14 Mayıs 2016 Cumartesi

1 Günlük Temsili askerler Yemin Etti

İl Garnizon Komutanlığında 1 günlük temsili askerlik yapan 6 engelli vatandaş törenle yemin etti.
Niğde İl Garnizon Komutanlığında yapılan yemin törenine Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Kurum Müdür ve Amirleri ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemin töreninde günün anlam ve önemine değinen konuşmayı İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın yaptı.
Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında “İstiklal Harbinde ve İstiklal Marşında vecizesini bulduğu gibi şanlı sancağımız, bu Milletin en son ferdi yok edilinceye kadar göklerde dalgalanacaktır. Asker olmak hakkımızdır. Asker olmak şerefimizdir. Asker olmak onurumuzdur. Elbette ki asker doğduk, elbette ki asker yaşayacağız ve asker öleceğiz.
Askerlik görev olduğu kadar her Türk vatandaşının hakkıdır. Ve Anayasa’ya bağlı olarak değişen mevzuatımızda bir engel nedeni ile askerlik yapamayacak durumda olanlar onursal olarak, bu milletin şerefini taşıyan her ferdimizin askerlik yapması usul ittihaz edildi. Engelli vatandaşlarımıza da kısa sürelide olsa askerlik yapma şansı açılmış oldu. Bugün bu kararın neticesinde sevgili kardeşlerimizin, bu vatan evlatlarının, doğdukları andan itibaren taşıdıkları onurlarını tescilleyecek töreni birlikte yapıyoruz.
Kendilerini asker olma, askerlik yemini etmeyi tattıkları için tebrik ediyorum.  Onların törenlerinde bulunmak için uzaklardan gelen ailelerini de tebrik ediyorum. Saygılar sunuyorum.” dedi.
Konuşmalar ve engelli askerlerin yemin etmesiyle devam eden tören, Vali Kılıç’ın Garnizon Komutanlığı şeref defterini imzalaması ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder