12 Kasım 2015 Perşembe

Niğde Üniversitesinden Ata’ya Saygı Konseri
Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından “Ata’ya Saygı Konseri” adıyla bir anma konseri düzenlendi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve konservatuvar öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Resul Bağı’nın yönettiği konserde, Öğr. Gör. Dr. Nihat Ozan Köroğlu, Öğr. Gör. Gamze Nevra Köroğlu, Öğr. Elm. Ersin Orhan ile konservatuvar öğrencilerinden Semih Akbaş, Berk Çetinöz, Sezer Yılmaz, Tunç Alver ve Ebru Nevruz görev aldı.
Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1923 Salonu’nda gerçekleştirilen, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ata’ya Saygı Konseri’ne, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin katıldı.
 Öğrenci ve öğretim elemanlarının da yoğun ilgi gösterdiği konserde çok sayıda davetli, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerle Atamızı andı.
Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türkülerden oluşan konserde, Ata’yı anlatan şiirler ve sunumlar da yer aldı. Çok büyük bir ilgiyle takip edilen konserde, Zeybek oynayan Özgür Özdem ise büyük alkış aldı.

Konser sonunda Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun tarafından teşekkür belgeleri takdim edilirken, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından ise çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder