29 Ekim 2016 Cumartesi

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 93. YILI COŞKUYLA KUTLANDI.


                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ertan Peynircioğlu’nun Valilik Makamında kutlamaları kabulü ile başladı.


                Tebriklerin kabulünün ardından 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nın 93. yılı kutlamaları Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.
                Törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ağır Ceza Reisi Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri,  Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
                Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Vatandaşlar, Öğrenciler ve Askeri Birliklerin bayramlarını kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
                Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yaptı.
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz.” diyen Vali Peynircioğlu konuşmasına şöyle devam etti;
   Her karışı Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mukaddes toprakların ilelebet Türkiye Cumhuriyeti olarak var olması için, her türlü iç ve dış düşmanlarımızla hep birlikte mücadele etmeli, kenetlenip “Bir” olmalıyız.
                Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, her geçen gün çeşitli alanlarda yerli teknolojiler üretiyoruz. Eğitim düzeyi, ekonomisi, adalet sistemi ile her bakımdan gelişmiş bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın en değerli hazinemiz olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmadan, her alanda bu cennet vatan için gayret sarf etmeliyiz. Allah bu vatan için emek sarf edenleri, gecesini gündüzüne katarak, canını hiçe sayarak gayret gösterenleri daima muzaffer kılsın.
                Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş mücadelemizde ve bu güne kadar şehit düşen tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; fikri hür, vicdanı hür gençleri yetiştiren eğitim camiamızın, değerli Niğdeli hemşerilerimin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”
                Vali Ertan Peynircioğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende halk oyunları gösterisi ve Niğde Belediyesine ait mehteran takımının yapmış olduğu gösteri düzenlendi.
                Törende, şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberinde protokol üyeleri tarafından ödül takdim edildi.
                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder