4 Ağustos 2022 Perşembe

Interfresh Eurasia’da 41 Türk Firması 160 Yabancı Alıcıyla Buluşacak

 
Interfresh  Eurasia da 41 Türk firması 160 yabancı alıcıyla buluşacak

20 – 22 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya Anfaş ta gerçekleştirilecek Türkiye’nin sektöründe tek “Sebze, Meyve, Ambalaj, Depolama, Lojistik ,Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı ve Kongresi” Interfresh  Eurasia Fuarı, bu sene 16 farklı ülkeden 160 yabancı alıcıyla Türk ihracatçıları bir araya getirecek.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, taze meyve sebze sektörünün tek fuarı Interfresh Eurasia Fuarı’nı düzenleyen ANTEXPO Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Murat Özer ile birlikte basın toplantısı düzenledi

Toplantıda, yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinde 2022 yılı ilk yarısındaki ihracat performansı ve 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Interfresh Eurasia Fuarı’yla ilgili güncel bilgiler paylaşıldı.

Almanya, ABD, Rusya ilk üç ülke

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının 2022 yılının ilk 6 ayında bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 551 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

“Geçtiğimiz yılı 1 milyar 182 milyon dolar ihracat ile kapatmıştık. 6 aylık artış ivmemizi devam ettirdiğimiz takdirde bu yılın sonunda ihracatımızı 1 milyar 300 milyon dolara, Cumhuriyetimizin 100.yılı 2023 sonunda ise ihracatımızı bir buçuk milyar dolara taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Ülkeler bazında da yaş meyve sebze ve mamuller ihracatımızda en fazla ihracat yaptığımız ilk 3 ülke; 93 milyon dolarla Almanya, 87 milyon dolarla ABD ve 65 milyon dolarla Rusya olmuştur. Altı aylık dönemde 122 ülkeye ihracat gerçekleştirmişiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder