19 Eylül 2021 Pazar

GAZİLER GÜNÜ


 VALİ  DR. YILMAZ ŞİMŞEK’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Aziz vatanımız uğruna canı pahasına mücadele etmiş ve bu yolda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin, kahramanlığın, ulusal birliğimizin birer sembolleridir.

19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde 'Gaziler Günü' olarak kutlanması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir.

Türk Milleti, şan ve şerefle dolu tarihimiz boyunca, var olduğu günden bugüne kadar çeşitli iç ve dış düşmanlarla mücadele etmiş, her ne olursa olsun aziz vatanın bütünlüğünden ve bağımsızlığımızdan ödün vermemiştir. Milli ve manevi duygular içerisinde “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” düsturu ile kanının son damlasına kadar savaşarak eşsiz bir mücadele örneği göstererek, tüm dünyaya şartlar ne olursa olsun Türklerin asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır.

Bugün, bizlere düşen en önemli görev ise vatan, millet ve bayrak sevgisi ile dünyada eşine rastlanmayan bir mücadele örneği sergileyen Kahraman Şehit ve Gazilerimizden aldığımız güç, ilham ve aynı kararlılıkla ülkemize her durumda ve şartta hizmet etmek olmalıdır.

Vatanını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Şehitlerimizin kıymetli ailelerine, kahraman gazilerimize değerli kişiliklerine yaraşır imkanlar sunarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, saygı ve sevgi göstermek toplumsal sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder