24 Kasım 2015 Salı


Başkan Akdoğan’dan Kasaba Belediyelerine İtfaiye Aracı Önerisi
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Edikli, Dündarlı ve Kiledere kasabalarının da itfaiye araçlarına ihtiyacı var.”
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Özel İdaresi tarafından belediyelere tahsis edilen itfaiye araçlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada, merkeze uzak, ancak nüfusu kalabalık olan kasabalara da birer adet itfaiye aracının alınması gerektiğini söyledi.
Niğde İl Özel İdaresi tarafından temin edilen ve Niğde merkez, Bor, Ulukışla, Çiftlik, Çamardı ve Altunhisar ilçelerine birer adet itfaiye aracı, Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne de 2 adet gezici hizmet aracı olmak üzere toplam 8 aracın teslim töreni Kent Meydanı’nda yapıldı.


 Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, törende Niğde Belediyesi için tahsis edilen itfaiye aracının anahtarını Belediye Başkanı Faruk Akoğan’a teslim etti. Başkan Akdoğan, törende yaptığı konuşmada merkez ilçe ve diğer ilçe belediyeleri için itfaiye aracı alınmasının çok anlamlı ve isabetli bir karar olduğunu vurguladı. Bundan sonra Niğde Belediyesi olarak özellikle Çamardı ve Ulukışla ilçelerine itfaiye aracı göndermek zorunda kalmayacaklarını anlatan Başkan Akdoğan “Ancak yanlış anlaşılmaya meydan vermeden buradan bir hususu da belirtmek istiyorum; Özellikle Niğde merkeze uzak olan etrafında çok köy ve kasaba bulunan nüfus olarak da yoğun olan Dündarlı, Edikli ve Kiledere kasabalarına da birer adet itfaiye aracı alınması gerektiğini düşünüyorum. Dündarlı kasabamız, merkeze 70 kilometre uzaklığında , etrafında pek çok köy ve kasaba olan bir yerleşim birimimiz, Kiledere de Edikli de öyle. Sayın valimiz 2016 yılı için bu yerleşim birimlerine de itfaiye aracı olarak destek verirlerse vatandaşlarımızı mal ve can kaybının ehemniyete alınması açısından önemli. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Araçların kazasız belasız hizmet vermesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder