16 Eylül 2011 Cuma


AKKAYA BARAJININ SUYU SULAMADA KULLANILAMAZ…
Akkaya Barajı Temiz Çevre platformu adına Sözcü Turan Uçan , “Akkaya Baraj Gölünde Meydana Gelen Koku Sorununa İlişkin Teknik Değerlendirmeler” başlıklı rapor Niğde ve Bor halkını çok yakından ilgilendiriyor.
Rapor hayli kapsamlı Barajdaki sorunun nedenleri ile başlayıp tablo tablo kimyasal ve laboratuvar tahlilleri yer almış ve uzun ve kısa vade çözümler belirtilmiş.
Raporda en çok dikkatimizi çeken bizi çok korkutan bir tespit vardı. " diye belirtiyor. Ve ..
“…SULAMADA KULLANIMA UYGUN OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”
Raporda Baraj Suyunun Sulama suyu olarak kullanılması konusunda ki bölümü aynen şöyle “Tablo 1’deki verilere göre Akkaya Baraj Gölü çıkış suyu kalitesi Su Kirliliği Kontrol Yönetmenliği (SKKY) Teknik Usuller Tebliğine göre değerlendirilmiştir. Bu verilere göre Akkaya Baraj Gölü çıkış suyu SKKY Teknik Usuller Tebliği Tablo E7.2’ye de verilen kullanımında (az-orta)olup, suyun sulama amaçlı kullanımını kısıtlayıcı bazı parametrelere ilişkin değerler tespit edilmiştir. Tablo 1’de verilen değerlere göre bu suyun bulanıklık (NTU) ve BOİ (mgO2/L) parametreleri açısından yine SKKY Teknik Usuller Tebliği E7.1’e sulamada kullanıma uygun olmadığı tespit edilmiştir.”
AKKAYA BARAJININ SUYU SULAMADA KULLANILAMAZ… Diyor ,Akkaya Barajı Temiz Çevre platformu adına Sözcü Turan Uçan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder