28 Şubat 2024 Çarşamba


 Avrupa Şampiyonasında Milli Takım Şampiyon  Oldu

          Romanya da Düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Milli Takım Şampiyon Oldu

       “7 altın, 6 gümüş, 4 bronz” madalya ile Avrupa Güreş Şampiyonası tarihimizin “EN BAŞARILI ŞAMPİYONASI”

       ilk defa 2 takım birden takım halinde Avrupa şampiyonu olurken, 31 yıl sonra serbest milli takımımız takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Grekoromen Güreş Milli Takımımız arka arkaya 2 yıl takım şampiyonluğu elde etti. ( 2023 ve 2024 )

Serbest stil ve grekoromen stilde şampiyon, kadınlarda ise 2. olarak, 3 kategoride de , takım halinde kürsü yapan tek ülke oldu.

        ilk defa kadınlarda genel madalya sıralamasında 1. lik elde ederken, Kadınlarda ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın ve genel madalya sıralaması usulüne göre tarihimizin en iyi şampiyonası oldu.

         Grekoromen stilde en çok madalya alan ülke olurken aynı zamanda üst üste 3.kez Avrupa Şampiyonasında en çok puan toplayan ülke oldu.

        Tarihte ilk defa 2 kategoride birden genel madalya sıralamasında 1. lik elde etti Milli Güreşçilerimiz. 7 Altın, 6 Gümüş, 4 Bronz, Toplamda 17 Madalya

Serbest Güreş Milli Takımı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 6 madalya ve takım halinde Avrupa Şampiyonu olarak tamamladı.

      Grekoromen Güreş Milli Takımı 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 6 madalya ve takım halinde Avrupa Şampiyonu olarak tamamladı.

     Kadınlar Güreş Milli Takımı 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 5 madalya ve takım halinde Avrupa Şampiyonasını ikincilikle tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder