30 Ağustos 2022 Salı

 
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NİĞDE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Törene, Vali Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediyesi Başkan Vekili Gülsüm Temur, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyon Başkanı Bayram Ünlü, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Komutanı J. Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, STK’ların ve Siyasi Partilerin temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali  Mustafa Koç ve Niğde Belediye Başkan Vekili Gülsüm Temur’un tören alanında bulunanların bayramlarını kutlamaları ile başlayan program, yine Vali Mustafa Koç ve Belediye Başkan Vekili Gülsüm Temur’un Atatürk Anıtına Çelenk sunmaları ile devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından programda günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Jandarma Teğmen Sinan Şat yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajının okunması ile devam eden Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Jandarma Er Kağan Başer’in şiir okuması ile son buldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Mustafa Koç, makamında Niğde Belediye Başkan Vekili Gülsüm Temur birlikteliğinde Zafer Bayramı tebriklerini kabul ettiler.

Öğretmen Evi Bahçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu ile devam eden kutlama etkinlikleri akşam saat 20:00’da düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşünün ardından son bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder