8 Mayıs 2016 Pazar

GÜNEŞ ENERJİSİ ÜRETİM TESİSİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Vali Necmeddin Kılıç’ın katılımı ile Eko Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırılacak olan EkoRE 100 MWp kapasiteli Güneş hücresi üretim tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, EKO yenilenebilir enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer, protokol üyeleri ve iş adamları katıldı.
Temel atma töreni öncesi konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Sabah çok ihtiyacımız olan bir yağmur yağdı üzerimize. Bir hayır indi bir bereket indi üzerimize. Aslında üzerimize rahmet ve bereket aylardır yağmaktadır. Aslında ilimiz Niğde’yi bölgenin lideri, Türkiye’nin markası yapabilecek ve ilimizi dünyanın dikkatini üzerine çekebilecek bir il yapabilecek hayır, rahmet ve bereket üzerimize sağanak sağanak yağmaktadır. O kadar güzel şeyler olmaktadır ki! Valiliğimiz yüzlerce proje hazırladı. Bunlardan köy bazında olan ve il bazında olan projeler vardı. Yine bölgesel bazda olan ve ulusal platformda olan projeler vardı. Ve uluslararası olan projeler vardı. Bu gün ilan edilen ve düşünülen projelerin tamamı gerçekleşmiştir. Artık geri sayım başlamıştır.
Bu gün burada temelini atacağımız tesis uluslararası bir projedir. Türkiye’nin milli sınırlarını aşan, Türkiye’yi yeni ve yüksek teknolojiyi yakalayan enerji noktasında ülkelerden biri haline getirecek, dolayısıyla Niğde’de onlarca sektörü peşinden taşıyabilecek, ilimizi dünya çapında tanınan bir il haline getirebilecek bir projedir.
Nisan ayı hayır ve bereketle geçti. İlimiz Nisan ayında iki büyük güzellikle tanıştı. Dünyanın tüm bilinen illeri meydanları ile anılırlar. Ve meydanlarına bakan bir Devlet binasıyla anılırlar. Örneğin Moskova denildiğinde aklımıza Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı gelir. Paris dediğimiz zaman Versay ve  Şanzelize gelir. Niğde’nin bir meydana ve bu meydana bakan kamu binasına ihtiyacı var. Geçtiğimiz ay sağlık Bakanlığı’na tahsisli eski devlet hastanesi binasına ait 20 dönümlük alan İçişleri Bakanlığına tahsis edildi. Ve İçişleri Bakanlığı Niğde Hükümet Konağını programına aldı ve proje parasını gönderdi. Bu demektir ki bunun geriye dönüşü yoktur.

 Peki, bununla ne kazanacağız? 200 dönümlük büyük bir meydan ve bu meydana bakan bir küllüye kazanacağız. Bu küllüye de belediye dâhil 17 civarında kamu kurumu, 70 bin metre karelik kapalı alanı ile muhteşem yerler kazanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder