19 Ocak 2010 Salı

Haber 4

YILDIZ GREKOROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA

Sırbistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar.Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı hazırlık kampı çalışmalarını 10 - 27 Haziran 2009 tarihleri arasında yapacaklar.55 kişilik sporcu ve teknik heyet kadrosu ile.


ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİÇAMARDI'NDAN DÜNYAYA AÇILAN PENCERE ÇAMARDI'NIN SESİ

İmtiyaz Sahibi : Özer ARSLANPAY
Yazı İşleri Müdürü : B. Andaç ARSLANPAY
ÇAMARDI EKSPRES

ESKİ CEZAEVİ YIKILDI:
Çamardı ilçesi Bereketli mahallesindeki eski cezaevi yıkıldı. Yerine çocuk oyun parkı yapılacağı açıklandı.ceza evinin 1925 - 1930 yılları arasında yapıldığı , bir ara ilköğretim okulu olarak da kullanıldığı belirtiliyor.
MİLLİ TAKIMA ZİYARET
İşitme Engelliler Güreş Milli Takımına Vali Yardımcısı Dr.Adil NAS başarılar diledi.Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde Kampa giren sporcuları Niğde Vali Yardımcısı Adil NAS ve Çevre ve Orman Müdürü Metin SÜZGEÇ ziyaret ederek başarılar dilediler.

POLAT KARA BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
Niğde Vali Yardımcısı Polat KARA Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU'yu zyaret etti.Ecemiş çayını inceliyerek,su kalitesinin iyi durumda olduğunu, Çamardı ilçesinin etkileyici tabiat güzellikler olduğunu söyledi.

İŞİTME ENGELLİLER GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA
İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı olimpiyat oyunları için Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanacaklar.19 Temmuz - 01 Ağustos tarihleri arasında 35 kişilik sporcu ve teknik kadro ile kamp çalışmalarına başladı.

MUHARREM SELAMOĞLU'NDAN KUTLAMA
Açıklanan ÖSS sonuçlarına göre Niğde sözel , sayısal ve eşitağırlık puan türlerinde önceki yıllara göre büyük bir başarı elde etti.Niğde Milletvekili Muharrem SELAMOĞLU , " Türkiye genelinde ÖSS sonuçlarına göre , en başarılı iller arasında Niğde'nin sözel 1 alanından birinci sırada ,eşit ağırlık alanında 10. sırada , sayısalda 22. sırada , 145 ve üstü puan alan öğrencilere göre 81 il içinde 11. sırada yer almasından gurur ve mutluluk duyduğunu " söyledi vetüm emeği geçenleri kutladı.

JUDO MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA JUDO MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINA DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE HAZIRLANACAK
Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 15 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında , 32 kişilik teknik heyet ve judo milli takımı sporcuları dünya şampiyonasına hazırlanacaklar.
ORHANİYE KÖYÜDE GÖLET İSTİYOR
Çamardı Orhaniye köyünde de sulama suyun da sorunlar yaşanıyor.. Var olan göletlerinin küçük oldığunu söyleyen Orhaniye köylüleri,toplanan suyun yeterli olmadığını söylüyorlar...Sulama suyu kanal çalışması da yarım kalan Orhaniyeliler , kanalın bir an önce tamamlanmasını ,Ayrıca köy konağının onarılmasını ve çatısının da yapılmasını istiyorlar...

ÇARDACIK KÖYÜNÜN YOLLARI
Çamardı Çardacık köyünde de sulama suyu sorunu yaşanıyor. Elektirik var havuz var ama sondaj yapılmasını bekliyoruz diyen Çardacık köylüleri, köy, çeşmesinin ve bozuk olan sulama arkınında yapılmasını istiyorlar...Ayrıca köy içi yol yapımının da bir an önce yapılmasını istiyorlar...
HENTBOL MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA
İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 22 Haziran - 15 Temmuz 2009 tarihleri arasında çalışmalarını sürdürecek.
KOCAPINAR KÖYLÜLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR...
.Kocapınar Köylüleri Zor Durumda Çamardı Kocapına köyünde de diğer köylerde olduğu gibi, pek çok sorun yaşanıyor. Kocapınarlı çiftçileri zor durumda bırakan kooperatif sorunu.Kocapınarlıların anlatımı ile enerji borcundan dolayı sulama yapamayan güçleri olmadığı için, ne yapacaklarını bilemediklerini söylüyorlar...Kocapınarlı çiftçiler,faizler silinsin veya af olsun Ana parayı yani ana borcu taksit ile ödeyelim... Elektriğimiz olmayınca ekili alanlarımız kuruyor,zor durumdayız diyorlar...

HER KÖYE ÇOCUK UYUN PARKI
Çamardı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İl Özel İdare kaynaklı yapmış olduğu ihale sonucu her köye çocuk oyun parkı kurulacaktır.Bu köylere 19 adet tek kuleli oyun grubu, 19 adet ikili tahterevalli, 19 adet salıncak alımı ve montajı yapılacaktır.
YERALTI ŞEHRİ İLGİ BEKLİYOR
Kavlaktepe köyü, yol,su ve tarihi yeraltı şehri için ,ilgi ve tanıtım bekleyen köyü adına muhtar İbrahim BUDAK,köyün srunlarını ve beklentilerini açıkladı.Muhtar yeraltı şehrinin temizlenerek ,tanıtımının yapılmasını turizme açılmasını istediklerini , ayrıca köy mezarlığına ve köy konağına çevre düzenlemesi yapılmasını istediklerini söyledi.

YELATAN KÖYÜNDE SULAMA KANALI ÇALIŞMALARI
Yelatan köyünde sulama kanalı çalışmaları devam ediyor. Yelatan Köyü muhtarı Osman AKSOY, sulama kanalı çalışmalarının geçen yıl ihale sonucu başladığını , bu yıl yarım kalan yerlerin tamamlama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.Gölet için ön çalışmaların yapıldığını söyledi.

BADEMDERE BELEDİYESİ MİLLİ TAKIMA SPONSOR OLDU

Bademdere Belediyesi Grekoromen Güreş Milli Takımına sponsor oldu.Bademdere Belediye Başkanı Fethi KAKIZ , sponsorluk ile ilgili açıklama yaptı."Niğde,Çamardı, Bademdere ve Demirkazık bölgesi medyadan düşmemekte.Bölgemizin tanıtımı açısından milli takım kamplarının çok faydalı olduğuna inanıyorum.Ayrıca ata sporu güreşe büyük sevgimiz var.Milli takımımızın spor malzemelerinin temini için sponsor olduk." dedi.

SİGARASIZ BİR DÜNYA
Çamardı ilçe Devlet Hastanesi sağlık personeli 31 Mayıs "Dünya Sigarasızlar Günü" sebebi ile, ilçe esnaflarını,kahvehaneleri dolaşarak, hastaneye gelen hasta,hasta yakını ve ziyaretçilere de,sigara ve zararları hakkında bilgi verdiler.Ayrıca konu ile ilgili el ilanları ve broşür dağıttılar.

GÖLET İSTİYORLAR
Yelatan köylüleri de, köylerine gölet istiyor. Daha ucuz, daha bol su istediklerini, ektikleri ürünlerin ve ağaçların kurumaması için, GÖLET istiyorlar.Elektrik ücretlerinin çok geldiğini, şu anda yaptıkları sulamanın pahalı olduğunu söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder