIKLADI.





İlçenin daha yaşanılır bir hale gelmesi için olanakları ölçüsünde çalıştıklarını belirten Başkan SOYLU, havaların ısınması ile başlayan ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini , ilaçlamaların bütün mahallelerde yapıldığını , TOKİ ve Yayla evlerinde de ilaçlama yapıldığını belirten Başkan , ilaçlamanın devam edeceğini söyledi.
Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , “ Kaldırım çalışmaları devam ediyor. Bereketli Mahallesi İlçe Hastanesi önünden , Maden Mahallesi Halk Eğitim Merkezine kadar 4000m kaldırım yapılıyor “ dedi.
Yavuz SOYLU , “ Belediye olarak 422.500 TL tutarında ,35 bin m2 kilit parke taş alımı yapıldı. Maden Mahallesi ve Yeni Mahalleye kilit parke taş döşenecek “ dedi.
Başkan “ yakında dere ıslah çalışmalarına başlayacağız. Dere ıslah çalışması için 316 ton çimento ve bin m3 kum alındı. Eski Belediye binası ile mezarlık arası , Öz Apartmanı ile Ç.P.Lise arası dere ıslah çalışmasını başlatacağız.” Dedi.
Başkan SOYLU , bu arada mezarlıklara da bakım yapıldığını ve çalışmaların devam edeceğini belirtt

24 Temmuz 2011 Pazar

Teknik Destek Kazanan Projeler Açıklandı.

Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan Teknik Destek Kazanan Projeler Açıklandı.

Ahiler Kalkınma Ajansi, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkinma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2011 tarihinde teknik destek programını açıklayarak proje kabulüne başlamıştı. 30 Haziran 2010 tarihinde sona eren teknik destek programına 5 ilden toplam 51 proje başvurmuştu.

Teknik Destek Kazanan Projeler Açıklandı.

ilde ambulans sayısı arttı

Niğde İli genelinde Acil Sağlık Hizmetlerinin eşit, kaliteli, daha süratli ve ulaşılabilir olmasının sağlanabilmesi için Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışmalar devam etmektedir.
İlde 28 ambulans halka hizmet vermekte iken bir yenisi daha Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Müdürlüğü bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği emrine verilerek hizmete başlamıştır.
Ambulans sayısı 28 iken 29’a yükselmiştir. Ambulans tam donanımlı EMS Comfort Tip Ambulans EA-400’dür.

23 Temmuz 2011 Cumartesi

sosyal sorumluluk proje kapsamında

Köy Okulları onarılıp güzelleşiyor
Çamardı ilçesi Çukurbağ Köyü İlköğretim Okulundan sonra, Demirkazık İlköğretim Okulu ve Martıderesi İlköğretim Okulu da , sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 11 ülkeden gelen 19 öğrenci tarafından boyandı ve onarıldı.
Çamardı ilçesi Çukurbağ Köyü İlköğretim Okulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 11 ülkeden gelen 19 öğrenci tarafından geçtiğimiz hafta boyandı ve onarıldı.
Fransa'daki Uluslararası Nice Okulu (İnternational Nice School) tarafından uygulamaya konulan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, farklı ülkelerden 19 öğrenci ve 3 gözlemci öğretmen, önce Çamardı ilçesine bağlı Çukurbağ köyünde , daha sonra Demirkazık köyünde ve Martı Mahallesindeki ilköğretim okullarını onarıp boyadılar.
İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya, Danimarka, İsveç, İtalya, İspanya, Norveç ve ABD'den gelen öğrenciler, yoğun bir çalışma programı sergiledi. Öğrenciler okulun duvarlarını boyayarak, tadilat çalışmalarına katıldı. Oyun grupları kuran öğrenciler, kendi kültürlerine özgü Oyunları sergiledi.

22 Temmuz 2011 Cuma

merkez ve ilçelerde ramazan yardımı yapıldı


GELENEKSEL RAMAZAN UYGULAMASI BAŞLADI
Ayhan Şahenk Vakfı'nın merhum Ayhan Şahenk'in sağlığında Niğde'de başlattığı ve her yıl aksatmadan sürdürdüğü geleneksel ramazan ayı uygulamaları bu yıl da gerçekleştirildi.
Bu uygulama doğrultusunda;
İhtiyaç sahibi ailelere ramazandan önce dağıtılmak üzere;
Merkez'de 1000, ilçelerde 300'er koli olmak üzere, toplam 2500 koli “Kuru Gıda Yardımı”paketi aşağıdaki programa göre dağıtılmak üzere Merkez'de Niğde Valiliğine, İlçelerde Kaymakamlıklara ulaştırılmıştır.
ÇAMARDI İLÇESİNDE RAMAZAN PAKETİ DAĞITIMI YAPILDI
Niğde merkez, Bor , Altunhisar , Çiftlik, Ulukışla ve Çamardı ilçelerinde Yardıma Muhtaç 300 Vatandaşa Gıda Yardımı Yapıldı
Yaklaşan Ramazan ayı öncesi, Niğde merkezde 1000 , ilçelerin de, yardıma muhtaç 300 vatandaşa kuru gıda yardımı yapıldı.
Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile merkezi İstanbul'da bulunan Ayhan Şahenk Vakfı işbirliğiyle hazırlanan yardım paketlerinde 14 kalem gıda maddesi bulunuyor. Dağıtılan yardım paketlerinin toplam değerinin 21 bin lira olduğu belirtildi.
Emniyet Müdürü Gözaltında
Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Niğde'de yürütülen çete soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Niğde'de nisan ayından beri sürdürülen suç örgütü soruşturması kapsamında, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak'ın gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, "çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak" iddiasıyla savcılık talimatıyla emniyet müdürlüğünde gözaltına alındı. Albayrak'ın makamı ve evinde de arama başlatıldığı öğrenildi.

21 Temmuz 2011 Perşembe

YILIN AHİSİ

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için yapılan Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında; mesleki hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkârlar ile Ahilik Kültürüne hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirilmesine ilişkin olarak, Ahilik Haftası Yönetmeliği gereği, İlimiz esnaf ve sanatkârlar odaları birliğinin “İlin Ahisi” adayı olarak bildirmiş olduğu üç esnaf ve sanatkârlar arasından yılın ahisinin belirlenmesi için,
İl Kutlama Komitesi, 21.07.2011 tarihinde Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS Başkanlığında, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzaffer YILMAZ, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür v. Cevdet ÖZEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut ALKAN, Şube Müdürü Yakup YILMAZ, İl Kültür Müdürü Mehmet Öncel KOÇ, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Kani DEMİRBİLEK ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar ECEMİŞ’ in katılımı ile Asım TUNCER oy çoğunluğu ile yılın ahisi olarak seçilmiştir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

MİLLİLERE MORAL ZİYARETİ



İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIKTA KAMPTA
Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde, 17–30 Temmuz 2011 tarihleri arasında İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımının hazırlık kampı yapacağı açıklandı.
İşitme engelliler güreş Milli takımının verilen bilgiye göre, Serbest ve Greko Romende teknik heyetle birlikte 40 sporcu ile hazırlık kampına katıldı. Uluslar arası şampiyonalara ve turnuvalara hazırlanacakları belirtildi.
İşitme Engelli güreş milli takımının Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezindeki ikinci hazırlık kampı başladı. Milli takımı ziyaret eden ve başarılar dileyen Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas ve Spor İl Müdürü Metin Kaplana işitme engelliler güreş milli takımı teknik direktörü Mahmut Akkuş bilgi verdi.


ÇAMARDI KAYMAKAMLIĞINA ULUKIŞLA KAYMAKAMI VEKALET EDİYOR
Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ'in izinli olması sebebi ile yerine Ulukışla ilçe Kaymakamı Ozan GAZEL ' in vekalet ettiği belirtildi.

18 Temmuz 2011 Pazartesi


İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIKTA KAMPTA
Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde, 17–30 Temmuz 2011 tarihleri arasında İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımının hazırlıkkampı yapacağı açıklandı.
İşitme engelliler güreş Milli takımının verilen bilgiye göre, Serbest ve Greko Romende teknikheyetle birlikte 40 sporcu ile hazırlık kampına katıldı. Uluslar arası şampiyonalara ve turnuvalara hazırlanacakları belirtildi.

niğde günleri etkinliği


VALİ ÂLİM BARUT; “NİĞDE’Yİ ANCAK NİĞDELİLER TANITABİLİR”

Ankara’da 29 Eylül -02 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan “Niğde Günleri” etkinliği için Niğde Dernekler Federasyonu ve Başkent Niğde Vakfı tarafından Niğde’de geniş çaplı toplantı düzenlendi.

Niğde Valisi Âlim Barut’un başkanlık ettiği toplantıda Niğde için neler yapabiliriz, Niğde’yi daha iyi nasıl tanıtabiliriz bu soruların cevapları arandı.

Toplantıya, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Polat Kara, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Fahri Eker, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, iş adamları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Ayhan Şahenk Vakfı' nın

GELENEKSEL RAMAZAN UYGULAMASI BAŞLIYOR.
Ayhan Şahenk Vakfı’nın merhum Ayhan Şahenk’in sağlığında Niğde’de başlattığı ve her yıl aksatmadan sürdürdüğü geleneksel ramazan ayı uygulamaları bu yıl da gerçekleştirilecektir.
Bu uygulama doğrultusunda;
İhtiyaç sahibi ailelere ramazandan önce dağıtılmak üzere;
Merkez’de 1000, ilçelerde 300’er koli olmak üzere, toplam 2500 koli “Kuru Gıda Yardımı”paketi dağıtılmak üzere Merkez’de Niğde Valiliğine, İlçelerde Kaymakamlıklara ulaştırılmıştır.
Diğer taraftan Niğde Merkezdeki Belediye Düğün Salonu’nda Ramazan ayı boyunca herkese açık olan geleneksel “ Ayhan Şahenk İftar Sofrası ”nın hazırlıkları da başlatılmıştır. Ramazan ayı boyunca açık olacak iftar sofrasının yemekleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da AŞ-SAN firması tarafından hazırlanacak ve dağıtılacaktır.

14 Temmuz 2011 Perşembe


NİĞDE VALİSİ ÂLİM BARUT YILDIZ GÜREŞ MİLLİ
TAKIMINI DEMİRKAZIK TESİSLERİNDE ZİYARET ETTİ

Niğde Valisi Âlim Barut, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Çamardı İlçe kaymakamı, Jandarma komutanı ve Emniyet Amiri ile birlikte, Greko-Romen yıldız güreş milli takımına ziyarette bulundu.

7 Temmuz 2011 Perşembe

SBS SONUÇLARI AÇIKLANDI

İlköğretim 8. sınıf SBS'ye 1 milyon 70 bin 445 aday başvurdu. Bu adaylardan 1 milyon 54 bin 508'i sınava girdi. Sınava girmeyen aday sayısı 15 bin 931 iken, sınavı iptal edilen aday sayısı 6 olarak tespit edildi.

İlköğretim 8. sınıflar için düzenlenen SBS'de bu yıl tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 921 olarak belirlendi. 2011 SBS-8'de sınıf puanı 500 Olan öğrenci sayısının 583 olduğu belirtildi.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Niğde Valiliği Basın Açıklaması

-Yaz döneminin gelmesi ile birlikte, özellikle kırsal kesimdeki açık alanlarda yapılan düğün, nişan sünnet vb. tören ve kutlamalar esnasında veya bu tür faaliyetler için düzenlenen konvoylarda, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan şifahi ve yazılı tüm uyarılara rağmen vatandaşlar tarafından ruh¬satlı yada ruhsatsız silahlarla rastgele ateş etme olaylarında artış olduğu görülmektedir.
-Bu tür üzücü olayların tekrar olmasını önlemek maksadıyla mülki makamlar, idari birimler ve kolluk kuvvetleri tarafından belde ve köylerde icra edilecek toplantı, gezi, açılış vb. faaliyetlerde;
Vatandaşlar ile yapılan sohbet toplantılarında silahla ateş etme ve buna bağlı olarak kazaen yaralama ve öldürme olaylarına karışanlara uygulanacak cezai yaptırımlar konusunda Vatandaşların bilgilendirilmesini ve Türk Ceza Kanunu'nun 170' nci maddesinde "Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde yada kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denilmektedir.

BAKANLAR AÇIKLANDI

61. HÜKÜMETİN BAKANLARI
"Başbakan Yardımcıları - Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Ankara
Milletvekili Ali Babacan, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Yozgat
Milletvekili Bekir Bozdağ.
Adalet Bakanı - Hatay Milletvekili Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı - Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin
Avrupa Birliği Bakanı - İstanbul Milletvekili Egemen Bağış
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı - Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı - Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar
Dışişleri Bakanı - Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu
Ekonomi Bakanı - Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı - Kayseri Milletvekili Taner Yıldız
Gençlik ve Spor Bakanı - Samsun Milletvekili Suat Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı - Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakanı - Rize Milletvekili Hayati Yazıcı
İçişleri Bakanı - Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin
Kalkınma Bakanı - Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı - İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay
Maliye Bakanı - Batman Milletvekili Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı - İStanbul Milletvekili Ömer Dinçer
Milli Savunma Bakanı - Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı - Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı - Erzurum Milletvekili Recep Akdağ
Ulaştırma Bakanı - İzmir Milletvekili Binali Yıldırım."

5 Temmuz 2011 Salı

NİTSO BAŞKANI KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ


NİTSO BAŞKANI ÇAMARDI İLÇESİNDEYDİ
NİTSO BAŞKANI ECEMİŞ , KAYMAKAM DÖNMEZ' E HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİNDE BULUNDU
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar ECEMİŞ , Çamardı ilçesine geldi.
NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar ECEMİŞ , ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ' i makamında ziyaret ederek , yeni görev yerinde başarılar diledi.
Sonra Çamardı ilçesinin sorunları , neler yapılabilir çözüm ve öneriler üzerinde konuşuldu.
Başkan Serdar ECEMİŞ , Kaymakam DÖNMEZ' e veda ederek Ulukışla ilçesine hareket etti.

sosyal aktiviteli Kur'an kursuna büyük ilgi





SIRADANLIĞI SEVMEM DİYEN İMAM EYÜP AKTAŞ , ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDI.
Çamardı ilçesi Maden Mahallesi Eski Cami imamı Eyüp AKTAŞ , yaptıkları ile seviliyor ve ilgi çekmeye devam ediyor. 27 Haziran - 26 Ağustos 2011 tarihleri arasında , Cuma günleri hariç hergün sabah 09 - 11.45 saatleri arasında , üç dönem halinde devam edecek Kur' an kursları başladı.

İmam Eyüp AKTAŞ , " Farklı olmayı ve öyle davranmayı seviyorum. Yaptığım yenilikleri cemeaatim destekliyor. Böyle bir afiş asarak , çocukları Kur'an kursuna davet ettik. Bu da çocukların ilgisini çekti." dedi. Eyüp Aktaş , " korkutan , azarlayan , hatta döven bir din eğitimi değilde , sevecen , sevdiren , cami ile din adamını buluşturan bir eğitimi benimsediğimiz için, böyle bir çağrı yaptık . " dedi.

Eski Cami İmamı Eyüp AKTAŞ , Diyanet İşleri Başkanının bir sözü vardır . Şöyle der ; " Bırakın çocuklar minare gölgesinde oynasın. Din adına çok şey alırlar. " Bizde bunu kendimize düstur edindiğimiz için , böyle bir çalışmayı düşündük dedi

3 Temmuz 2011 Pazar

KERMESE BÜYÜK İLGİ



ÇAMARDI ERKEK YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER YARARINA YAPILAN KERMESE İLGİ BÜYÜK OLDU.
Yurtta kalan 120 fakir öğrenci yararına yapılan KERMES , Dernek üyeleri , aileleri ve İstanbul da yaşayan Çamardılı iş adamlarının yardımları ile yapıldığı belirtildi.
Çamardı ilçesi Gülbahçe Kız ve Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler yararına düzenlenen Kermes açılışına yeni AK Parti Milletvekilleri de katıldı.
Açılış konuşmasını Gülbahçe erkek yurdu yönetim kurulu başkanı Osman AKÇIM yaptı. “ bu kermesi öğrencilere yardım amacı ile , halkla bütünleşmek ve yöresel lezzetleri konuklara tattırmak için yapıyoruz. “ dedi. Daha sonra yeni AK Parti Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU , kısa bir konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti. İlçe Vaizi Ali Kaplan’ ın duasından sonra Kermes açılışını Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu , Ömer SELVİ , İlçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ ve Belediye Başkanı Yavuz SOYLU yaptı. Kurdele kesiminden sonra kermes gezildi.

Çamardı Gül bahçe Öğrenci Yurdu’ n da kalan öğrenciler yararına KERMES 24 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Öğretmen Evin de yapıldı.
çok sayıda konuğun bulunduğu Kermes açılışına yeni AK Parti Milletvekilleri , Çamardı ve Burç Belediye Başkanları , İlçe Kaymakamı , bazı daire amirleri , partililer , Ziraat Odası Başkanı , Muhtarlar , ilçe halkı ve çok sayıda köylerden gelen vatandaşlar katıldı. Konuklara ikramda bulunuldu.
Kermesin amacına ulaştığını belirten yetkililer , ilgilenen ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Niğde Halıları İstanbul'da Festivalde
Niğde Halıları "12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline katılıyor. 02-09 Temmuz 2011 tarihleri arasından düzenlenecek olan festivalde "Geleneksel Desenli Niğde Halılarından" örnekler sergilenecektir.
Ayrıca hazırlanan özel bir tezgahta ziyaretçiler için el halısının nasıl dokunduğu gösterilecektir. Festivale yaklaşık 42 ülke ve 1.000 civarında sanatçı katılmaktadır

1 Temmuz 2011 Cuma

BADEMDERE BELDESİNDE KAZA
Çamardı ilçesi Bademdere beldesinde konaklı belediyesine ait grayder'in devrilmesi sonucunda; Bademdere Belediyesinde çalışan görevli Mehmet T. hayatını kaybetmiştir.
Olay dün akşam saatlerinde Çamardı Bademdere beldesinde yayla yolu boğaz mevkiinde devrilmesi sonucunda Mehmet T.(42) kafasını taşa çarparak hayatını kaybettiği öğrenilmiştir.
Evli iki çocuk babası Mehmet T. nın cenazesi Çamardı Hastanesinden getirilerek Bademdere'de toprağa verilmiştir.