23 Ekim 2016 Pazar

 MİLLETVEKİLİ  GÜRER  “BİLİMSEL VE DEMOKRATİK EĞİTİMDEN VAZGEÇİLEMEZ”
CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER, ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği’ni ziyaret etti.  Başkan Ahmet Server Işık, dernek yöneticileri ve burs alan öğrencilerle görüştü. Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehnez Güler ve Bayram Yıldırım, Ferit Aydoğan ve Abdullah Türkben de görüşmede yer aldı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı  Ahmet Server  Işık  dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi ve  bu yıl 248 öğrenciye burs verdiklerini ifade etti. Derneğe ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek çağdaş ve laik anlayışın önemine değindi. Burs alan öğrenciler de  Niğde ilinde yaşadıkları sorunları ifade ettiler.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eğitime  verdiği önem ve katkının önemli ve büyük olduğunu ifade ederek şöyle dedi: “Eğitim toplumun geleceğidir. Bilimsel ve demokratik eğitimden vazgeçilemez. Sözde demokrasi ile  toplum gelişemez. Demokrasi tüm kurum ve kurulları ile işlemelidir. Hukukun üstünlüğü sağlanmalı, yargı bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Ülkede öteki kavramı yerine  eşit yurttaş kimliği ile yaşamalı ve Atatürk çizgisi ülkenin geleceğine uzandığı yolun ışığı olmalıdır.  Eğitimi, adaleti, ekonomisi sorunlu bir ülkenin gelişmişliğinden söz edilemez” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   burs alan öğrencilerin sorunlarını da önemsediğini ve konuyla ilgileneceğini ifade etti. Niğde ilinin her yönü ile önemli bir il olmasına rağmen  hak ettiği değer ve konumda olmadığını  söyledi. Gürer , “Niğde tarihi kültürü ve özellikleri ile dünde olanların da geleceğe taşınmaya değeceği bir zenginliğin merkezidir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder