31 Mart 2015 Salı

2015 YILI BİRİNCİ DÖNEM AVRUPA BİRLİĞİ UYUM DAYANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU TOPLANTISI
Niğde ili 2015 yılı birinci dönem Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK) Toplantısı Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Abdullah UÇGUN başkanlığında 01 Nisan Çarşamba günü saat 14:00’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılacaktır. 
Toplantıda AB projeleri, AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Projesi ve diğer teklif çağrıları hakkında bilgi verilecektir.  “AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Projesi” kapsamında çevre;  enerji;  tüketicinin ve sağlığın korunması; adalet, özgürlük ve güvenlik; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi; bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık ile eğitim hibe programları altında sivil toplum kuruluşlarına sağlanacak olan 11 milyon Avro hibe desteği ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.  Toplantı tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve tüm ilgililere açıktır.




OKUL SPORLARI HENTBOL   MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

     2014-2015 Okul sporları yıldız kız, yıldız erkek hentbol müsabakaları 75.yıl spor salonunda oynanan final müsabakaları ile son buldu.
       Yapılan müsabakalar sonucunda yıldız kızlarda 1. 5 Şubat ortaokulu ,  2. Ulukışla Mustafa küçük Avşar YİBO. 3. Çamardı YBO
Yıldız erkeklerde 1. Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO  , 2. Mevlana ortaokulu 3. Atatürk ortaokulu 4. Mustafa kemal ortaokulu oldu.
 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN “ Hentbol branşının gelişimi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bizlere yardımcı olan beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum . İlimizi grup maçlarında temsil edecek okullarımıza başarılar diler, katılan tüm okullarımızı da tebrik ediyorum..” dedi.


Et Ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapıldı
     Tebliğ değişikliği ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, daha kaliteli ürünlerin tüketicilere ulaştırılması ve tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesi amacıyla et ve et ürünlerinde önemli değişiklikleri hayata geçirecek. Yayımlanan tebliğ ile birlikte  kasap köfteden dökme tavuğa kadar birçok üründe yeni düzenlemeler getirildi.
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 5 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe  giren Et ve Et Ürünleri Tebliğini revize etti. Tebliğ değişikliği tüketicinin satın aldığı birçok et ürününde değişiklik öngörüyor. Bakanlık yeni düzenleme ile kasap, süpermarket vb. perakende işletmelerde parça kanatlı etlerinin dökme olarak satışını yasaklıyor.
      Kanatlı etleri bu işletmelerde sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Bundan sonra kasap, market vb. perakende işletmelerde fermente sucuk, pastırma, köfte gibi et ürünleri üretilemeyecek. Aynı şekilde bu işletmelerde önceden çekilmiş ve paketlenmiş günlük kıyma da satılamayacak. Yeni düzenleme lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmelerin, çiğ et ve pişmemiş köfte gibi çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımlarını satmasını da yasaklıyor.
(13.02.2015 tarih ve 29266 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "TGK Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ") yapılmıştır. Buna göre;
   Çiğ Kanatlı Etleri Satış Koşulları:
1.Çiğ kanatlı etleri; hazır ambalajlı olarak(Onaylı işletmeden geldiği orijinal ambalajında) piyasaya arz edilir ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulur. Ancak tüketici talebi doğrultusunda satın alınan ürün parçalanabilir ve müşteriye teslim edilir.
2.Hazırlanmış Kanatlı Et Karışımları (Soslu, baharatlı kanatlı eti) hazırlamaları yasaktır. Ancak tüketici talebi üzerine anında hazırlanmış kanatlı et karışımı hazırlanabilir.
 Çiğ Kırmızı Et Satış Koşulları:
1.Çiğ kırmızı etler; asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak, 29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı 3üncü mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan"TGK Etiketleme Yönetmeliği"nin 13üncü maddesi üçüncü fıkrası hükümlerine uygun olarak satışa sunulabilir. (Reyon etiketinde; 1-Ürün Adı, 2-Son Tüketim Tarihi, 3-Gıda İşletmesinin Adı-Adresi ve 4-Türk Malı ifadeleri yer almalıdır.)
2.Perakende işletmede kıyma ve hazırlanmış kırmızı et karışımları(Köfte vb.) üretimi yapılamaz. Ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış kırmızı et karışımı hazırlanabilir.
3.Çiğ etler ve sakatat birbiriyle temas etmeyecek şekilde muhafaza edilerek sevk edilir ve satışa sunulur.
 VALİ KILIÇ ÇAMARDI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
                NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILÇ ÇAMARDI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ.






  Niğde Valisi  Necmeddin KILIÇ beraberinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL ile birlikte Çamardı İlçesini ziyaret etti.
       Niğde Valisi  KILIÇ, beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak Kaymakam Mustafa SERİN'i Makamında ziyaret etmesinin ardından İlçe Adliyesini ziyaret etti..
Esnafları ziyaret edip onlarla sohbet ettikten sonra İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU'yu makamında ziyaret etti. Kaymakam SERİN, Vali  KILIÇ'a, İlçenin yöresel ürünlerinin bulunduğu hediyelik kutuyu takdim etti.




  Çamardı Mehmet Akif Ersoy YBO'da Z Kütüphanesini gezdikten sonra Çamardı İlçesi Pınarbaşı ve Bademdere köylerinde de vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali KILIÇ, daha önce yapılan çalışmaların ve planlanan projelerin uygulanmasına yönelik incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.





29 Mart 2015 Pazar

CHP’de Niğde Milletvekili Adayları Belli Oldu

 Niğde Milletvekili ön seçimi oy pusulasında sıra:

1. Mümin AKGÜL
 2. Ali İhsan ANGI
 3. Ramazan ERTAN
 4. Nail GÜNDÜZ
 5. Sevgi ÖZBEK
 6. Durmuş SONGUR
 7. Doğan ŞAFAK  şeklinde...

Niğde Merkez Sonuçları Sonuçları:

 1. Sıra Milletvekili Adayı : Doğan ŞAFAK
 2. Sıra Milletvekili Adayı : Sevgi ÖZBEK

 3. Sıra Milletvekili Adayı : Ramazan ERTAN
GECE SAATLER İLERİ ALINDI
NİĞDE İLİ GENELİNDE MESAİ SAATLERİ DEĞİŞMEDİ.
        
17.03.2015 tarihli ve 2015/7391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 29 Mart 2015 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bütün yurtta saatler bir saat ileri alındı.
      Niğde Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre;  Bu çerçevede Niğde İli dâhilinde halen uygulanan mesai saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup, aşağıda gösterilen çalışma saatlerinin uygulanmasına aynen devam edilecektir.

MESAİ SAATLERİ
SABAH                     :08.00 -12.00
ÖĞLE                       :13.00 -17.00



EHKİB, yıllık 2.5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi

Egeli hazır giyim ihracatçılarında ödül mutluluğu

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2014 yılında Türkiye’ye 1 milyar 231 milyon dolar döviz kazandıran 68 üyesi için, 26 Mart 2015 Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde “Ödül Töreni” düzenledi.


Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 2014 Ege İhracatçı Bİrlikleri kayıt rakamlarına göre 1,4 milyar dolarlık ihracatı olan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu başarıda en büyük pay sahibi olan yıllık 2.5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 68 firmayı ödüllendirerek teşekkür ettiklerini belirtti, ödül almaya hak kazanan tüm firmaların başarılarının devamını diledi.

28 Mart 2015 Cumartesi

BU GECE SAATLERİNİZİ İLERİ ALMAYI UNUTMAYIN

Saatler bu gece ileri alınacak....
Bu gece (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) gün
ışığından daha fazla yararlanmak için yaz saati uygulamasına geçilecek.
Her yıl kafa karışıklıklarına neden olan uygulamaya göre 29 Mart 2015'te saatler sabaha karşı 3'te 1 saat ileri alınacak.

SAATLER EKİM AYINDA GERİ ALINMIŞTI

Yine gün ışığından daha fazla yararlanılması amacıyla 26 Ekim pazar günü saatler 1 saat geri alınmıştı.

CHP DE ÖN SEÇİM


CHP Niğde  de ve 55 ilde 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde ön seçim yapılacak .
 Niğde’de 4 bin 950 üyenin 29 Mart 2015 tarihinde Milletvekili ön seçiminde oy kullanacağı belirtiliyor.

 Sabah saat 8’de sandıklarda oy kullanmaya başlanacak.Ve akşam 17’de oy tamamlanmış olacak ve ardından oy sayımlarına geçilecek. Burda sandıklardan çıkan sıralamaya göre genel merkeze bildirilecek..
Özgecan Aslan Kemerhisar’da Yaşayacak…

1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi topluluğuyla T. C. Kemerhisar Belediyesi ortak projeye imza atarak, geçtiğimiz ay katledilen ve kadın cinayetlerinin sembolü olan Özgecan Aslan için kütüphane açtılar.

Son yıllarda giderek artan ve şiddet kazanan kadın cinayetleri ve geçtiğimiz ay Mersin’de hunharca kateledilen Özgecan Aslan için üniversiteli gençler harekete geçtiler.
1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi Topluluğu geçtiğimiz günlerde T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’yı makamında ziyaret ederek Özgecan Aslan isminin yaşatılması noktasında proje geliştirdiler.

Proje kapsamında Kemerhisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Çankaya Belediyesi, Şahenk Vakfı ve Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle 1907 ÜNİFEB Niğde Üniversitesi öğrencilerin yoğun gayretleriyle Özgecan Aslan kütüphanesi oluşturuldu.
YENİ TÜRKİYE YOLUNDA KONFERANS

Ak Parti Niğde Teşkilatı ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu konferans düzenledi.
Konferansı Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metodoliji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdullah Topçuoğlu verdi.
Niğde Kültür Merkezinde 19.00’da başlayan ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konferansına; Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kadın ve Gençlik Kolu başkanları, ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla birlikte çok sayıda Ak Partili katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Emrah Özdemir; ‘’2002 yılında Türkiye, Ak Parti iktidarıyla tanıştığında  7-8 yaşında olan çocuklar bugün 20 yaşına geldi ve başka bir hükümet görmediler. 2002 yılından önceki Türkiye’yi hiç bilmiyorlar. Türkiye’de bu dönemde çok şeyler değişti, güçlendi, büyüdü.  Bugün inşallah bu konuda hocamızın yüksek bilgilerinden istifade edeceğiz.  Katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; ‘’Teşkilatımıza böyle bir konferansı tertip etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. 7 Haziran  seçimleri hem ülkemiz, hem bölgemiz, hem de Ak Parti açısından bir dönüm noktası. Bunu bütün yazarlar ortak kanaat olarak açıklıyorlar. Bugün bu konferansta alacağımız bilgileri Niğde’de yaşayan tüm insanlara duyurmamız gerekiyor.’’ dedi
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metodoliji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdullah Topçuoğlu ‘’Yeni Türkiye Yolunda’’ konferansını vermek üzere kürsüye geldi.

Topçuoğlu yaptığı konuşmada, Yeni Türkiye’nin inşasına ihtiyaç olduğunu, dünyanın değişen şartlarının çok iyi okunması gerektiğini ifade ederken, ülkenin 2002 yılından önceki döneminin çok iyi analiz edildiği takdirde geleceğinin daha iyi olacağını, söyledi. Osmanlı döneminden başlayarak günümüze kadar gelen süreci ayrıntılı ve bam teline dokunan cümlelerle anlattı.
ŞAMPİYON SPORCULARDAN TURHAN’A ZİYARET

22 Mart 2015 tarihinde Ankara ilinde yapılan Para-Taekwon-do Türkiye Şampiyonasına 5 kişi ile katılan ve müsabakadan 5’te 5 yapıp 1 altın,2 gümüş,2 bronz madalya kazanan şampiyon sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı ziyaret ettiler.
 Yiğit Spor Kulübünden Şerife TUNCAY 1. olurken yine aynı spor kulübümüzden Merve GÖNÜL ve Levent ERYİĞİT 3.oldular. Bor İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü sporcuları Recep ÖZDEMİR ve Taner TAN 2.olmuştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Başarılı Sporcuları ve Antrenörlerini Tebrik Ederek Başarı Belgesi Takdim Etti.


343 Bin Nüfusa 343 Bin Fidan
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ağaç dağıtım kampanyasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ağaçlandırma kampanyası için teşekkür ettiler.
Niğde Belediye Başkanlığı Kent Meydanında gerçekleştirdiği fidan dağıtım programıyla vatandaşlara ağaç fidanı dağıttı. Yoğun katılımın sağlandığı ağaç fidanı dağıtım programında vatandaşlar fidan alabilmek için kıyasıya yarıştı. Niğde için yeşilin önemine değinen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde genelinde 343 bin nüfus için 343 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Her insan için bir ağaç

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak üç ay önce başladığımız program çerçevesinde 2015 yılı Nisan ayında ilimizde yaşayan her insan için bir ağaç kampanyasını bu gün burada başlatıyoruz. Niğde'yi biz bir bütün olarak düşünüp 343 bin nüfusumuz var ve 343 bin fidanı bu sene toprakla buluşturacağız. Niğde'de yaşayan her bir fert için bir fidan dikme kampanyasını Nisan ayının sonunda tamamlamış olacağız" dedi. 

26 Mart 2015 Perşembe

MASTER ATLETLERDEN SPOR ŞUBE MÜDÜRÜNE ZİYARET

Atletizme gönül vermiş masterlar Niğde temsilcileri Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven’e teşekkür ziyaretinde bulundular.
 Atletizme vermiş oldukları desteklerden dolayı Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Konuyla İlgili bilgi veren Özgüven; Sporun atası olan atletizme ellerinden geldiğince destek olduklarını belirterek Niğde Halkının atletizme olan sevgisi ve tutkusunun bir başka olduğunu ve bizde her zaman destekçileri olduklarını belirtti. İl Müdürü Harun Turhan; atletizme vermiş olduğumuz emeklerin yavaş yavaş meyvelerini topladıklarını belirtti. Atletizme gönül vermiş masterlarımızın gençlere örnek olduğunu ve her yaştan vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyor ve masterlarımızın başarılarının devamını diliyorum dedi.



AHİKA YÖNETIM KURULU TOPLANTISI NİĞDE’DE YAPILDI
Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 25 Mart 2015 Çarşamba günü, saat 13.30’da Grand Otel Toplantı Salonu’nda yapıdı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açılış konuşmasında:
‘‘Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Geçtiğimiz ayın öne çıkan çalışmaları, İtalya’ya gerçekleştirilen başarılı tanıtım ve işbirliği çalışma ziyareti ile Ajansımız ve Türk Hava Yolları ortaklığında Kapadokya bölgesi turizmcilerinin Rusya’da Moskova Turizm Fuarı (MİTT)’na katılımı olmuştur. Ayrıca geçtiğimiz ay içinde “Aksaray ili 2014 yılı Ekonomik Göstergeleri Raporu” hazırlanmıştır’ Avanos’ta yapılan paydaş analizi toplantısı, Niğde’de yapılan proje hazırlama ve kurumsallaşma eğitimi, Kırşehir’de gerçekleştirilen Kırmızı Et Sektörü Strateji Çalıştayı da geçtiğimiz ayın faaliyetleri arasında yer almıştır. Bunlara ek olarak, geçtiğimiz ay içinde gelen talep üzerine MÜSİAD Aksaray Şubesi üyelerine Ajans faaliyetleri hakkında Genel Sekreterimiz tarafından bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Toplantımız 2014 yılı bütçe sonuçlarının Yönetim Kurulumuza sunumu ile devam edecek, gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle sona erecektir.
Ayrıca, ilana çıkmış olduğumuz hem sosyal hem de enerji altyapı sektörü projeleriyle ilgili başvuru süresi sona ermiş ve değerlendirme çalışmalarına başlanılmıştır.’’ dedi.

25 Mart 2015 Çarşamba

Herkesin Dikili Bir Ağacı Olsun



Niğde Belediyesi “Herkesin dikili bir ağacı olsun” sloganıyla vatandaşlara ücretsiz ağaç fidanı dağıtacak.

Daha yeşil bir Niğde için 'Herkesin dikili bir ağacı olsun' sloganıyla yola çıkan Niğde Belediye Başkanlığı 26 Mart 2015 saat 11.00'de düzenleyeceği programla Kent Meydanında vatandaşlara ağaç fidanı dağıtımı yapacak




NİĞDE PARA-TAEKWON-DO’DA COŞTU 
ENGELLERİ TAEKWON-DO İLE AŞTILAR NİĞDE 5’TE 5 YAPTI ‏

22 Mart 2015 tarihinde Ankara ilinde yapılan Para-Taekwon-do Türkiye Şampiyonasında Niğde’li Taekwon-do’cular 5 kişi ile katıldıkları müsabakadan 5’te 5 yaptı.1 altın,2 gümüş,2 bronz madalya kazandılar.
Yiğit Spor Kulübünden Şerife TUNCAY 1.olurken yine aynı spor kulüpden Merve GÖNÜL ve Levent ERYİĞİT 3.oldular. Bor İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü sporcuları Recep ÖZDEMİR ve Taner TAN 2.olmuşlardır.
Niğde Taekwon-do İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK;    ”  Madalya kazanan sporcularımız ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil edecekler. Sporcularımızın uluslararası arenada madalya kazanacaklarından oldukça umutluyuz. Niğde’mizden yetişen sporcuların bayrağımızı göndere çektirmelerinden onur duyacağız. Değerli antrenörlerimizin uzun süren emeklerinin karşılığını almaları yeni başarıların başlangıcı olacaktır. Sporcularımızın başarısında emekleri olan antrenörlerimiz İbrahim YİĞİT ve Doğan ERDOĞDU’ya Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan’a, Bor İlçe Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK, Bor Halk Eğitim İlçe Müdürümüz Fikret GÜROL, Bor İlçe Spor Müdürümüz Ömer SOLAK ve her daim desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN, Spor Şube Müdürümüz Bülent ÖZGÜVEN’e Niğde Taekwon-do Ailesi adına teşekkür ederiz.”dedi.


AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde’de Yapılacak

                 Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 25 Mart 2015 Çarşamba günü(bugün), saat 13.30’da Niğde’de bulunan Grand Otel Toplantı Salonu’nda yapılacak.
           
                  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.



24 Mart 2015 Salı

Erkekler Kros Müsabakalarında 
Niğde Üniversitesi  Türkiye 2.si Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Kros Şampiyonası Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapıldı
Niğde Üniversitesi Erkek Kros Takımı Üniversiteler Kros Şampiyonası’nda Türkiye 2.si oldu. Yarışlarda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Muzaffer Bayram da Ferdi Erkekler 10 kilometrelik mesafede Türkiye Şampiyonluğu elde etti.
Ayvalık Küçükköy Sarımsaklı Plajlarında özel olarak hazırlanan Kros Parkurunda yapılan şampiyonada erkeklerde 20 üniversitenin, bayanlarda ise 19 üniversitenin sporcuları mücadele etti. Ayrıca ferdi olarak bayanlarda 7, Erkeklerde 10 sporcu yarıştı. 116 erkek, 109 bayan toplam 225 atletin katıldığı şampiyonada bayanlar 5 kilometre, erkekler ise 10 kilometre koştu.
Yarışlarda Ferdi Erkekler 10 kilometrelik mesafede birinciliği; Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Muzaffer Bayram elde etti.
Takım Yarışlarında ise Erkeklerde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Birinci, Niğde Üniversitesi ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi üçüncü oldu.


22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği (Paramedik) Haftası

Acil Sağlık Hizmetleri, özünde fedakarlık, azim ve özveri bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir.
         Acil sağlık sisteminde yetişmiş ve nitelikli personel gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma ortamının sağlanması amacıyla 22 Mart tarihi Acil Tıp Teknisyenleri Derneğinin öncülüğünde “Acil Tıp Teknisyenleri Günü” olarak 22-28 Mart tarihi ise “Acil Tıp Teknisyenleri Haftası” kutlanmaktadır.
Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL “Kutlanmakta olan Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği (Paramedik) Haftasının Birlik ve Beraberlik içerisinde geçmesi, Ülkemizin dört bir tarafında yapılacak olan etkinliklerle hem meslektaşlarımızın kendi aralarında dayanışması, hem de halkımızla kucaklaşması hedeflenmektedir.
Ülkemizin her noktasında, her kösesinde, her zaman 7 gün 24 saat, fedakarca özveriyle ve azimle hizmet veren, hep birlikte omuz omuza çalışarak, ülkemizde acil sağlık hizmetlerinin standardını yükseltebilmek amacıyla 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği (Paramedik) Haftanızı tebrik ediyor; kurtarılacak hayatlar adına hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve görevi başında hayatını kaybeden görev şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”





2015 YILI SODES UYGULAMALARI BAŞLADI

Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Destek Programının (SODES) 2015 yılı uygulamaları başlamıştır. GAP ve DAP illeri, Adana, Aksaray, Bayburt, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat illerinde uygulanacak olan SODES programının başvuru süreci aşağıdaki gibidir:
      • Proje teklifleri internet sitemizden erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 13 Mart–15 Nisan 2015tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere;15 Mayıs 2015 tarihine kadar ise Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecektir.
        • 2015 yılında gerçekleştirilecek olan SODES uygulamalarında   http://www.sodes.gov.tr  adresinde yer alan 2015 Yılı SODES Uygulama Usul ve Esasları ile ekleri esas alınacaktır.
       • Valilik Değerlendirme Komisyonu, kendilerine sunulan projeleri; SODES tanımındaki amaçlara uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, proje hedef kitlesinin genişliği ve ilin önceliklerini göz önünde bulundurarak değerlendirecek ve uygun gördükleri proje tekliflerini hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Bakanlığa göndereceklerdir.
       • Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje teklifleri, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edilecektir. Desteklenecek projeler Bakanlık tarafından hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Valiliğe bildirilecek ve Bakanlık internet sitesinden kamuoyuna duyurulacaktır.



ANALİG MASA TENİSİ YARI FİNAL MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Spor Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Yıldızlar Ligi kapsamındaki Masa Tenisi yarı final müsabakaları 21 – 22  Mart 2015 tarihlerinde İlimiz Besyo Spor Salonunda düzenlendi. Müsabakaların teknik toplantısı 20 Mart 2015 tarihinde yapıldı. Düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi yarı final müsabakalarında Gençlerimizin spor faaliyetlerine yönlenmesinde ve sporu tabana yaymak için önemli bir katkıya sahip olan Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakaları, İlimize yaklaşık 150 kişilik sporcu kafilesi katıldı. Müsabakalar Aşağıdaki Derecelerle Sonuçlandı.
KIZLAR                                ERKEKLER
A GRUBU 1. MARDİN                  A GRUBU 1.MALATYA
B GRUBU 1.BATMAN                   B GRUBU 1.AMASYA
C GRUBU 1.ZONGULDAK             C GRUBU 1.ZONGULDAK

EN İYİ 2. AMASYA                         EN İYİ 2. BATMAN
NiğdeliTaekwon-docular  Madalyalarla Döndü
22 Mart 2015 tarihinde Ankara ilinde yapılan Para-Taekwon-do Türkiye Şampiyonasında Niğde’li Taekwon-do’cular 5 kişi ile katıldıkları müsabakadan 5’te 5 yaptı.1 altın,2 gümüş,2 bronz madalya kazandılar.
Yiğit Spor Kulübünden Şerife TUNCAY 1.olurken yine aynı spor kulüpden Merve GÖNÜL ve Levent ERYİĞİT 3.oldular.
 Bor İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü sporcuları Recep ÖZDEMİR ve Taner TAN 2.olmuşlardır.
     İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK;     "Yiğit Spor Kulübü antrenörü İbrahim YİĞİT ve Bor Halk Eğitim Müdürlüğü antrenörü Doğan ERDOĞDU arkadaşlarımızı kutluyoruz.Sporcularımıza Taekwon-do sporunu sevdirip engelleri Taekwon-do ile aşmalarını sağlamaları bizleri mutlu etti.
Madalya kazanan sporcularımız ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil

edecekler.Sporcularımızın uluslar arası arenada madalya kazanacaklarından oldukça umutluyuz." dedi.
STK’LAR AK PARTİ’DE BİRLEŞTİ


Ak Parti Niğde il Başkanlığı, Niğde’de faaliyet gösteren STK’ların yönetim kurullarıyla Milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yaptı.
Ak Parti Genel Merkez tarafından bu yıl ilk defa alınan bir kararla STK’ların yönetim kurullarının görüşlerine başvuruldu. Teşkilat içinde yapılan temayül yoklaması sonrası, STK’larda kanaatlerini bildirmek üzere İl Başkanlığında kurulan sandıklara oylarını kullandılar.
Dernek, vakıf, sendika ve meslek gruplarından oluşan yönetimler, 09.00-17.00 saatleri arasında oylarını kullandı. Ticaret Sanayi odasından, Esnaf Odalarına, mahalle muhtarlarından vakıflara  kadar çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen temayül yoklamasına gelen STK yönetimleri, ‘’Ak Parti’yi tebrik ediyorum. Her siyasi partinin yapması gereken bir uygulama bu. Benim görüşümü önemseyip bana fikrimi soruyor. Ben temsil ettiğim grup adına çok teşekkür ediyorum’’ dediler.
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir STK’lara yapılan temayül yoklaması ile alakalı şu açıklamalarda bulundu; ‘’Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda ilk defa böyle bir uygulama başlattık. Niğde’de faaliyet gösteren vakıf, dernek, sendika ve meslek gruplarının yönetim kadrolarının fikirlerine başvurduk. Beklediğimizin de üzerinde bir katılım gerçekleşti

22 Mart 2015 Pazar

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI
Milli kültür değerlerimizin bizlere ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan büyüklerimiz sosyal hayatımızın temel taşlarıdır. Yaşlılarımız, geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan,  hayatımızın en kıymetli hazineleridir.
Unutulmamalıdır ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Önemli olan büyüklerimizin fiziki olarak güçlerini kaybettikleri bir dönemde ruhlarını canlı tutabilmek ve yaşam sevinçlerinin tıpkı gençliklerinde olduğu gibi devam edebilmesini sağlamaktır. Dolayısıyla hayatın her alanında büyüklerimize gereken değeri vermeliyiz.
Güçlü bir toplumun oluşturulmasında gençlerin büyüklerine hürmet, büyüklerin ise gençlere sevgi göstermesinin çok önemli bir payı vardır. Bu sebeple, kültürel mirasımızın taşıyıcısı olan çok değerli büyüklerimize her zaman, her yerde saygı ve sevgi ile davranılmalıdır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.
Tüm gençlerimizin bu bilinçte olması ve kendilerinin de bir gün yaşlanacaklarını unutmamaları gerekir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.


Ak Parti Niğde Teşkilatı, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Ak Parti Niğde Teşkilatı, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler verdiler.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir , Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın ve yönetim kurulu üyeleri, Huzurevinde kalan yaşlıların ellerinden öperek onlarla hasbihal etti.

Bizleri yaşam tecrübeleri ile yarınlara hazırlayan büyüklerimiz olan yaşlılarımızı ziyaret ederek onların hayır dualarını aldık diyen İl Başkanı Emrah Özdemir; ‘’18-24 Mart yaşlılar haftası dolayısıyla Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan büyüklerimizi ziyaret ettik. Bizleri bir yabancı değil sanki evladı gibi gördüler ve kimi anılarından bahsetti, kimi sıkıntılarını dile getirdi, kimi bizimle şakalaştı. Onlarla zaman geçirmek çok güzeldi. Bizler Ak Parti Hükümeti olarak temel amacımız kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, engelli, tüm vatandaşların yaşam kalitesini artırmaktır. Elbette onlara sunulacak hiç bir imkan evlerinin yerini tutmaz ancak bakıma muhtaç durumdaki yaşlılarımızın her türlü konfora sahip, sağlıklı, nezih bir ortamda barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.
Huzurevinde kalan büyüklerimizin ellerinden öperek onların hayır duasını almak bizleri ziyadesiyle mutlu etti’’ dedi


ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLİK
 Çamardı İlçe Müftülüğü'nden 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı 
Çamardı İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Düğün Salonunda  Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

 Programa Kaymakam Mustafa SERİN, Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE, kamu kurum çalışanlar tüm muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunması, slayt gösterisi, İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitlik ile ilgili konferansı büyük ilgi ile dinlendi. Çamardı şehitleri slayt gösterisi, şiirler, naatlar ile devam etti. Son olarak “Çanakkale Asker Menüsü” ikramında bulunuldu.





NİĞDE DEFTERDARI CABİR DÖNER MÜKELLEFLERE SESLENDİ :
"GERÇEK USUL DE GELİR VERGİSİ BEYANNAMELERİNİZİ VERİN"
Gerçek kişilerin 2014 yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratlar ile Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan dönemi 1 Mart 2015’te başlayıp 25 Mart 2015 akşamı sona ermektedir. 2014 yılı içinde gerçek usulde yıllık gelir vergisi ve kira geliri elde eden mükelleflerin bu süreler içinde beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.
Mükelleflerimiz 2014 yılı; kazançlarına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 1- 25 Mart 2015 tarihleri arasında verebileceklerdir.
Mart ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, 2015 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecektir.
Tahakkuk eden Gelir Vergisi;
• Vergi  tahsiline yetkili olan banka şubelerine,
• Bağlı bulunulan vergi dairesine,
• Bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine ödenebilecektir.
Diğer taraftan, 2014 yılı içinde kira geliri elde eden mükelleflerimiz için Başkanlığımız; Mart 2012 tarihi itibariyle hayata geçirmiş olduğu “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ile gelişen bilgi işlem teknolojilerinden yararlanarak, vergi beyannamelerinin mükellefler tarafından kolay, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde idareye intikalini sağlamak, vergi beyannamelerinin doldurulması sırasındaki hataları asgariye indirerek mükellef mağduriyetini önlemek ve vergiye gönüllü uyumu artırmak amacıyla banka, tapu ve sigorta şirketleri gibi üçüncü taraflardan alınan bilgiler doğrultusunda, sadece kira geliri elde edenlerin beyannamelerini kısmen veya tamamen beyan döneminden önce doldurarak, mükelleflerin onayına sunmaktadır. 
                Bu Sistemle, kira geliri elde edenlerin Tapu, MERNİS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi), banka, PTT, inşaat ve sigorta şirketleri, TOKİ, elektrik, su ve doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgileri gelişmiş bilgisayar programlarıyla analiz ederek kira geliri elde eden ve beyanname vermesi gerekenleri kolaylıkla tespit edebilmektedir. Kira geliri elde etmesine rağmen beyanname vermeyen veya eksik-hatalı beyanda bulunan kişilerden vergi ile birlikte vergi cezası ve faizi de alınmaktadır.
Kira geliri elde eden mükellefler beyannamelerini; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (www.gib.gov.tr) internet adresinden “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ne ulaşarak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra internet üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde onaylayıp verebilirler.
Ayrıca, 6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesine göre yeniden yapılandırılan alacaklara ilişkin taksit ödemeleri devam etmekte olup, Kanundan yararlanmak üzere başvuruda bulunan mükelleflerimizin Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerini geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi ya da bir takvim yılında 2 den fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde Kanundan yararlanma hakkı kaybedilecektir.
Yeniden yapılandırılan Borçların kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkün olup, Gelir İdaresi Başkanlığının İnternet adresi www.gib.gov.tr adresi üzerinden yapılabilmektedir. Kredi kartıyla tüm taksitler veya birkaç taksit taksitli ödeme seçeneği kullanılarak ödenebilmektedir.   
Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur.


BAYRAĞINI AL GEL: ŞÜHEDAYA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Niğde Ulukışla ilçesinde Çanakkale Destanın 100. Yıl dönümünde Ulukışlalı vatandaşların katılımı ile Şühedaya Saygı yürüyüşü gerçekleşti..
18 Mart 2015 Ulukışla Meslek Lisesi önünden başlayan  “ SAYGI YÜRÜYÜŞÜ” öncesi Kaymakamlık tarafından bayrak dağıtıldı.
Ulukışla Belediyesi Çanakkale Menüsü dağıtımı yapıldı.. Ve Yürüyüş sirenler eşliğinde , meşalelerle ve türküler eşliğinde Kervansaray da yapılan program ile son buldu.
Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR “Çanakkale’de tam 100 yıl önce modern silahlar ile donanmış dünyanın süper güçleri, hasta adam denilen kıtlık ve fakirlik içerisinde ayağında çarık bile bulunmayan iman yüklü ordusu karşısında bozguna uğramıştır. Akşam saat 5 de İstanbul’da çay içmek için plan dahi yapan hatta Osmanlı ülkesinde geçerli olacak İngiliz parası bastıran ordu Mustafa Kemalin dediği gibi geldikleri gibi gitmişlerdir. Mehmet Akif’in ‘Kendin yanacaksan bile evladını yakma’ diye haykırdığı ayakları öpülecek nesil kendilerini yaktılar biz yanmayalım diye. Süper silah ve donanma karşısında tek kalkanları kalplerindeki vatan, millet ve bayrak sevgisi olan 253.000 şehidimize ve tüm şehitlerimize saygı ve onların aziz hatıralarını anmak için düzenlenen Şühedaya Saygı Yürüyüşüne tüm Ulukışlalıları bekliyoruz” dedi..



NİĞDE’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI
Türk dünyasının ortak kültürü olan Nevruz Bayramı Kutlamaları yoğun kar yağışı altında Niğde de coşkuyla kutlandı. 
Niğde Kent Meydanında gerçekleştirilen kutlamaya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN  ve Protokol Üyeleri, Daire Müdürleri ve Personel, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dünya tarihinin en eski bayramlarından olan Nevruz Bayramı Kutlama Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü açılış konuşması yaptı.
Program daha sonra Nevruz Ateşinin yakılması ve Temsili Demir Dövme etkinliği ile devam etti. Kutlama töreninde, Niğde Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen folklor gösterisine Niğde Protokolü de katıldı. 
Ardından Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Vatandaşlara çam fidanı dağıtılması ve yemek ikramı ile program sona erdi.



ULUKIŞLA ŞEHİTLERİ ANDI

NİĞDE ULUKIŞLA İLÇESİNDE GEÇEN YIL  VURULAN  3 ŞEHİT UNUTULMADI.
20 Mart 2014 tarihinde yol kontrolü sırasında 1 jandarma, 1 polis ve 1 vatandaşın şehit edilmesi nedeniyle mevlidi şerif okutulmuştur.
İlçe Jandarma Komutanlığının bahçesinde gerçekleşen mevlide Kaymakam Ferhat ATAR , Belediye Başkanı Ali UĞURLU , ilçe protokolü ve Ulukışla’lı vatandaşlar katılmıştır.
Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ferhat ATAR “IŞID denilen terör örgütü geçen yıl bu gün ilçemizde hain eylemini yapmış ve 2 güvenlik görevlimizi ile 1 sivil vatandaşımızı şehit etmiştir. Onları rahmet ve şükranla anıyorum ailelerine başsağlığı diliyorum. 1071 yılından bu yana hürriyetinden taviz vermeyen milletimiz bu uğurda canını vermiş ancak hiç bir dönemde boyun eğmemiştir. Bu gün de gerektiğinde canını verir fakat bu terör örgütlerine boyun bükmeyecektir. Uzak köylerden ve ilçemizden gelen tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyor Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin diliyorum” dedi.



21 Mart 2015 Cumartesi

AK PARTİ NİĞDE TEŞKİLATI  STK’LARIN GÖRÜŞLERİNE BAŞVURUYOR
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de 23 Mart Pazartesi günü sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını söyledi.
7 Haziran genel seçimleri öncesinde AK Parti Niğde’de 3 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Bunun içinde parti genel merkezi yeni bir uygulamaya imza atıyor.
STK'LAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI SEÇECEK
Ak Parti Niğde İl Teşkilatı kısa bir süre önce il delegelerine  milletvekili aday adaylarının seçimi için temayül yoklaması yapmıştı. İl yönetimi bu kez, şehir genelindeki sivil toplum kuruluşlarını bir temayül yoklamasında buluşturmayı planlıyor..
Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri Ak Parti il Başkanlığında kurulacak sandıklarda oy kullanmaya davet ediliyor.İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak diyen Emrah Özdemir şu ifadelerde bulundu;
HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSİYORUZ
‘’ AK Parti Milletvekili aday adaylarının parti içerisinde yapılan temayül yoklaması sonrasında, partinin genel merkezinde bire bir görüşmeler yapıldı. Aday adayları üzerinden anket çalışmaları devam ederken şimdi de STK’lar arasında temayül yoklaması yapılmasına karar verildi. Bu uygulama ilk defa yapılacak. Oy kullanacak olanlar Niğde’de kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini yazmak suretiyle kanaatlerini bildirecekler. Oy pusulalarımızda isim sorulmayacak, 3 isim yazılması istenecek. AK Parti olarak sadece Niğde’de kendi parti dinamiklerimizin değil STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendimize bir yol haritası belirleyecek ve milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacağız. Oy verme işlemi parti binamızda 23 Mart Pazartesi yapılacak. 09.00’da sandıklarımız kurulacak ve oy verme işlemi başlayacak.17.00’da sona erecek. Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi Genel Merkezimiz temsilcilerine teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurullarını oy vermeye davet ediyoruz’’ dedi.



ÇAMARDI İLÇESİNDE ŞEHİTLER VE AİLELERİ UNUTULMADI
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası sebebi ile , Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE ve İmam Hatip Lisesi Çamardılı Şehitleri ve ailelerini ziyaret etti.
Ziyarete ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , Anadolu İmam Hatip Lise Müdürü Abdülgani ÖZKAN , Müdür Yardımcısı Mürsel KEÇELİ ve bir grup öğrenci katıldı.
Çamardılı Şehitler : Nuri DAYAN , Murat ERDEM , Güngör ARIKAN , Halil GELEN , Ruhi AKSOY , Bayram KIZILTAN , Ali ARIKAN , Ersin BARTIN , Serkan DUMAN , Berat SAĞIR . Gazi Ramazan GÜNEŞ ziyaret edildi.




Çamardı İlçe Cumhuriyet Savcısına
Veda Yemeği Düzenlendi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)Birinci Dairesinin adli ve idari yargı kararnamesi ile ilgili  Ocak 2015 te , 888 savcı ve hakimin görev yeri değişti. Bu atamalarda Çamardı Cumhuriyet Savcısı Saliha SAFA EKTİ Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne atandı.
Çamardı İlçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Saliha Safa EKTİ’ nin tayini çıkması nedeniyle Dokuzgöz Alabalık Tesisinde veda yemeği düzenlendi.
    Veda yemeğine Kaymakamı Mustafa SERİN, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, Hakimler Cüneyt AZAP ve Ömer AKKUŞÇU katıldı.
Yemek sonunda konuşma yapan Kaymakam Mustafa SERİN, İlçede yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Cumhuriyet Savcısı Saliha Safa EKTİ’ye teşekkür plaketi takdim ederek  yeni görevinde başarılar diledi.


ELMA BAHÇELERİ GENÇLEŞİYOR


                İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ ELMA BAHÇELERİ GENÇLEŞİYOR PROJESİ “   kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaynaklı ve hibeli olarak   İlimiz Dündarlı Kasabasında  31 Çiftçiye  yarı bodur Scarlet Spur  ve dölleyici olarak ta Golden Delicious çeşitlerinden 28.730 adet Elma Fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımı yapılan bu fidanlar ile Dündarlı Kasabamızda 200 Dekar modern Yarı Bodur Elma Bahçeleri tesis ediliyor.
                İl Müdürü Murat TÜRKMEN,  ilimiz yılda ortalama 350 bin ton Elma üretimi ile bölgesinde lider ülke sıralamasında ise üçüncü sırada yer almaktadır. Yani ilimiz Elma üretiminde ülkemizde söz sahibi konumundadır. İlimizde son 15-20 yılda modern manada bodur ve yarı Bodur Elma bahçeleri tesis edildi. Her geçen yıl da  artarak devam etmektedir.  Örneğin geçtiğimiz yılda sertifikalı olarak çiftçiler ve yatırımcılar tarafından ilimizde 5.200 dekar alanda yeni  modern Elma bahçeleri tesis edildi. Yeni tesis edilen bu  bahçelere de bakanlığımız dekar başına 350 TL desteklemelerini ödüyor. Ancak ilimizin bazı bölgelerinde 80-100 yaşlı Elma ağaçları ve bahçeleri var. Biz bu yaşlı ve verimden düşmüş olan bahçelerin ve ağaçların yerine gençleştirme projesi adı altında proje hazırladık. Bakanlığımıza gönderdik, bakanlığımızca kabul gördü. Çeşitli çalışma aşamalarından sonra da bugün 28.730 adet fidanları çiftçilere dağıtmak suretiyle yeni genç bahçelerin oluşması sağlanıyor. Projeyi hazırlayıp,  takip eden ve uygulayan personellerimi kutluyorum. Dedi.



ONUNCU KALKINMA PLANI ÖNCELİKLİ DÖNÜŞÜM PROGRAMI TOPLANTISI
Valilik Toplantı Salonunda İlgili Kurum Müdürleri ile Kalkınma Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programı Toplantısı yapıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcıları Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun, Özgür Körükçü, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İlçe Kaymakamları, İlgili Kurum Müdürleri ve AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil katıldı.
AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil’in Kalkınma Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Öncelikli Dönüşüm Programı hakkındaki sunumu ile başlayan toplantı da “Öncelikli Dönüşüm Programları” adıyla 25 adet özel uygulama programı katılımcılara anlatıldı.
2014-2018 dönemini kapsayacak olan Onuncu Kalkınma Planı ile Türkiye’nin Uluslararası değer zinciri hiyerarşisinde üst basamaklara çıkmış, yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmiş ve mutlak yoksulluk sorununu çözmüş bir ülke olması hedeflenmektedir.    
Bu bağlamda genellikle birden fazla bakanlığın sorumluluk alanına giren ve kurumlar arası etkin koordinasyon gerektiren kritik reform alanlarına yönelik olarak tasarlanan programlar hakkında bilgi verilen toplantı da İl bazında ayrıntılı eylem planlarının hazırlanması ve bu konudaki çalışmaların hızlandırılması, Öncelikli Dönüşüm Programlarının yerelde İlimiz için ilgili kurumlar tarafından uygulanması kararı alındı.          
Toplantı mevcut devam eden işler ve gelecekte yapılması planlanan işlerin değerlendirilmesi ile sona erdi. 



20 Mart 2015 Cuma

BAHAR DA KAR



NİĞDE İLİ SABAHA KAR İLE UYANDI.
BAHARDA KAR..HER TARAF BEMBEYAZ...

ÇAMARDI İLÇESİNDE DE İKİ GÜNDÜR KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR.

19 Mart 2015 Perşembe

GÜREŞ GRUP MÜSABAKALARI NİĞDE’DE YAPILDI

        Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) yıldızlar grekoromen güreş grup müsabakaları Niğde’de yapıldı.
        Niğde 75. Yıl ve 5 Şubat Spor Salonunda hafta sonu gerçekleştirilen müsabakalara toplam 250 sporcudan oluşan Niğde, Ankara,  Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Hatay, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Eskişehir’ den gelen sporcular yarıştı.
Müsabakalara Türkiye Güreş Federasyonu Başkan vekili Oktay Aktaş, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Harun Turhan, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Niğde75. Yıl spor salonunda düzenlenen seremonide konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkan vekili Oktay Aktaş, Yıldızlar kategorisinde 2 yıldır istenilen sonucu alamadıklarını söyledi.
Aktaş, konuşmasında şunları söyledi; ‘Yıldızlar Federasyonumuz için önemli bir spor grubudur. Uluslararası kategorisinde maalesef istediğimiz sonuçlara ulaşamadık. Geçmişte alt yapıya gerektiği kadar önem gösterilmediği için biz 2 senedir yıldızlarda istediğimiz sonucu alamadık. Bugün gördüğümüz burada müsabakalarda da bu senenin yıldızlarında Allah’ın izniyle takım halinde şampiyon olacağız. Bunun için biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu ilk aşama, ikinci aşamada Türkiye Şampiyonası ve ondan sonra Milli takıma hazırlık kampları ve arkasından Avrupa ve Dünya şampiyonaları. Ben bu aşamada bütün sporcu ve antrenör arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Harun Turhan ise sporculara yaptığı konuşmasında Niğde’de böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Güreş İl Temsilcisi Yılmaz Kurt ise bölge müsabakalarının Niğde’de yapılmasından büyük onur duyduklarını söyledi.
SEÇİLME YAŞININ 18’E DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN 
İL BAŞKANLIĞINDAN DESTEK İSTEDİ

Ulusal Gençlik Parlamentosu Niğde Temsilcisi Seyda Akbaş ve beraberindeki üyeleri, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’i ziyaret ederek destek istedi.
Seyda Akbaş Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi için Ak Parti il Başkanlığını ziyaret etti ve; ‘’Nasıl ki seçme yaşı 18 ise, seçilme yaşının da 18 olmasını istiyoruz.  Ak Parti’nin gençlere ne kadar önem ve değer verdiğini biliyoruz. Bu yüzden sizlerden destek istiyoruz’’ dedi.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ulusal Gençlik Parlamentosu Niğde Temsilcisi Seyda Akbaş’a böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederken; ‘’Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ak Parti seçilme yaşının 18’e düşürülmesini istemiş muhalefet bu teklife sıcak bakmamıştı. Ak Parti olarak bizler gençlerimize güveniyoruz. Çünkü geleceğin yöneticileri, ülkemizi daha yukarılara taşıyacak kişiler onlar. Toplumuz genç kesimden oluşuyor. Niğde’mizde her 3 seçmenden 1’i 34 yaşın altında. 4 seçmenden 1’i de 29 yaşın altında. Buda gösteriyor ki seçmenler arasında hiçte azımsanmayacak oranda genç nüfusa sahibiz. Partimizin Gençlik Kolları kademesi siyasette aktif olarak büyük çalışmalar yapmaktadır. Geleceğimizin teminatı gençlerimize, diğer partilerle kıyasladığınızda daha fazla önem verdiğimizi rahatlıkla görebilirsiniz. Seçilme yaşının 18’e indirilme talebinizi destekliyor, Ak Parti olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyorum’’ dedi.
BOR İLÇESİNDE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

      18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeni ile Bor ilçesinde etkinlikler yapıldı. İlçede yapılan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü çerçevesinde  Bor İlçe Şehitliğinde tören yapıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Şehitlikte bulunan  Tören Mangasının saygı atışından sonra  günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Protokol tarafından anı defteri yazıldı.
    Şehitlerin mezarları ziyaret edilerek çiçek bırakıldı ve  dualar okundu.
    Şehitlikde ki programın ardından  Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde   Atatürk  Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu tiyatro etkinliği yapıldı. 
    Öğle yemeği için Bor Askeri Fabrikaya geçilerek, Şehit Aileleri ile yemekte bir araya gelindi.
    18 Mart Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri anma gününe Bor İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK,  Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün GÜÇLÜ,  Bor Garnizon Komutanı Kıd. Albay Fatih DAĞLI, Bor Askeri Fabrika Komutanı Kıdemli Albay Erol ÇETİN, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri , gazi, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.





 Çamardı ilçesinde 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili program saat 09.00’da Çamardı Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.
Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.
Resmi çelenk koyma töreninin ardından program Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. Programa Kaymakam Mustafa SERİN, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, kamu kurum amirleri, okul yöneticileri ve öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ardından , Kur’an-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir, kompozisyon, İlçemiz şehitleri ile ilgili slayt gösterileri, “ Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Program sonunda şiir, resim ve kompozisyon dallarında ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Çanakkale Zaferi adlı fotoğraf sergisinin gezilmesi ile tören sona erdi

Kaymakam  Mustafa SERİN Çamardı İlçesindeki Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Kaymakam Mustafa SERİN, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR ile birlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı sonrasında  Çamardılı şehit  askerlerin ailelerini ziyaret ederek, bu gününde acılarını paylaştı ve onları yalnız bırakmadı.



Kendini Koru


İZMİR 5 BİNİ AŞKIN İNOVASYON MERAKLISINI AĞIRLAMAYA HAZIR

Türkiye İnovasyon Haftası 2015 İzmir ile geleceğe koşuyor
 ‘Türkiye İnovasyon Haftası 2015’İzmir ile başlıyor
Türkiye İnovasyon Haftası 2015 İzmir’de geniş bir katılım ile start alıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ün açılış konuşmaları ile başlayacak etkinliklere oda ve borsa başkanları, üniversite rektörleri ve 5 bini aşkın katılımcı bekleniyor.
Türkiye İnovasyon Haftası 2015’in ilk durağı geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine İzmir. 19-20 Mart 2015 tarihlerinde Swissotel’de iki gün devam edecek etkinliklere; yurtdışından ve Türkiye’den davet edilen birçok uzman, konuşmacı ve panelist katılacak, çeşitli workshoplar ile inovasyon kültürü katılımcılarla paylaşılacak. 
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Türkiye İnovasyon Haftası 2015 İzmir Buluşması'nda tüm katılımcılarımıza inovasyon, teknoloji, tasarım, mobil gelecek, geleceğin kentleri, sıradışı kadınlar, televizyon dizileri, iş dünyasına yön verenler, markalaşma, kariyer gibi temalarla inovasyonu sevdirmeye hazırlandık. Tüm İzmirlileri, kendilerinden bir şey bulabilecekleri, değerli konuşmacılarımızdan inovatif fikirler edinebilecekleri etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.
İzmir inovasyon etkinliklerinin ilk günü Kevin Ashton’un ‘nesnelerin interneti’ konferansı ile başlayacak; Embarq Türkiye Direktörü Arzu Tekir, IBM İş Geliştirme Yöneticisi Bülent Ekuklu ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama’dan Koray Velibeyoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı ‘geleceğin kentleri’ paneli ile devam edecek.
Günün ikinci yarısı ise moda tasarımcısı Simay Bülbül, İsviçre Tasarım Ödülleri Küratörü Michel Hueter, geleceği tasarlayan İsveçli mimar Andreas Vogler’in ‘Tasarım, Mimari ve Moda’ konulu paneli ile başlayacak.
Bu senenin önemli yeniliklerinden biri de “sıradışı kadınlar” paneli. Panelin konukları ise Al Jazeera Türk editörü ve savaş muhabiri Ayşe Karabat, dünyadaki en iyi 50 öğretmenden biri olan Dilek Livaneli, dünya şampiyonu Tennur Yerlisu Lapa ile Türkiye’nin ilk kadın borsa başkanı Işınsu Kestelli.
İlk gün etkinlikleri Türkiye’nin en yeni endüstrileri arasında gösterilen ‘televizyon dizileri’ paneli ile sona erecek. TV ve Sinema Yapımcısı Mahmut Özden’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele; Türkiye’nin en büyük dizi platosu yaratıcısı Burhan Özkan, dizi yapımcısı Birol Güven ve Türkiye’den dizi ihracatı gerçekleştiren Can Okan konuşmacı olarak katılacak.

İnovasyon Haftası 2015 İzmir etkinlikleri 20 Mart 2015 Cuma günü de çeşitli programlarla devam edecek.