25 Ağustos 2023 Cuma

KALE PROJESİ TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR


Kale’de 159 Yapının Yıkımı Tamamlandı
 Niğde Belediyesi’nin, Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi kapsamında, yıkılmasına karar verilen yapıların yıkım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 147 parselde bulunan ve hak sahipleriyle anlaşma sağlanan 159 yapının yıkımının tamamlandığı bölgede yıkım işlemlerinin bitirilmesinin ardından, hemen yapım ihalelerine başlanacak. 
 Niğde Belediyesi’nin “Yüzyılın Projesi” olarak adlandırılan ve kentin, tarihi, turistik, kültürel ve sosyoekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak olan “Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi” bütün hızıyla devam ediyor. 
 159 YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI
 Kale, Alaaddin, Balhasan, Eskisaray, Songur ve Burhan Mahallelerinde 12,5 hektar alanı kapsayan proje kapsamında, rızai anlaşma ile kamulaştırma yapılan 688 hak sahibine ait taşınmazların yıkımı tamamlanma aşamasına geldi. Yıkılmasına karar verilen yapılardan 147 parselde bulunan 159 yapının yıkımı tamamlandı. 
 YAPIM İHALESİNE HEMEN BAŞLANACAK 
 Alanda yer alan tescilli ve korunacak yapıların Rölöve, Restitüsyon-Restorasyon Projelerinin hazırlanması ve Kurulda onaylanma süreçlerinin devam ettiği proje kapsamında, yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kısa süre içinde yapım ihalelerine başlanacağı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder