15 Mayıs 2016 Pazar


Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ'ın
15 MAYIS HAVA ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Vatanımıza ve Milletimize havadan gelebilecek tehdit ve tehlikelerin önlenmesi ve muhtemel bir savaşta Kara ve Deniz Kuvvetleri’nin görevlerini daha kolay başarabilmesi amacıyla kurulan barışta ve savaşta çeşitli faaliyetleri ve fonksiyonlar icra ederek yerine getiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün gösterdiği yolda yeniden kurulduktan sonra, çağdaş dünya havacılığı düzeyine yükselmek ve yurdun savunmasında, daha etkin bir şekilde yerini almak için yoğun bir çalışma dönemine girmiş ve bu dönemden başlayarak, gösterilen büyük gayret ve harcanan emeklerle de günümüzdeki yüksek noktaya ve güce ulaşmıştır.
Hava Kuvvetlerimiz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, en üstten en alt birimine kadar görevlerini en iyi şekilde yerine getirmekte; şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz topraklarımızın korunmasında üstün konumda savunma gücümüz olarak görev yapmaktadır.
 Türk Hava Kuvvetleri dünyada barış ve istikrarın sağlanabilmesi amacıyla, diğer ülkelerle girişilen işbirliklerinde de ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Hava şehitlerimiz üstlendikleri zor ve önemli görevleri ifa ederken yüksek görev anlayışı ve vatan sevgisiyle hiç çekinmeden canlarını vermişlerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Hava Kuvvetlerinde görev yapan askerlerimize ve ailelerine de selâm ve sevgiler sunuyorum.


           
                                                                                               


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder