30 Ağustos 2010 Pazartesi

İŞİTME ENGELLİ FUTSAL MİLLİ TAKIMI DEMİRKZIK 'TA
Çamardı Demirkazık Kampı İşitme Engelli Futsal Milli Takımını ağırlıyor. Milli takımın 20 Ağustos - 04 Eylül 2010 tarihleri arasında Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
İşitme Engelli Futsal Milli Takımı 04 - 14 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası' na 23 erkek , 18 bayan sporcu ve teknik heyet ile Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim tesislerinde güç depoladıklarını belirttiler.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

MUHARREM SELAMOĞLU ' NUN 30 AĞUSTOS MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,

Ülkemizin demokratikleşme ve modernleşme hamlesinin başlamasına vesile olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Cefakar, iman dolu, kahraman Türk ordusu göstermiş olduğu büyük mücadeleyle, tüm dünyaya yüce Türk milletinin boynunun eğilemeyeceğinin, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde göstermiştir. O günlerden bugünlere ulu önderimizden aldığımız demokratikleşme ve muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine gitme yolunda bayrağı daha da ileri taşıma mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdürüyoruz.
Bu kararlılıkla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bayrağı daha da ileri taşıma ve daha demokratik bir Türkiye yaratma yolunda bıkmadan usanmadan çalışacağımızı taahhüt eder, bu vesileyle kahramanca mücadele ederek canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimize, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allah’tan rahmet diler, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.

27 Ağustos 2010 Cuma

27 AGUSTOSTA 2 AY'IMIZ OLACAK. KACIRMAYIN!!!
Hayatınızda ilk ve tek olacak DIKKAT!!!
>>>>
>>>> Mars gezegeni Agustos'tan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi
>>>> olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Agustos'ta
>>>> Mars Dünya'ya 34,65 milyon mil yaklastiginda en büyük göründügü gün
>>>> olacak.
>>>> 27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
>>>>
>>>> Dünyanin iki ay'i varmis gibi görünecek. Mars'in dünyaya bu kadar
>>>> yakin gececegi bir sonraki tarih 2287 yili. Bunu dostlarinizla
>>>> paylasin. Bugün hayatta olan hicbir kimse bu olayi tekrar
>>>> göremeyecek..

26 Ağustos 2010 Perşembe


YAYA KALDIRIM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR


Çamardı Belediyesi hizmetlerini sürdürüyor. Yaya kaldırımı olmayan sokak ve caddelerde yayaların daha rahat yürümesi için , bozuk ve kötü görüntüyü düzenleme çalışmaları sürüyor.
Yapımına geçtiğimiz hafta başlanılan yaya kaldırım çalışmaları , İlçe Hastane yolu ve yeni Mehmet A. Ersoy İlköğretim Okulu civarında çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca , Emniyet Binasının önü , PTT ve Hükümet Binasının önünde de yol çalışmaları devam ediyor.

25 Ağustos 2010 Çarşamba


VALİ ÇAMARDI VE BELDELERİNİ ZİYARET ETTİ
VALİ ÂLİM BARUT İLÇE VE KASABA ZİYARETLERİNE ÇAMARDI İLÇESİ İLEDEVAM ETTİ

Vali Âlim Barut İade-i ziyaret ve sorunları yerinde dinleyip tespit etmek ve çözüm yolları bulmak üzere gerçekleştirdiği ziyaretlere Çamardı Kaymakamlığı ile Burç ve Bademdere Kasabalarıyla devam etti.

Gezi ve incelemelerine Vali Barut’a Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran eşlik ederken, İlçe Kaymakam Vekili Mehmet Sarıbacak, Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter hazır bulundu.

İlçe ve Kasabaları ziyaretinde Vali Barut ve beraberindeki heyeti, Kaymakam Vekili Mehmet Sarıbacak ile Belediye Başkanı Yavuz Soylu , Belediye çalışanları , daire amirleri ,muhtarlar ve çok sayıda Vatandaş karşıladı. Belediye Başkanları Remzi ÖZMEN ve Fethi KAKIZ Beldelerinin yol, su, eğitim, sağlık ve tarımı ile ilgili bilgiler verirken sorunlarını da anlattılar.

23 Ağustos 2010 Pazartesi


TEK MİNARELİ CAMİYE MAHYA TAKTI
OLMAZI YAPTI TEK MİNARELİ CAMİSİNE MAHYA TAKTI


Ramazan ayının simgesi haline gelen , özellikle İstanbul ve diğer büyük iller de ,çift minareli camileri süsleyen mahyalar , şimdi bir ilçede küçük, tek minareli bir cami de.
Çamardı ilçesi Maden Mahallesi Eski Cami ' ye " mahya " yapan genç imam Eyüp AKTAŞ , ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Çamardı ilçesi Maden Mahallesi Eski Cami İmamı Eyüp AKTAŞ , " 400 yıllık bir gelenek olan mahyayı , çocukluğumdan beri hayranlık ile izlerdim. Neden bizde olmasın dedim. Bu güzel geleneği Çamardı da yaşatmak istedim. Camimizin tek olan minaresinin karşısına bir direk dikerek , kendi bütçemize göre " ŞEFAAT YA RESULALLAH " yazılı mahyayı yaptım " dedi.
İlçe halkının çok olumlu karşıladığını , mahyanın yapımında mahalleli gençlerin çok yardımcı olduğunu söyledi.

21 Ağustos 2010 Cumartesi


ÇAMARDI YENİ KAYMAKAMI GÖREVE BAŞLADI
Turgay İLHAN ' ın Şırnak Vali Yardımcılığı' na atanmasından sonra , yeni Kaymakam Vekili Mehmet SARIBACAK Çamardı ilçesinde göreve başladı.
Yeni yerinde ve görevinde başarılar dileriz.

20 Ağustos 2010 Cuma


HAKİM VE SAVCILAR ATANDI

ÇAMARDI CUMHURİYET SAVCISI KÜRŞAT DURGUN , PASİNLER C.SAVCILIĞINA ATANDI

Çamardı C.Savcısı Kürşat DURGUN , 2007 yılında Çamardı ilçesine atanmış , 2009 yılında ataması yapılamayınca , bir yıl daha Çamardı ilçesinde görevine devam etmiştir.
2010 yılı Hakimler ve savcılar Yüksek Kurulu tarafından , Erzurum Pasinler Cumhuriyet Savcılığına atanmıştır.
Ayrıca .Çamardı Hakimi Cennet ŞEN , Gaziantep Araban Hakimliğine atanmıştır.

18 Ağustos 2010 Çarşamba




RAMAZAN AYINIZ HAYIRLI OLSUN..

11 Ağustos 2010 Çarşamba



ÇAMARDI KAYMAKAMLIĞI’ NA ULUKIŞLA
KAYMAKAMI VEKALET EDECEK

Çamardı Kaymakamı Turgay İLHAN ‘ ın Şırnak Vali Yardımcılığı’ na atanması sebebi ile Ulukışla Kaymakamı Ozan GAZEL’ in , Çamardı Kaymakamlığı’na vekalet edeceği belirtildi.
BAŞARILI OKULLARA BELGE VERİLDİ
ÇAMARDI BU YILDA BAŞARILI İLK 6 OKUL İÇİNDE

Yelatan Yavuz S.Selim İlköğretim Okulu teftiş de en başarılı okullardan birisi oldu.
Niğde ili genelinde 2009 -2010 Eğitim - Öğretim yılında en başarılı okullar belirlendi. Niğde ve ilçelerinde teftiş gruplarınca değerlendirilen ve başarılı bulunan okullara başarı belgesi verildi.
yapılan değerlendierme sonucuna göre, il geneli ve ilçelerde en başarılı 6 okul belirlendi. Bu okullardan birisi de Çamardı Yelatan Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu, 90.07 puan ile teftişte en başarılı okullardan birisi oldu. Ve Vali Alim BARUT imzası ile " BAŞARI BELGESİ " ile ödüllendirilmiştir.
HUBUBAT FİYATLARI AÇIKLANDI

Çamardı ve köylerinde de Temmuz ayının son haftasında ekinler biçilmeye başladı.Hala devam ediyor.
Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR ,buğday ekiminin Çamardı merkezde ve tüm köylerinde yapıldığını , fakat en fazla satım amaçlı Üçkapılı , Kavlaktepe ve Sulucaova köylerinde ekildiğini belirtti.
Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , bu yıl hububatta istenilen rekoltenin alınamadığını, hastalıktan dolayı verim kaybının olduğunu belirtti.
Hububata verilen fiyatın geçen yıla göre aynı olduğunu , bu yılda 400 - 450 TL verildiğini belirten B.ÇINAR , Çiftçi beklediği hasatı yapamadı , kırmızı örümcek bu yıl hastalığa sebep olduğu için , beklenilen verim alınamadı dedi.

10 Ağustos 2010 Salı


SELAMOĞLU ÇAMARDI İLÇESİNDEYDİ

Niğde AK Parti Milletveli Muherrem SELAMOĞLU ,bugün yanındaki heyet ile Çamardı ilçesine gelerek Belediye Başkanı Yavuz SOYLU' yu ziyaret etti.

4 Ağustos 2010 Çarşamba

TESADÜF DEĞİL BU BAŞARI
ÇAMARDI İLÇESİ BADEMDERE BELDESİ ŞEHİT NURİ DAYAN İLKÖĞRETİM OKULU BU YIL DA ÇOK BAŞARILI
SBS Yerleştirme snuçlarına göre , Bademdere Şehit Nuri Dayan İlköğretim Okulu öğrencilerin den 16 öğrenci Anadolu Fen Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Liselerine yerleştirildiği açıklandı.

3 Ağustos 2010 Salı

BURÇ BELDESİ YOLU GENİŞLETİLDİ
Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , bir yıl önce Gazetemize yaptığı bir söyleşide Çamardı - Burç Beldesi arasındaki yolun genişletme çalışmalarının başlayacağını belirtmişti.
Çamardı ilçesine bağlı Burç kasabasında pek çok defa ölümle sonuçlanan kazaların meydana geldiği dar ve virajlı, kasaba giriş yolu, genişletilerek asfaltlandı.

1 Ağustos 2010 Pazar


CHP İL YÖNETİMİ ÇAMARDI BELDE VE KÖYLERİNDEYDİ
CHP Niğde İl :Başkanı Doğan Şafak sürdürdüğü gezilere Cuma günü Çamardı ilçesi ve köylerini gezerek devam etti.
Çamardı CHP İlçe Örgütünde halkla buluşan Doğan Şafak, arkasından sırasıyla Bademdere Beldesi ,Yelatan köyü, Burç Beldesi ve Celaller köylerini ziyaret ederek halkla buluştu.