18 Mayıs 2016 Çarşamba


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşamış olan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklâl, ya ölüm!” sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür.
Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyetimizin ve inkılâpların muhafazası ve savunulması görevini, birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.
19 Mayıs’ta başlayan Millî Mücadele’nin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olarak kurulan ve 97 yıldır yaşayan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek var olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyen ve bu sene 97. yıl dönümünü kutlamakta olduğumuz bugünü gençlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

                                                                                                                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder