6 Temmuz 2011 Çarşamba

Niğde Valiliği Basın Açıklaması

-Yaz döneminin gelmesi ile birlikte, özellikle kırsal kesimdeki açık alanlarda yapılan düğün, nişan sünnet vb. tören ve kutlamalar esnasında veya bu tür faaliyetler için düzenlenen konvoylarda, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan şifahi ve yazılı tüm uyarılara rağmen vatandaşlar tarafından ruh¬satlı yada ruhsatsız silahlarla rastgele ateş etme olaylarında artış olduğu görülmektedir.
-Bu tür üzücü olayların tekrar olmasını önlemek maksadıyla mülki makamlar, idari birimler ve kolluk kuvvetleri tarafından belde ve köylerde icra edilecek toplantı, gezi, açılış vb. faaliyetlerde;
Vatandaşlar ile yapılan sohbet toplantılarında silahla ateş etme ve buna bağlı olarak kazaen yaralama ve öldürme olaylarına karışanlara uygulanacak cezai yaptırımlar konusunda Vatandaşların bilgilendirilmesini ve Türk Ceza Kanunu'nun 170' nci maddesinde "Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde yada kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder