31 Ocak 2012 Salı


NİĞDE KENT KONSEYİ
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Niğde Kent Konseyi’nin Ocak ayı Olağan Genel Kurul toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde Kent Konseyi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Vali Âlim Barut yaptı.

Niğde’deki sorunların ve çözüm önerilerinin idari makamlara ulaştırılabilmesi için Kent Konseyi’nin önemli bir yapılanma olduğunu belirten Vali Barut, Bundan sonraki dönemde Niğdeli Vatandaşların Kent Konseyi’ne daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini belirtti.



Çalışma gruplarının ve Meclislerin daha başarılı çalışabilmesi için önerilerde bulunan Vali Barut Genel Kurul Üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini dinleyerek bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik gereği ilk dönem için iki, ikinci dönem için üç yıllığına görevlendirilen Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanının yeniden belirlenmesinin görüşülmesinin ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oy birliği ile tekrar Niğde Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLİYOR

Niğde ve ilçelerinde Cuma gününden itibaren etkisi altına alan olumsuz hava koşulları köy yollarının kapanmasına neden oldu.
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Niğde ili ve ilçelerini de etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Çamardı ilçesi Celaller , Üskül ve Elekgölü köyleri , Çiftlik ilçesi ve Ulukışla ilçelerinin yüksek köylerinde ulaşımın aksamasına neden oldu. Ancak kapanan köy yollarına anında müdahale eden İl Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarını günü içerisin de açıyor.
Kar temizleme çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan BARUT, il özel idare ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdüğünü belirterek il genelinde hiçbir köy yolunun ulaşıma kapalı olmadığını kaydetti.

Çamardı - Niğde arası Bulduruş mevkii ve Demirkazık Köy yolunda kapanma yaşansada anında müdahale edilerek , ulaşıma açılıyor. Yine bu yol güzergahında Kavlaktepe - Kızılören arasında buzlanma olduğu sürücülerin dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Çamardı - Pozantı arası kar yağışı devam ediyor. Özellikle Alpu - Kamışlı arası çok yoğun olan kar yağışının ulaşımı zaman zaman aksattığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’DEN ÖĞRENCİYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

İlköğretim Öğrencisi M. Salih Bayhan Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL' ün gönderdiği dizüstü bilgisayarı Niğde Valisi Âlim Barut’un elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 20.12.2012 tarihinde Niğde’ye yaptığı ziyarette havanın çok soğuk olmasına rağmen karşılama esnasında coşkulu sevgi gösterisine sahne olmuştu.Bunlardan biriside Kemal Aydoğan İlköğretim Okulu Öğrencisi Salih Bayhan’dı.O sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Dizüstü bilgisayar isteğini iletebilmiş.

Verdiği sözü yerine getiren Cumhurbaşkanı Salih Bayhan’a en çok isteği olan dizüstü bilgisayarı gönderdi.

Niğde Valisi Alim Barut’ta İlköğretim Öğrencisi M. Salih Bayhan’ a Cumhurbaşkanı adına teslim ederek onunla bu mutluluğu paylaştı.

Annesi ile birlikte bilgisayarını teslim almaya gelen Kemal Aydoğan 4. Sınıf öğrencisi Salih Bayhan’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çok teşekkür ettiğini söyleyerek buna o kadar çok sevindim ki anlatamam dedi.

30 Ocak 2012 Pazartesi

KİTAP OKUMA YARIŞMASI
2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında düzenlenen 2. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasında güzel kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.
Kitap Okuma Yarışmasına İl genelinde 43 okul katıldı. 15 Okul Niğde Merkez, 2 Niğde köy ve kasabaları,15 Bor merkez,4 Bor köy ve kasabaları,3 Çamardı ilçesi,3 Altunhisar ilçesi ve 1 Okul da Ulukışla İlçesinden katıldı.
Ödül Alan Öğrenciler , Öğretmenleri ve Okulu :
1. Busenur Say -M.Ali Topalbekiroğlu,Kısmet Avbir / Nazmiye Pınar İ.O. Çamardı
6. Gülşah Aksoylu- Abdullah Hamurcu M.A.Ersoy /YİBO Çamardı
7. Bahar Çelebi -Abdullah Hamurcu YİBO / Çamardı
10. Ömer Tekir -Abdullah Hamurcu YİBO / Çamardı
TAKIM DERECELERİ
1. Karanlıkdere Kılıçlar İlköğretim Okulu Bor
2. Mehmet Akif Ersoy YİBO Çamardı
3. Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu Çamardı
Muhtarlıkların Resmi Evrak Satış Bedeli Kararı
Köy ve Mahalle Muhtarlarının ödeneklerinin ödeme usulü, köy ve mahalle muhtarlar ı ve İhtiyar Heyeti tarafından verilecek resmi evrak ile Mahalle Muhtarlarının harç tahsilatının ve paylarının ödeme biçimi hakkında yönetmelik gereğince muhtar ve ihtiyar heyetine verilecek resmi evrakın sat ış bedelleri tespit edilmiştir. . Köy ve mahalle muhtarları tarafından verilecek resmi evraklar:
- İkametgah belgesi
- Fakirlik belgesi
- Nüfus cüzdan örneği
--Nüfus Cüzdanı kayıp değiştirme ve Nüfus Cüzdanına fotoğraf yapıştırma belgesi
- Yer değiştirmek için daimi ikametgah belgesi
- Menşe şahadetnamesi
- Tapu temlik ve intikal belgesi
- Tapu i şlemlerinde hüviyet onama belgesi
- Tapu i şlemlerinde veraset belgesi
- Hayvan satış belgesi
- Adli müzaharat şahadetnamesi

Bu belgelerin muhtarlar tarafından hizmete karşılık iş sahiplerine harç pulu karşılığında , her belgenin onaylanmasında 2012 yılı içerisinde her belge için 1.65 TL harç alınmasına karar verildiği belirtilmiştir.

28 Ocak 2012 Cumartesi


YENİ HAKİM ŞEYMA KOCAMAN GÖREVE BAŞLADI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), idari yargı hakimlerinin atanmalarına ilişkin kararnamesince , Baykan Hâkimi Şeyma KOCAMAN Çamardı ilçesine atanmıştır.


Hakim Şeyma KOCAMAN , Tokat - Zile doğumlu. İlk , orta ve lise öğrenimini Zile ilçesinde tamamlayan Şeyma KOCAMAN , Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Stajını Ankara’ da tamamladıktan sonra , ilk atama yeri olan Çamardı ilçesine atanmıştır.

27 Ocak 2012 Cuma


Kavaklıoğlu: “Niğde için hizmet yarışındayız
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen merkez ilçe başkanlığı kongresi ile tüm ilçelerde seçimlerin tamamlandığını ve hizmet döneminin ivme kazanarak sürdüğünü belirtti. Siyasette teşkilatların en önemli unsurlar olduğunu ve kendilerinin başından beri teşkilatlara büyük önem verdiklerini söyleyen Kavaklıoğlu, AK Parti’nin teşkilatlanma ve yerel örgütlenmeler yönünden dünyanın en profesyonel partilerinden biri olduğunu vurguladı.
İlçe seçimleri tamam
Kavaklıoğlu, Çiftlik ilçesinde Bayram Taş’ın seçilmesiyle başlayan ilçe kongrelerinin Altunhisar’da Nihat Uysal, Ulukışla’da Hacı Mehmet Büyükdikmen, Çamardı’nda Gaffur Karaca ve Bor ilçesinde Yavuz Ergun’un seçilmelerinin ardından Merkez İlçe’de Ahmet Erdoğan’ın bayrak yarışında yerini Latif Güngör’e devretmesiyle tamamlandığını belirtti. Vatandaşlara, gönüllülere ve parti delegelerine katılımları ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunan Kavaklıoğlu, önümüzdeki aylarda İl Başkanlığı olağan kongresinin gerçekleşeceğini kaydetti.

24 Ocak 2012 Salı

Çamardı Sporda da Başarısını Kanıtlıyor
.Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Okullararası Spor Müsabakaları tüm hızıyla devam ediyor.
Çamardı Ç.P.L , İmam Hatip ve YİBO öğrencileri her alanda başarılı olduklarını kanıtlıyor.
.

75. YIL ŞEHİT ÜSTTEĞMEN MURAT ERDEM ÇOK PROĞRAMLI LİSESİ
BADMİNTON ( KIZLAR ):
Yeter YÜMLÜ, Ayşe TATAR, Şeyma KIRAÇ, Özlem TÜRKAN, Esra BİLGİ, Meliha TÜRKOĞLU'ndan oluşan
Badminton takımı İl birincisi oldu.
BADMİNTON (ERKEKLER )
Muharrem ERİKÇİ, Furkan VURAL, Durmuş TÜRKMEN, Ülfet ASLAN, Mustafa CANTEKİN, Adem TOPRAK'tan oluşan Badminton takımı İl birincisi oldu.
ÇAMARDI İMAM HATİP LİSESİ
BADMİNTON (ERKEKLER )
Emre ALAKUŞ, M. Talha DAMAKSIZ, Cebrail ÇELİK,Ahmet AKÇİN ve Sinan ÖZTÜRK'ten oluşan Badminton takımı İl ikincisi oldu.

23 Ocak 2012 Pazartesi


Yeni Sağlık Müdürü Görevine Başladı


Niğde İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Uzman Doktor Ali Rıza Erdoğan görevine başladı.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan'ın Sağlık Bakanlığı Müşavirliğinde görevlendirilmesi üzerine, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Niğde Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Ali Rıza Erdoğan, görevine başladı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık,
Niğdelilere veda etti.
Dört ayı aşkın bir süredir yürütmekte olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden, özel nedenlere bağlı olarak kendi isteği ile tayin olduğunu belirten AKBIYIK , Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatındaki yeni görevine başlamak üzere 23.01.2012 tarihinde ayrılmış olduğunu açıkladı.

22 Ocak 2012 Pazar

AK Partili Vekiller Çamardı İlçesindeydi


Niğde AK Parti Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU' ya taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra Depremzeleri ziyaret ettiler.

Vekiller, vatandaşla içiçe
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde’de, oldukça yoğun tempoda sürdürdükleri haftasonu programlarını Çamardı ilçesinde sürdürdüler. Geçtiğimiz günlerde annesini yitiren Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’ya taziye ziyareti ile başlayan programlar ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri ile devam etti. Vekiller daha sonra kendilerine eşlik eden ilçe teşkilatı ile birlikte Demizkazık Köyü’nde köy kahvesinde vatandaşlarla birlikte bir toplantı yaptılar.

Demizkazık köyünde vatandaşları dinleyen vekiller , turizm yatırımları konusunda köylülerle istişarelerde bulundular. Vekiller programlarını Demizkazık Dağevi misafirhanesinde kalan Vanlı depremzedeleri ziyaret ederek sürdürdüler. Burada kalan depremzedelerin sorunlarını dinleyen Vekillere Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez de eşlik etti.

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLİYOR

POZANTI-ÇAMARDI ARASI ULAŞIM KAPALI

Adana'nın Pozantı İlçesi ile Niğde'nin Çamardı İlçesi arasında ulaşımın sağlandığı yol şiddetli kar yağışı nedeniyle kapandı. Çamardı ile Pozantı güzergahı arasındaki Kamışlı, Fındıklı, Alpu köyleriyle de bağlantı kesildi.

kar yağışı nedeniyle TAG otoyolu Çamardı -Kamışlı , Fındıklı , Alpu, Pozantı ile Akçatekir arasındaki kesim ile ilçe merkezinden geçen karayolu ulaşıma kapandı.

Pozantı'ya 4 kilometre uzaklıktaki kesimde yolcu otobüsleri, kamyonlar ve otomobiller, rampa yolda kar yağışı sebebi Yaklaşık 5 kilometreyi bulan taşıt kuyruğu oluştu.

Karayolları ekipleri, tuzlama çalışmalarını sıklaştırdı. ulaşım, güçlükle tek yönlü yol ile sağlanıyor.
Öte yandan Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde de Pozantı'ya ulaşım sağlayan köy yollarının etkili kar yağışı nedeniyle kapandı. Adana - Çamardı otobüsleri yolda kaldı.

21 Ocak 2012 Cumartesi

YARI YIL TATİLİ BAŞLADI
2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılı Şubat yarı yıl tatili 20 Ocak 2012 Cuma günü başladı.
, 5 Şubat 2012 ‘de sona erecek. İkinci dönem okullar 6 Şubat 2012′de açılacaktır.
Niğde ‘ de YARI YIL TATİLİ BAŞLADI
Niğde ‘ de Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören 74 bin öğrenci karnelerini alarak, iki haftalık tatile başladı.ul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören 74 bin öğrenci karnelerini alarak, iki haftalık tatile başladı.

BELEDİYE DE MEMURLARININ YÜZÜ TOPLU SÖZLEŞME İLE GÜLDÜ
Belediyedeki memurların maaşına denge geliyor
Çamardı Belediyesi ile BEM-BİR-SEN sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeye Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ile Bem-Bir-Sen Niğde İl Başkanı Ergün Yılmaz imza attılar.
Çamardı Belediyesinde çalışan 9 memurun bu sosyal denge sözleşmesinden faydalanacağı belirtildi. Böylece rakamsal dengelerin sağlanacağı ,en az maaş alanla ,en fazla maaş alan arasında ki uçurumun bu sözleşme ile ortadan kalktığını belirten Başkan SOYLU, bu sayede bir ölçüde denge sağlanmış oluyor. Personelimize hayırlı olsun diye belirtti.
CEVRE YOLU YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.
Çamardı İlçe Hastane karşısından başlayarak 22 Km uzunluğundaki çevre yolunun yapım çalışmalarına (dolgu) başlandı.
Yol güzergahı hakkında, ilçe halkının değişik görüşler ifade etmelerine rağmen, yol yapım çalışmaları devam ediyor.
ihalesi haziran ayında yapılan çevre yolu çalışmaları Çamardı - Pozantı yolunun 52. ve 74. km leri arasında sürerken , sürücülerde zaman zaman zorluklar yaşıyor.
Niğde-Çamardı-Kamışlı yolunun 51-54.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır

20 Ocak 2012 Cuma


CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL NİĞDE’DE

Birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Niğde’ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, programına Niğde Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Valiliğe gelişinde törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül Vali Âlim Barut'tan kent ile ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarının bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada, uzun süredir gelmek istediği Niğde'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, kentin, hem tarih hem de doğal güzellikleri ile Orta Anadolu'nun cazip bir şehri olduğunu belirtti.

Daha sonra. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e Niğde Valisi Âlim Barut tarafından kök boyadan dokunmuş Niğde'ye özgü halı hediye edildi.






Niğde Valiliği’nden belediyeye yürüyerek giden Cumhurbaşkanı Gül, yol boyunca kendisini bekleyen Vatandaşlarla selamlaştı. Belediye binası önünde toplanan Vatandaşlarada seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Ben de Niğdeli sayılırım, Kayseri Niğde buralar hep aynı" diye seslendi
Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Niğde'nin kendisine yabancı olmadığını belirterek, "Ben de buralı sayılırım. Çünkü Kayseri, Niğde, Kırşehir, Nevşehir buraların hepsi birbirine öyle veya böyle bağlı yerler. Dolayısıyla daha önce defalarca buralarda bulunduk" dedi.
Niğde Valisi Âlim Barut da ziyareti için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Onuruna verilen yemeğin ardından Garnizon Komutanlığını ve Niğde Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Calmio Süt A.Ş.’de yaptığı gezi ve incelemelerin ardından Niğde’den ayrıldı.

CUMHURBAŞKANI NİĞDE İLİNDE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Niğde İlini bugün ziyaret edecekler.
Karayolu ile Niğde'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Niğde'de saat:10.00'da ilk olarak Niğde Valiliğini, daha sonra Niğde Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.
Alaaddin Camii’n deCuma Namazı.Özbelde Konak Restaurant’ta Öğle Yemeği
Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret .Niğde Üniversitesi’ni ziyaret. Calmio Süt A.Ş.’yi ziyaret.

19 Ocak 2012 Perşembe


BELEDİYE BAŞKANI ANNESİNİ KAYBETTİ
ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU' NUN ANNESİ DUDU SOYLU VEFAT ETTİ.


Uzun zamandır solunum yetmezliği ve Diyabet(şeker) rahatsızlığından dolayı tedavi gören Belediye Başkanı Yavuz SOYLU' nun annesi Dudu SOYLU , 17 Ocak 2012 Çarşamba günü , 71 yaşında hayata veda etti.
Cenazeye İlçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN, Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , Bademdere Belediye Başkanı Fethi KAKIZ , bazı daire amirleri , Çamardılı vatandaşlar ve siyasi cevreden büyük katılım oldu.

SOYLU AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ..

18 Ocak 2012 Çarşamba


CUMHURBAŞKANI NİĞDEYE GELİYOR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 20 Ocak 2012 Cuma günü Niğde İlini ziyaret edeceği belirtildi.
Ankara'dan hareketle ilk önce Aksaray İline gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Niğde İlini ziyaret edecek.
Cumhurbaşkanı Gül'ün Niğde İlini ziyaret programı üzerinde çalışmalara başlandığı, önümüzdeki günlerde program detayının netlik kazanacağı öğrenildi.
Niğde İl Merkezinde ilk önce Niğde Valiliğini ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Vali Alim Barut'tan İlin sorunlarına ilişkin brifing alacak.
Daha sonra Niğde Belediyesine gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi almaları bekleniyor.

17 Ocak 2012 Salı


YENİ SAVCI GÖREVE BAŞLADI

Adlî yargı hâkim ve savcı adaylarının, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca yapılan ad çekme sonucuna göre, Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 13. maddesi gereğince atanmalarına ilişkin kararnameye göre Salih Zeki KOCAMAN , Çamardı Cumhuriyet Savcılığı’ na atanmıştır.

Yeni Cumhuriyet Savcısı Salih Zeki KOCAMAN , Tokat - Zile doğumlu. İlkokulu Zile ilçesinde , orta ve lise tahsilini Ankara ‘ da tamamlamış. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Stajına Zile’ de başlayan , Ankara ‘ da tamamlayan C. Savcısı Salih Zeki KOCAMAN , ilk atama yeri olan Çamardı ilçesinde göreve başlamıştır.
Evli ve bir çocuk babası olan Salih Zeki KOCAMAN , ilçe hakkında şunları söyledi;
“Çamardı çok güzel bir Anadolu ilçesi. Havası , suyu ve doğası ile mükemmel bir yer. İlk atama yerimin böyle güzel şirin bir ilçeye çıkmasından çok memnunum.” dedi.


DEMIRKAZIK DAGI, BOLKAR VE ALADAGLAR BOLGESINE GELEN YERLI VE
YABANCI DAĞCILARA AIT BILGILERIN KOLLUK KUVVETLERINE
BiLDIRILMESINE DAIR USUL VE ESASLAR HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI

Niğde'de doğa sporları yapan yerli ve yabancı turistler dağ tırmanışlarını Valiliğe bildirecek.
Niğde Valiliği Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesine doğa sporları yapmak üzere gelen yerli ve yabancı turistlerin dağa çıkış güzergahları, kamp/konaklama bölgeleri, çıkış ve dönüş zamanları, rehberlerin kimlikleri, kendilerinin ve yakınlarının telefon numaralarının Kolluk kuvvetlerine bildirilmesini istedi.

Bazı amatör kişi veya gruplar tarafından özellikle yaz aylarında olmak üzere Çamardı Kaymakamlığına veya Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verilmeden Demirkazık dağı bölgesine zaman zaman bazı grupların geldiği bilinmektedir. Ayrıca Aladağlar bölgesine komşu illerimiz olan Kayseri ve Adana illerinden de çıkış yapılabilmekte ve bu gelen kişi ve grupların faaliyetlerinden de maalesef yasal bir zorunluluk bulunmadığı için bilgi sahibi olunamamaktadır. Zaman zaman bölgedeki dağlara turizm ve spor amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin Demirkazık, Bolkar ve Aladağlar bölgesindeki dağa tırmanış, kamp, trekking vb. doğa sporlarını yaptıkları esnada; düşerek yaralanma, mahzur kalma, donma olayına maruz kalma, kaybolma vb. olaylar meydana gelmekte, mülki makamlar veya kolluk kuvvetlerinin bu tür faaliyetlerden haberi olmadığı için kurtarma ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin bu şekilde yardıma muhtaç kalan mağdurlara ulaşılmasında güçlük çekilmektedir.
Çamardı ve Ulukışla Kaymakamlıkları,
Sorumluluk bolgesinde bulunan otel, motel, pansiyon, camping vb. yerleri isleten
sorumlu sahislar ile birlikte bu tiir dagcılık faaliyetlerinde rehberlik yapan turizm
rehberlerine, camardi ye Ululusla Ike Jandarma Komutanhklan ile koordineli olarak,
Çamardı ye Ulukışla Kaymakamliklarmin katkilanyla hazirlanacak olan isim, adres, cep
telefon numarasi, dagda izlenecek güzergah vb. kayitlan iceren formlan teslim
ederek Çamardi Ulukışla Jandarma Komutanlıklarına gonderilmesini saglayacak,
aynca Nigde Valiligine ait bu emri aym isleticilere ye turizm rehberlerine teblig ederek ,muhafaza edecek, emre uymayan isletici ve rehberleri tespit ettiginde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32'inci maddesi kapsanunda cezai islem yaparak mulki makamlara gonderecektir.


SUSURLUK’TA AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI


Susurluk DHA Muhabiri İbrahim PAMUKÇU' nun haberine göre,
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Akaryakıt Kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda;
Susurluk İlçesinde faaliyet gösteren V….. P…. isimli Akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satıldığı bilgisi alınması üzerine;

Alınan mahkeme kararına istinaden iş makineleri eşliğinde yapılan aramalarda; 50.000 ve 20.000 Litre kapasiteli iki adet gizli yeraltı tankı bulunduğu yerlerden çıkarılmış ve içlerinde bulunan (8.000) litre kaçak akaryakıtla birlikte el konulmuştur.

Olayla ilgili olarak Akaryakıt istasyon yetkilileri F.Z.K., Ö.S.Ç., F.K ile istasyonda pompacı olarak çalışan H.P., F.U. ve M.K. isimli (6) şüpheli yakalanmıştır.



GÜREŞ MÜSABAKALARI SONUÇLANDI
16 Ocak 2012 tarihinde Okullar arası güreş il seçmeleri 75.yıl spor salonunda yapılan müsabakalar sonunda tamamlandı. 17–18 yaş kategorilerinde yapılan güreş müsabakalarına 50 sporcunun katıldığını ve müsabakaların çok çekişmeli ve zevkli geçmesi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
yapılan müsabakalar sonucunda Niğde il birinciliği seçmeleri gerçekleşti başarılı olan güreşçilerin grup müsabakalarına gideceklerini ve grup maçlarında da başarılı olmaları halinde Niğde İlini Türkiye şampiyonasında temsil edeceklerini belirtildi..

TAKIM SIRALAMASI
1.Niğde İmam Hatip Lisesi 64 Puan
2.Niğde Teknik Endüstri Meslek Lisesi 52 Puan
3.Çamardı 75. Yıl Ç.P.L 27 Puan

GREKO-ROMEN GÜREŞ ( Genç Erkekler )
Mehmet UMUCU 55 Kg’DE İL BİRİNCİSİ
Cenap ONGUN 65 Kg’de İL İKİNCİSİ
Gökhan KÜRKCÜ 65 Kg’de İL ÜÇÜNCÜSÜ
Erol EROĞLU 60 Kg’de İL ÜÇÜNCÜSÜ oldular.

ÇAMARDI İMAM HATİP LİSESİ
GREKO-ROMEN GÜREŞ ( Genç Erkekler )
Ağır Sıklette Murat BIÇKI İL BİRİNCİSİ oldu.

14 Ocak 2012 Cumartesi

OKULLAR KROS İL BİRİNCİLİĞİ KOŞULDU

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul sporları Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Atletizm il temsilciliğinin ortak organizasyonu olan okullar kros il birinciliği Bucakçayırı Kros Parkurunda koşuldu.
Yarışmalar Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde bayan ve erkekler olmak üzere 6 dalda yapıldı. Yarışmalardan sonra 1. olan takımlar ile ferdi ilk 3’e giren sporcular Niğde’yi temsilen Grup yarışlarına katılacaklar. Yarışmalarda Küçük kızlar 1500 m. Küçük erkekler 2000 m. Yıldız kızlar 2000 m. Yıldız erkekler 3000 m. Genç kızlar 3000 m.genç erkekler 5000 m. koşuldu.
Kros Yarışı Yıldız Erkekler Ferdi Sıralamada Çamardı YİBO öğrencilerinden Mücahit KARABACAK 2. oldu.

İÇME SUYU SORUNU BİTİYOR

Çamardı ilçesi Celaller Köyü Muhtarı Rasim ERİKÇİ , Çamardı Ekspres’i ziyaret ederek , 2011 yılında yapılan hizmetleri anlattı. Ve yarım kalan hizmetlerin devamının gelmesini istediklerini belirtti.

Muhtar sulama kanalların da kapalı sisteme geçildiğini böylece su kaybının önlendiğini , vatandaşın daha çok ürün aldığını ve verimin daha iyi olduğunu üreticinin sonuçtan memnun kaldığını belirtti.
Köyde içme suyu sorunu yaşandığını , suyun yetersiz olduğunu söyleyen Muhtar , yaz aylarında sıkıntı yaşandığını ama artık bu sorunun bittiğini , çünkü 2011 yılında yapılan sondaj çalışmaları ile saniyede 15 - 20 lt su çıkarıldığını belirtti.
2011 yılında köyün içine 2 bin m2 parke taş döşendiğini
Fakat 10 bin m2 daha parke taşa ihtiyacımız var diyen Muhtar , ayrınca köyümüz camisine ısıtma sistemi takıldı. Ve köyümüzün eksiği olan cenaze arabası , kendi olanaklarımızla alındı dedi.
Celaller Muhtarı Rasim ERİKÇİ , bu hizmetlerin köyümüze gelmesine yardımcı olan , Kaymakamımız Mehmet F. DÖNMEZ ‘ e , İl Genel Sekreteri Ali NEBOL’ a , İl encümen üyelerimize şahşım ve köyüm adına teşekkür ederim , diyerek sözlerini tamamladı.
BADEMDERE TOKİ KONUTLARINA
BAŞ VURULAR BAŞLADI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ), Çamardı ilçesinden sonra Bademdere Beldesinde de 104 adet konut 1 adet mescit yapılacağı belirtildi.
Bademdere Belde Belediyesinin TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğü 104 adet konut , orta ve dar gelirli vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bu proje için baş vuruların 1 ocak 2012 tarihinde başladığını , 12 Mart 2012 tarihine kadar devam edeceği , şu ana kadar 85 kişinin baş vuru yaptığı belirtildi.
Baş vurular Bademdere Belde Belediye Başkanlığına yapılacaktır.

Ahiler Kalkınma Ajansı
Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 13 Ocak 2012 Cuma günü saat 14:00’de Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nun başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valileri’nin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

13 Ocak 2012 Cuma

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İLE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ARASINDA AĞAÇLANDIRMA PROTOKOLÜ İMZALANDI
Orman ve Su İşler Bakanlığı ile Diyanet İşler Başkanlığı arasında ağaçlandırma protokolü imzalandı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in imza attığı protokol gereğince, camilerin, mescitlerin, kursların ve mezarlıkların uygun alanlarına fidan ve çiçek dikilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, protokol gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı’na her türlü desteği sağlayacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki imza töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ağaç dikmenin, ağacı korumanın ülkeye ve insanlığa yapılmış en büyük hizmetlerden biri olduğunu söyledi.
Ahiler Kalkınma Ajansı
Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Cuma Günü Yapılacak.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 13 Ocak 2012 Cuma günü Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nun başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacak toplantıda ayrıca 2011 Mali Destek Süreci, EMITT Fuarı’na katılım, mali yeterlilik çalışmaları ve gelecek ay için yapılması öngörülen diğer çalışmalar ele alınacak…

11 Ocak 2012 Çarşamba

VEREM HAFTASI 65. VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI

Yurdumuzda her yıl, Ocak ayının ilk haftası “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 65. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası kutlanıyor. Bu hafta içinde, kişi ve toplum sağlığını çok yakından ilgilendiren Verem hastalığını halka tanıtmak, belirtilerini, tanı tedavi ve koruma yolları hakkında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.
Çamardı ilçe Hastanesinde de Verem Haftası ile ilgili Çamardı İlçe Hastanesinde stand açıldığı, konuyu açıklayıcı Broşür dağıtıldığı ve afiş asıldığı belirtildi.
Hastaneye gelen hastalara broşür dağıtılarak , görevliler tarafından hafta ile ilgili bilgi verildiği belirtildi.
Ayrıca personele hizmet içi eğitim verileceği açıklandı.


NİĞDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HALKI BİLGİLENDİRMEK AMACI İLE AÇIKLAMA YAPTI
Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince İlimizde bulunan ikametlerde, işyerlerinde ve araçlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde,

1-) 06.01.2012 günü gecesi saat 05.00 sıralarında ilimiz İnönü Mahallesinde bir vatandaşımız tarafından şüpheli iki şahsın sokak aralarında gezdiklerini 155 POLİS İMDAT TELEFONUNA bildirmesi üzerine ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma sonucunda, şüpheli şahıslar kullanmış oldukları araçla birlikte görevlilerimiz tarafından yakalanmışlardır.
Yakalanan şahısların ilimiz genelinde 2011 ve 2012 yılı içerisinde (10) ayrı faili meçhul olaya karıştıkları tespit edilmiş, olayla ilgili olarak 8 şahıs şüpheli olarak yakalanmış, yapılan tahkikat neticesinde (2) şüpheli şahıs Adli Mercilerce TUTUKLANARAK İlimiz Kapalı Cezaevi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
Olayla ilgili olarak şüpheli şahısların evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, (7) Oto aküsü, 6 adet jantlı lastik, 1 adet bıçak, aküleri sökmek için kullanılan 3 adet anahtar, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet dikiş makinesi, 1 adet elektrikli süpürge, çok sayıda mutfak eşyası, çok miktarda tül perdeler, 4 adet el dokuması halı, avizeler, resim tabloları, porselen tabak ve tencereler, 3 adet cep telefonu makinesi, radyo, 1 adet müzik seti ele geçirilmiş ve müştekilere geri teslim edilmiştir.

2-) 03.01.2012 ve 07.01.2012 günlerinde ilimiz merkezinde işyerlerinde meydana gelen faili meçhul (2) ayrı hırsızlık olayında 3 şüpheli şahıs görevlilerimiz tarafından yakalanmış, yapılan tahkikat neticesinde, şüpheli şahıslar Adli Mercilere intikal ettirilmiştir.



Yakalanan şahısların gösterdikleri yerlerden elde edilen ve müştekilere ait olduğu tespit edilen 4000 TL değerinde 750 paket çeşitli ve muhtelif markalarda sigaralar ve yine 4000 TL değerinde çeşitli giyim eşyası değer tespiti yapıldıktan sonra müştekilere teslim edilmiştir.

İlimizde meydana gelen veya olabilecek hırsızlık olaylarına yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülecektir.

KARATEPE YEŞİLTEPE OLACAK

Niğde genelinde ilk defa belediyenin yapmış olduğu en geniş ( 426 dönüm), ağaçlandırılan alan KARATEPE.

Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , “ en büyük projem “ dediği Karatepe’yi ağaçlandırma çalışmalarına başladı.
Karatepe 450 dönüm , yani 45 hektar ve hazine arazisi. Önce projesini yaptırdıklarını söyleyen Başkan ÖZMEN , fidanlar dikime hazırlanıyor. Sekiler yapıldı. Fidan çukur açımı başladı Etrafına 2,5 km tel çekilecek dedi.
Ve .. Çanakkale’ den getirilen 3 bin fidan önümüzdeki günlerde dikilecek diyen Başkan ÖZMEN , projesini gerçekleştirmenin heyecanı içinde..

10 Ocak 2012 Salı

NİĞDE İLİNDE JANDARMA VE EMNİYET BÖLGELERİNDE MEYDANA GELEN OLAYLARLA İLGİLİ BİLGİLER.

Niğde genelinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün 2011 yılı içinde meydana gelen asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar ile trafik kaza ve icraatlarının istatistikî bilgileri:
2011 yılında toplam ( 2644 ) olay meydana gelmiş olup, olay sayıları bir önceki yıla göre toplamda (%34 ) artmıştır
2011 yılında meydana gelen ( 2644 ) olayın ilçelere göre dağılımı incelendiğinde bir önceki yıla göre en çok; İl Merkez, Ulukışla ve Altunhisar, İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgesinde artış meydana geldiği görülmektedir.
2011 yılında toplam ( 113 ) kaçakçılık olayı meydana gelmiş olup, olay sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre; ( %15 ) artış meydana gelmiştir.
Meydana gelen kaçakçılık olayları incelendiğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre İl Merkez, Bor ve Çamardı ¡İçe Jandarma Komutanlıklarında artış, Altunhisar ve Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlıklarında azalış meydana gelmiş, Çiftlik İlçesinde ise hiçbir kaçakçılık olayı meydana gelmemiştir.

ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MEHMET F.DÖNMEZ
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutması amacıyla çalışan gazetecilerimiz çok önemli bir görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler.
Van da yaşanan depremde basın mensuplarının yeri geldiğinde aslında ne kadar da zor şartlar altında fedakarca çalıştıklarını bir kez daha göstermiştir.
Van depreminde vefat eden basın mensuplarına Alah'tan rahmet , tüm basın camiasına tekrar baş sağlığı diliyorum.
Değerli basın çalışanları; Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nü kutluyor , ilkeli ve tarafsız haberciliğin önemine vurgu yaparak çalışma hayatınızda başarılar diliyorum..

KAYMAKAMA PLAKET
Çamardı Öğrencilerine Yardım Derneği Üyeleri KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ
Çamardı Üniversite Öğrencilerine Yardım Derneği Başkan ve üyeleri ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ ‘ i makamında ziyaret etti.
Dernek Başkanı Ali İhsan YILDIZELİ , Dernek Esnaf Temsilcisi Mutlu KARADAĞ ,Yönetim Kurulu Üyesi Eski Cami İmamı Eyüp AKTAŞ ve iki üye Kaymakam DÖNMEZ ‘ i ziyaret ederek , derneğe yaptığı yardım ve desteklerinden dolayı Mutlu KARADAĞ tarafından Kaymakam DÖNMEZ ‘ e plaket takdim edildi.
Kaymakam Mehmet DÖNMEZ, dernek üyelerine teşekkür ederek, çalışmaları ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Başarı dileklerinde bulundu.
YENİ YILDA SİGARA CEZALARI ARTTI
Sigara aslında zehir olan bir madde. Bunu tüketen bir kişinin başka insanların sağlığını bozmaya hakkı yoktur..

19 Mayıs 2008'de yürürlüğe girip,19 Temmuz 2009 yılında kapsamı genişletilerek uygulanmaya başlanan ve tüm kapalı mekanlarda Tütün ve Tütün Ürünlerinin kullanımı yasaklayan 4207 sayılı Kanun hükümlerine aykırı hareket ettiği tespit edilen işyerine ve kişilere uygulanacak ceza miktarlarında %10,26 oranında artış yapılmıştır.
Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 17 Kasım 2011 tarihli ve 28115 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve 2012 yılı için yenden değerlendirme yapılmıştır. Buna göre;
**Mevzuata uygun yasal uyarı yazısı asmayan işyerlerine:1358 TL
** Kahvehane,kafeterya,birahane,nargile içilen mekanlar,dernekler vb. işyerlerine: 1103 TL
** Yasak kapsamındaki kapalı mekanlarda Tütün ve Tütün ürünleri tüketen kişilere:83 TL
** Tütün ürünleriyle ilgili izmarit ve ağızlık gibi maddeleri yerlere atanlara :30 TL idari para cezası uygulanacaktır.
** İş yerlerine uygulanacak cezai işlemlerde ihlalin tekrarı olduğunda ceza miktarları bir kat daha arttırılarak uygulanacağı belirtilmiştir.

AVRUPA GAZETECİLER DERNEĞİ ANADOLU’NUN SESİ PROGRAMINDA

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT’nin TRT Anadolu kanalında yayınlanan ortak programı Anadolu’nun Sesi’ne 09.01.2012 tarihinde konuk olan Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk ve TBMM Başkan Müşaviri ve derneğin fahri üyesi İsmail Hacı Fettahoğlu Avrupa Gazeteciler Derneği hakkında bilgi verdiler.

Özellikle Fettahoğlu Türkiye’de yerel basının tarihçesi hakkında ayrıntılı malumat verdi ve konuklar haberlerin tarafsız yorumların da hür olması gerektiğini vurguladılar. Programın sonunda Fişenk, Fransız Ulusal Meclisi’ni, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan kanun tasarısını benimsemesi nedeniyle kınadı.

Canlı telefon bağlantısıyla programa konuk olan sinema sanatçısı Engin Çağlar geçen yıl Mayıs ayında Avrupa Gazeteciler Derneği’nin Onur Ödülü’nü aldığını ifade etti. Gene canlı telefon bağlantısıyla programa katılan Emin Varol ise Avrupalı gazetecilerin çalışma koşulları ve standartları konusunda seyircileri bilgilendirdi.

9 Ocak 2012 Pazartesi

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
“Gazetecilere bir gün değil her gün gereken değeri ve önemi veriyoruz”

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladılar. Gazetecilere sadece yılın bir günü değil her gün gereken değeri ve önemi vereceklerini ifade Vekiller, Niğde basınındaki zenginliğe de işaret ettiler.
Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında Niğde’de faaliyet gösteren 5 günlük yerel gazete, Niğde Televizyonu, Bor’da faaliyet gösteren günlük gazeteler, diğer ilçe gazeteleri, radyolar, internet haber siteleri, ulusal haber ajansları ve gazetelerin temsilcilikleri, dergiler ve haftalık/aylık gazete/bültenlerden oluşan ve çok zengin bir medya ağı olduğunu ve özellikle Niğde medyasının duyarlı ve millet menfaatini gözetme açısından hassasiyete sahip olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ayrıca Niğde Gazeteciler Cemiyeti ve Niğde Gazeteciler Birliği olarak iki büyük meslek örgütü olmasının da kurumsal temsil açısından mutluluk verici olduğunu ifade ederek kendilerinin de ayrım yapmadan hepsine eşit mesafede olduklarını ve işbirliği içinde çalışmaktan onur duyduğunu söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle tüm medya organlarında görev alanlara şükranlarını sunan Kavaklıoğlu hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü de teşekkür etti.
Ömer Selvi ise medyaya sadece yayın organı gözüyle bakmadıklarını, kendileri için bilgilendirme, denetim ve gözetim açısından kamu hizmeti veren ve milletin gözü kulağı olan anlayışa sahip kurumlar olarak baktıklarını söyledi. Selvi Niğde’de faaliyet gösteren tüm medya kuruluşlarına da sağlam duruşları ve anlayışlarından ötürü teşekkürler ederek, kendilerinin medya ile sağlıklı ilişki kurmak yönünde çizgileri olduğunu ve Niğde’deki gibi duyarlı bir medyanın önüne çıkmaktan mutlu olduklarını sözlerine ekledi. Selvi 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü vesilesiyle medya çalışanlarını kutladı.

Başkan Akdoğan Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Basın mensuplarının fedakârlık göstererek çalıştığını hatırlatan Başkan Akdoğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yazılı ve görsel basında çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Fedakârlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Niğde’mizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılarda bulunan televizyon, gazete, radyo, dergi, haber portalları gibi basın organlarında ki arkadaşlarımıza, yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder; halka haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bu vesileyle bir kez daha kutlarım” dedi.

MASA TENİSİNDE ÇİFTE KUPA
Burç Beldesi Burç İlköğretim Okulu küçükler masa tenisi Kız takımı il 2.si olurken erkek takımı il 3.sü oldu.

MASA TENİSİNDE ÇİFTE KUPA ve MADALYA SEVİNCİ
Burç İlköğretim Okulu Masa Tenisi Takımı Çamardı'ya büyük mutluluk yaşattı. Burç İlköğretim Okulu Küçükler Kız Takımı İl 2.si Küçük Erkekler Takımı ise İl 3.sü olmayı başardı.
Bor TOKİ Öğretmen Lisesinin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvada birbirinden güçlü rakipleri ile mücadele eden masa tenisi takımı büyük mutluluk yaşadı ve yaşattı. Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet ÖZİNÇ'in çalıştırdığı Burç İlköğretim okul takımı hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen , çıktığı karşılaşmalarda galip gelmeyi başardı.

8 Ocak 2012 Pazar

AŞIRI RÜZGAR NİĞDE İLİNİ SUSUZ BIRAKTI
Niğde merkezde cumartesi günü etkili olan fırtına , bir çok hasarlara sebep oldu. Niğde halkı iki gün susuz kaldı.
Aşırı rüzgar , bir çok iş yerinin tabelalarını yerinden sökerken , sık sık elektriklerin de kesilmesine sebep oldu.
Pek çok ev ve iş yerinde elektrkli cihazlarda arızalar meydana gelirken , trafoların patlaması sonucu , Niğde halkı cumartesi ve pazar gününü susuz geçirmek zorunda kaldı.
yetkililerin , trafodaki arızanın giderilmeye çalışıldığı , pazar günü akşamı suların verileceği belirtildi.

KAR SEBEBİ İLE YOLLAR KAPANDI
YOĞUN KAR YAĞIŞI BEBEBİ İLE ÇAMARDI - POZANTI - TEKİR KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI. PEK ÇOK ARAÇ YOLDA KALIRKEN , BAZILARIDA GERİ DÖNDÜ.
DÜN GECE BAŞLAYAN YOĞUN KAR YAĞIŞI,AKÇATEKİR - POZANTI - ÇAMARDI YOLUNUN KAPANMASINA SEBEP OLDU. PEK ÇOK KAZA DA MEYDANA GELEN YOLDA , ULAŞIM TEK ŞERİTTEN VERİLİYOR.UZUN KONVOYLAR OLUŞMUŞ DURUMDA.

Kavaklıoğlu ve Selvi,
2012’nin ilk haftasında da halkla beraber
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 2012 yılının ilk hafta sonunu da vatandaşlarla beraber geçirdiği belirtildi.
Esnaf ziyaretleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılarla toplantılar, taziyelerde bulunan Vekiller, partilerinin Kadın Kolları İl Başkanlığının 4. Olağan Kongresi’ne de katıldılar. Vekillere Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra teşkilat mensupları da eşlik etti.
Yatırımcılarla sorunları konuşuldu
Bir sonraki durak ise Belediye-İş Sendikası Niğde Temsilciliği’ydi. Sendika başkanı Şaban Özkaymak ve yöneticilerle belediye işçilerinin sendikal hakları ve önümüzdeki dönemde beklenen düzenlemeleri konuşan vekiller, yeni yürütülen çalışmalarla işçilerin daha iyi bir konuma yükselmesini umduklarını kaydettiler. Vekiller akşam da Niğde Grand Hotel’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu, OSB yöneticileri ve işadamlarının katıldığı yatırımcılarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya katıldılar.

7 Ocak 2012 Cumartesi


HİZMETLER DEVAM EDİYOR
ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
“ 2009 seçimlerinden sonra , ilçemizde hizmetler en üst düzeyde devam etmekte. İlçedeki değişiklikler görünüyor.
TOKİ Konutlarını başlattık. Kura çekimleri yapıldı. Evler yakında hak sahiplerine teslim edilecek.
Çamardı - Pozantı çevre yolu çalışmaları başladı. Devam ediyor.
Eğitim de başarılar elde edildi. Ama tarımda istenilen düzeye gelinemedi.
2011 yılında 35 bin m2 kilt parke taş uygulaması çarşı içi ve mahallelerde uygulandı.
8 bin m2 kaldırım çalışması ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kanal yapımı devam etmektedir. Görüldüğü gibi ilçemizde birden çok çalışma devam etmektedir.
Ilçemizde kaba inşaatı bitmiş , iki bina bulunmaktadır. Aynı zaman da yurt binasına da ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor “ dedi.
TÜM İLÇE HALKININ YENİ YILINI KUTLAYAN BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU , SAĞLIKLI VE HUZURLU GÜNLER DİLEĞİNDE BULUNDU.

BURÇ BELEDİYE BAŞKANI REMZİ ÖZMEN
İLÇE VE BELDE HALKININ YENİ YILINI KUTLADI

“ yeni yılın tüm insanlığa, ülkemiz , ilçemiz ve beldemize barış , mutluluk ve huzur dolu günler getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

DOĞAN ŞAFAK’IN ÇALIŞMALARI
CHP Niğde Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Doğan Şafak ‘ın , "Patates Üreticilerinin Sorunları" hakkında, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenlediği belirtildi..
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Gündem dışı söz alarak, Niğde'de, Patateste yaşanan don felaketinden dolayı çiftçilerin zor durumda olduğunu dile getirmiş, Tarım Bakanını göreve çağırdığı belirtildi.
Çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi ve konunun önemini vurgulamak için Hükümete çağrıda bulunduğu , hükümetin acilen önlem alması için girişimlerde bulunmuş ve Tarım Bakanına önergeler vermiş, Patates Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını Önerge ile meclis gündemine taşımıştır denildi..
CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK’ın çalışmaları ve girişimleri, hükümetin nihayet çiftçiyi hatırlamasını sağladı.Ancak Hükümet çiftçinin derdine çare olamadı. Çiftçi hala rahat bir nefes alamadı.
Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde her fırsatta, Çiftçinin çilesini gündeme taşımaya devam edeceğini ve Hükümetin, çiftçi için almış olduğu kararları tekrar gözden geçirerek, daha kapsamlı bir çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

6 Ocak 2012 Cuma


İL ÖZEL İDARE 2011 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
İl Genel Meclis Salonunda, Özel İdarenin 2011 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Sarı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ile İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.
2011 yılını tüm hüzünleri ve sevinçleri ile geride bıraktık. 2012 yılının Ülkemize, milletimize ve tüm vatandaşlarımıza sağlık mutluluk ve esenlik getirmesini diliyorum diyerek sözlerine başlayan Vali Âlim Barut 2011 yılı hakkında şu bilgileri verdi:
Geride bıraktığımız yılda hizmet yarışında bir adım ileriye gitmek için çaba sarfettik. Niğde İl Özel İdaresi 21 milyon TL başlangıç bütçesi ile başladığı yılı 25 milyon TL bütçe ile tamamladı.
Bunun yanı sıra Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında İlimize 5.492.652 TL, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 4.300.000 TL, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sosyal Hayatının İyileştirilmesi ve Rehabilitasyonu Projesi (METİP) kapsamında 1.774.332,47 TL, İller Bankası köy payından 164.124 TL ödenek aktarıldı.

Vekillerden gölet müjdesi
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den bu kez de üreticilerin yüzünü güldürecek gölet müjdeleri geldi. Özel İdare’nin projelendirdiği gölet talepleriyle ilgili daha fazla projenin onaylanması için devreye giren ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra üst düzey görüşmeler gerçekleştiren Vekiller, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 1000 Günde 1000 Gölet Projesi Kapsamında ilimizden sekiz proje programa alınmasının sağlandığını belirttiler.
Vekiller planlaması tamamlanarak projesi 2012 inşaat programına teklif edilerek 2012 yılında inşaat ihalesi ypılacak işlerin Çiftlik İlçesi Azatlı Göleti ve Sulaması, Merkez İlçe Hançerli Göleti ve Sulaması ile Ulukışla İlçesi Handeresi Göletleri olduğunu ayrıca planlama ve proje yapım ihalesi 2012 Mart ayında yapılacak işlerin ise Çamardı İlçesi Bademdere Göleti ve Merkez İlçe Hacıabdullah Göleti olduğu bilgisini verdiler. Çamardı İlçesi Ören Göleti, Bor İlçesi Kılavuz Göleti, Merkez İlçe Kayırlı Göletlerinin ise planlama ve proje yapımı ihale süreci devam eden işler arasında olduğunu kaydettiler.
NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince ilimizde bulunan ikametlerde meydana gelen, Hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde;
30.12.2011 günü duyarlı vatandaşlarımızca 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarda ilimiz Selçuk mahallesinde binalara girip çıkan şüpheli üç bayanın bulunduğunun bildirilmesi üzerine, ekiplerimizin yapmış oldukları araştırma ve çalışmalarda; aynı binada üç ayrı ikametten Hırsızlık yapmaya çalışan üç bayan suçüstü olarak yakalanmıştır. Yakalanan şahısların yapılan GBT sorgusunda çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtları bulunduğu anlaşılmıştır.
Yakalanan şüpheliler haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli mercilerce TUTUKLANARAK İlimiz Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜR V.ÖMER ÖNAL HAFTA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
65. VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI

Yurdumuzda her yıl, Ocak ayının ilk haftası “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 65. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası 02-07 Ocak 2012 tarihleri arasında kutlanacaktır. Bu hafta içinde, kişi ve toplum sağlığını çok yakından ilgilendiren Verem hastalığını halka tanıtmak, belirtilerini, tanı tedavi ve koruma yolları hakkında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.
İlimizde 2011 yılı ilk 11. Ay sonu itibari ile Verem Savaş Dispanserimize 784 hasta müracaatı olmuştur. Sene başından itibaren tedaviye başlanan, tedavisi tamamlanan ve 2010 yılından tedavisi devam eden 62 hastaya Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulanmıştır. 31 hastamızın tedavisine Verem Savaş Dispanseri tarafından devam edilmektedir. Bu hastalardan 16 tanesi Akciğer Veremi diğer 15 tanesi akciğer dışı verem hastalığıdır. 252 kişiye verem hastalığı tanısı konulmuş hastaların yakını olmaları nedeniyle taranmış ve 99 kişiye ilaç verilerek verem hastalığından korunmaya alınmıştır. 2011 Kasım ayı itibari ile Verem Hastalığından ölen olmamıştır.

Çocuklarımızın aşılarının yaptırılması konusunda anne ve babaların duyarlı davranmalıdırlar. BCG aşının ilki 3.Ayda, ikincisi ise ilkokul 1.Sınıfta yapılmaktadır. Bunun yanında dengeli beslenme, kötü ortamlardan uzak olmak hastalıktan korunma da önemlidir. Aşının hiçbir ciddi yan etkisi olmayıp koruyuculuğu yüksektir (%80). Verem aşıları, Verem Savaş Dispanserimizde ve Aile Hekimlerimiz tarafından uygulanmaktadır.

Halkımıza verem hastalığı konusunda bilgiler aktarmak üzere Eğitim Şubesi, Bulaşıcı Hastalıkları Şubesi ve Verem Savaş Dispanserinde görevli sağlık personelince çeşitli aktiviteler yapılacaktır.
65. Verem Eğitim ve Propaganda haftası vesilesi ile tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

3 Ocak 2012 Salı

İL KOORDİNASYON KURULU 2011 YILI 4. DÖNEM TOPLANTISI

İl Koordinasyon Kurulunun 2011 yılı Dördüncü Dönem Toplantısı 03 Ocak 2012 Salı günü öğleden sonra, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Niğde Valisi Alim BARUTbaşkanlığında yapılacaktır.
TOPLANTI GÜNDEMİ:

1. Vali Âlim BARUT'un Toplantıyı Açış Konuşması
2.2011 Yılının Son Döneminin Değerlendirilmesi
3. 2011 Yılının Toplu Değerlendirilmesi
4.Program Kararnamesinin İncelenmesi, İlke ve Önlemlerin Belirlenmesi
5. İl Yatırım Programının Görüşülmesi
6. İl Yatırım Tekliflerine Esas Olacak Araştırma ve Envanter Çalışmalarının Gözden Geçirilmesi
7. İzleme ve Koordinasyon Çalışmaları
8. Yıllık İl İstatistik Raporunda Yer Alması Öngörülen Bilgilerin Hazırlanması ve Derlenmesi
9. Kapanış


İLÇE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
İLÇE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI.
Geçtiğimiz günlerde ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ başkanlığında ilçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Oda Başkanları , Kamu Kurum ve Kuruluşları , daire amirleri katıldı.
TOPLANTIDA ELE ALINAN KONULARIN MADDELER HALİNDE BAŞLIKLARI KISACA ŞÖYLE ;

Kamu Kurum ve Kuruluşların 2012 yılında yapılacak köy denetimleri için 2011 yılına ait faaliyet raporlarının hazır bulundurulması.
Kamu personelinin , vatandaşlara iyi muamele de bulunması ve gereken kolaylığı sağlaması
Kurumlar arası yazışmalarda Başbakanlık ve resmi yazışma kurallarına titizlikle uyulması
Kurumların mesai saatlerine kesinlikle uyması
Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ‘ nun söz alarak ilçede yapılan hizmetleri anlatması
Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine yerleştirilen Depremzede vatandaşlara gereken yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılandığı
Yardım yapmak isteyen hayırseverlerin Depremzedelere yardımda bulunması
Genel istekler , dilekler..