27 Eylül 2011 Salı

27 EYLÜL DÜNYA SÜT GÜNÜ
Yapılan çalışmalarda çay tüketim yüzdesi 41, hemen arkasını kahve tüketimi izlerken süt yüzde 22 oranında tüketiliyor. Süt, sadece çocukluk döneminde sağlığa katkısı olan bir besin maddesi olarak algılanıyor o nedenle ilerleyen yaşlarda süt içme oranlarında düşüş görülüyor.
Çocukların gelişme çağından itibaren sağlıklı büyümesi için ve kadınlarda görülen osteoperoz (kemik erimesi) sorununa karşı, kalsiyum ve vitamin deposu günlük süt tüketimine ağırlık verilmesi gerekiyor.
Ancak Türkiye’de süt tüketiminin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre düşüktür. Türkiye’de kişi başına düşen süt tüketimi yıllık 25 litre civarındadır. Bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerindedir.
Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla dünyada her yıl 27 Eylül Dünya Okul Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Sağlık Müdürlüğümüz Eğitim Şubesi tarafından Merkezde ve ilçelerde bazı okullarda sütün önemi konulu eğitim seminerleri verilmektedir. Ayrıca gazlı içeceklerin satışı yasaklanmış olup, süt ve süt ürünlerinin satışına başlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder