6 Eylül 2011 Salı

RALLİ YARIŞLARI NİĞDE VE İLÇELERİNDE


OTOMOBİL FEDERASYONUNUN ULUSLARARASI TRANS ANATOLİA RALLİ YARIŞLARININ ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMI NİĞDEDE KOŞULACAK

Türkiye Otomobil Sporları Federasyon yetkililerinin verdiği bilgilere göre 07–13 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak Trans Anatolia B.V Rallisinin Antalya, Burdur, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, İçel ve Niğde yerleşim merkezlerini kapsayan güzergâhlarda organize edilecek.
4x4 araçlarla ve enduro motorlar ile bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan trans anatolia rallisi, Antalya İlinden start alacak ve Kapadokya bölgesi, Toros dağlarında belirlenen günlük ortalama 300 km. lik etaplar ile 7 günde toplam 2500 km. lik parkurda, %90 yabancı yarışçıların oluşturduğu rallinin (4–5–6) ıncı etapları 10–11–12 Eylül 2011 tarihlerinde belirlenen program dahilinde ilgili bölgelerde yapılacaktır.
Geçen sene olduğu gibi Dakar rallisinden tanıdığımız isimlerin katılacağı 2.Trans anatolia’nın bu seneki Yarışmacıları arasında 2011 Dakar genel klasman sekizincisi Henk Knuiman ve ülkemizi bu rallide başarı ile temsil eden Kemal Merkit’de var.
Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutan göçer kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacı ile etap sonlarında Kıl çadırlardan oluşturulan kamp alanlarında altı gece boyunca konaklayacak yarışmacılara geçen sene olduğu gibi bu senede zengin Türk mutfağının yöresel lezzetleri ikram edilecek. Trans anatolia 2011’de teknik servis ve lojistik destek üç adet 6X6 Dakar kamyonu ile verilirken iki medical ekip ve parkur üzerinde her elli kilometrede tespit edilen Helikopter iniş alanları ile gerektiğinde acil tıbbi destek sağlanacak. Yabancı medya ekipleri tarafından takip edilecek Trans anatolia 2011’in Ülkemizin turistik tanıtımına olumlu katkıda bulunması bekleniyor.
Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, Arjantin ve Türkiye’den Enduru Motosiklet, 4x4 araçla 100’e yakın yarışmacının katılacağı bildirildi.
Niğde’yi kapsayan rallinin 4. etap güzergâhı 10 Eylül 2011 Cumartesi günü Altunhisar yolu geçişini takiben Ulukışla, Kitreli, Ihlara, Kayırlı, Yazıhüyük yerleşim yerlerinden Nevşehir Derinkuyu olarak devam edecektir.
5. etap 11 Eylül 2011 Pazar günü Nevşehir Göremeden başlayıp İlimiz Orhanlı kasabasından giriş yaparak Edikli, Hüyük Kayseri-Niğde yol geçişini takiben Çavdarlı Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı yolu, Çamardı İlçesi ve Çukurbağ köyü kamp alanında mola verilerek tamamlanacaktır.
6. Etap 12 Eylül 2011 Pazartesi günü ise başlayacak olan 6. etap Çukurbağ kamp alanından hareket edilerek Çamardı, Burç, Çardaçık, Üskül (Yeniköy), İmrahor, Başmakçı, Eminlik, Hüsniye, Ovacık, Adana-Niğde yolundan Ulukışla’ya geçilerek Aktoprak’tan İlimiz sınırlarını terk ederek Mersin Çamlıyayla güzergâhında devam edecek yarış rallinin start verildiği Antalya’da son bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder