18 Nisan 2023 Salı


 Ramazan Ayında Denetimler Devam Ediyor

     Niğde İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, Ramazan ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurarak, tüketimi artacak ürünlerin (özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) üretimini/satışını yapan işletmelerin halihazırda yapılan denetimlerin sıklıklarını arttırdı.

 Gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde ramazan ayı öncesinde bilgilendirme ve uyarılar yapıldı.

     Niğde İl Tarım ve Orman İl Müdürü Asım BAŞ “Tüketiciler "Ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerini kontrol etmeli, satışa sunulan gıdaların ''kimlik kartı'' olan etiket bilgilerini incelemeli,  ürünlerin son tüketim tarihleri, saklama koşulları ile ambalajlarının sağlamlığına dikkat etmelidirler. Ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamalıdırlar.

        Satın alınan gıdalarla ve herhangi bir olumsuzlukla ilgili ihbar ve şikayetlerini '174 Alo Gıda Hattı' na yada en yakın İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirebilirler.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder