8 Ekim 2016 Cumartesi

ÖMER HALİSDEMİR HAKKINDA AÇIKLAMA

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in babasını ziyaret ederek gündemdeki konu hakkında bilgilendirme yaptı.
Dün ulusal medyanın gündemine düşen ve Barolar Birliği Başkanının yaptığı açıklamanın yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığını Hasan Hüseyin Halisdemir’e beraberindeki avukatlarla birlikte açıkladı.
Barolar birliği başkanı Feyzioğlu’nun yaptığı açıklamada; 'Hasan Hüseyin amca ile telefonda görüştük. Ömer Halisdemir'e dava açıldığını söyledi. Bizde barolar birliği bünyesinde oluşturulan 'Memedim' Projesi kapsamında 30'un üzerinde avukatla davayı üstleneceğiz. Çünkü Ömer Halisdemir hukuka uygun bir emri yerine getirdi. Ömer'i vuranlar adam öldürme suçu işlediler. Henüz davayla ilgili tebligat gelmedi. Davayı açanlara bizde tazminat davası açacağız davayı kazandığımız ise Hasan Hüseyin Amca'nın isteği üzerine şehit ailelerine vereceğiz.'' İfadelerini kullanmıştı.
Emrah Özdemir bu konunun ulusal medyaya düşmesinin hemen ardından Ak Partili yetkililer ve Adalet Bakanlığının araştırma yaptığını, araştırma sonucunda "Ömer Halisdemir'in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır. Darbeci Semih Terzi'nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da 'çocuk mallarının korunması' davasıdır. Darbeci Terzi'nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehit Ömer Halisdemir'in mirasçılarıyla ilgisi yoktur.’’ bilgisini ulaştırdılar.
Hasan Hüseyin Halisdemir’in bu olaydan büyük üzüntü  duyduğunu, izlediği bir kanalda alt yazı geçerken böyle bir ifadeye rastladığını belirtti. Konunun takip edilmesi için Metin Feyzioğlu’nu aradığını ve medyaya düşmesinin ardından olayın farklı olduğunu akşam Adalet Bakanının telefonla aramasından sonra öğrendiğini belirtti.

Emrah Özdemir’’ Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve Ak Parti olarak şehidimizin her türlü hakkını savunuyoruz. Ülkemizin geleceğinin 15 Temmuz’da seyrini değiştiren kahraman şehidimizi incitecek her tülü olumsuz gelişmeinin karşısındayız. Bu yüzden Hasan Hüseyin amcamızın içi rahat olsun. Onları üzecek en ufak bir şeye bile izin vermeyiz’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder