28 Eylül 2016 Çarşamba

UMKE DEMİRKAZIK  BÖLGE TATBİKATI TAMAMLANDI
 Niğde İl sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Çamardı Demirkazık Dağı’nda 3 ilin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

“İlimizin coğrafi yapısı ve dağcılık turizmine elverişli olması nedeni ile zaman zaman dağcı kazaları, suda boğulmalar, sel felaketleri ve toplu trafik kazaları vb. olaylar meydana gelmektedir. Bu kapsamada; 2016 yılı UMKE faaliyet planları doğrultusunda İlimiz Çamardı İlçesi Emli Vadisi Mevki’inde 23-25 Eylül tarihinde kamp düzenlenmiştir.
Kamp’a İlimizden 20’UMKE personeli, Nevşehir İlinden 4 UMKE Kayseri ilinden 7 UMKE personeli toplamda 31 UMKE personeli ile Niğde Sağlık Müdürlüğü yönetiminde 23 Eylül 2016 tarihinde eğitim ve tatbikatlarla kampımız başlamıştır. Bu kapsamada; 2016 yılı UMKE faaliyet planları doğrultusunda İlimiz Çamardı İlçesi Emli Vadisi Mevki’inde 23-25 Eylül tarihinde kamp düzenlenmiştir.
 Kamp’a İlimizden 20 UMKE personeli, Nevşehir İlinden 4 UMKE Kayseri ilinden 7 UMKE personeli toplamda 31 UMKE personeli ile Niğde Sağlık Müdürlüğü yönetiminde 23 Eylül 2016 tarihinde eğitim ve tatbikatlarla kampımız başlamıştır. Kamp süresince; -Kamp brifingi, şok tatbikatı ve tatbikat değerlendirilmesi, temel kampçılık ve çadır kurulumu eğitimi, zor şartlarda hayatı idame ettirme eğitimi, kondisyon yürüyüşü ve değerlendirilmesi, ip sürüş teknikleri eğitimi, arazide hasta taşıma teknikleri eğitimi, UMKE medikal çanta eğitimi, temel Yaşam Desteği eğitimi, deprem konulu eğitimler, arazide yön bulma eğitimi, gece tatbikatı ve intikal eğitimi, arazide yaralı kurtarma tatbikatı ve Olay yeri yönetimi eğitimi konulu eğitimler ve tatbikatlar yapıldı.

 Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, bilgi, beceri ve eğitimini sürekli geliştiren Niğde UMKE il içi ve il dışında meydana gelebilecek olağan veya olağan dışı durumlarda aktif olarak görev almaya devam edecektir.’’ diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder