31 Ocak 2017 Salı

  05 Şubat 2017 Atatürk'ün Niğde'ye Gelişinin 83. Yılı Kutlama Programı
1-Çelenk Sunma ve Kutlama Töreni:
(Valilik Makamı ve Belediye Başkanlığı Çelengi)

- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması,
-Niğde belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması,

- Şiir Okunması,
(Yer:Cumhuriyet Meydanı, Saat 12.00)

2-Şeref Defterinin imzalanması ve sergi açılışı.
(Yer Kültür Merkezi Fuaye Salonu, Saat 12.30)


        

Usulsüz Avlanan 12 Kişi Yakalandı!



DKMP 7.Bölge Müdürlüğüne bağlı Av Koruma Acil Müdahale ekibi olarak Niğde ili görevlendirilmesinde muhtelif görevler sırasında yapılan Koruma Kontrolünde toplamda 12 şahıs usulsüz avlanma yaparken tespit edildi.
Avcılık belgesi olmadan avlanmaktan, MAK kararınca ava kapatılan sahalarda avlanmaktan, takozsuz tüfek kullanmaktan ve bunlara bağlı 5 adet takozsuz yarı otomatik tüfeklere el konularak muhafaza altına alınıp gerekli işlemlerin sonucunda toplamda Bölge Müdürlüğünce 15.000TL idari para cezası ile vurmuş oldukları 1 adet yaban tavşanı için 1.000TL tazminat cezası uygulanmıştır.

Av Koruma Acil Müdahale ekibi 7/24 av koruma faaliyetlerinde yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Kamyon Garajı Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi
Niğde Belediyesinin geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı Kamyon Garajı inşaatında son aşamaya gelindi. 2017 yılı içinde birçok yatırımın vatandaşın hizmetine sunulacağı projelerden biri de Kamyon Garajı oldu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şehre kazandırdığı yatırımlara hergün bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve ardından inşaatına başlanan Kamyon Garajı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yaklaşık 20 bin metrekare açık alan içerisinde faaliyet gösterecek Kamyon Garajı’nda 11 adet yazıhane ve 3 adet de dükkan yer alacak. Ayrıca 1140 metrekare kapalı alan ve yeşil alanlarıyla da modern bir tesis olarak şehre kazandırılacak.
Nisan ayı içinde hizmete sunulması planlanan Kamyon Garajı’nın şehrin önemli bir eksiğini gidereceğini söyleyen Akdoğan,’’ Kamyon Garajı şehrimiz için bir ihtiyaçtı. Bizde bu ihtiyacı gideriyoruz. Şehrimizin daha modern ve daha yaşanabilir olması için hizmetlerimiz devam edecek’’ dedi.
GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA SON
NİĞDE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YILMAZ YÜCEL GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
“Akılcı ilaç kullanımı “Kişilerin hastalığına ve bireysel özelliklerine göre; uygun ilacı, uygun sürede, uygun dozda, en düşük maliyetle kolayca sağlayabilmeleri” olarak tanımlanmıştır.
Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ) verilerine göre tüm ilaçların %50’sinden fazlası uygun olmayan şekilde reçete edilmekte, dağıtılmakta veya satılmaktadır. Tüm hastaların yarısı da ilaçlarını doğru şekilde kullanmamaktadır.
Türkiye’de ve dünyada yaygınlık gösteren gereksiz antibiyotik kullanılmaktadır. Antibiyotik kullanımında OECD ülkeleri arasında en kötü durumdayız. Hasta, antibiyotik kullanmadan önce doktoru ile görüşmelidir. Hastalar, doktorları antibiyotik yazmaya zorlamamalıdır. Antibiyotik ateş düşürücü değildir. Polikliniğe başvuran her 3 hastadan biri antibiyotik kullanıyor. Bakteri kaynaklı hastalıkta antibiyotik kullanılır ancak virüs kaynaklı hastalıklarda antibiyotik kullanılmaz.
 5 Dakikada Hızlı Beta Mikrobu Testi
Üst solunum yolu hastalıkları ve boğaz enfeksiyonlarında hastalıkların yüzde 94’ü viral, yüzde 6’sı beta mikrobu kaynaklı ve antibiyotik de bu yüzde 6’lık kısma gerekiyor. Beta mikrobunun etkili olup olmadığının tespitinin, 5 dakika içinde tespit edebilecek yeni bir testi uygulamaya başlamıştır. Test, muayene esnasında hastanın boğazından alınan sürüntüyle yapılıyor, sonuç için laboratuara götürülmüyor. Hastanın yanında sonuç alınıyor ve tedavi planlaması ona göre yapılıyor. Böylece hasta da kendisinde beta mikrobu olmadığına ikna olarak gereksiz antibiyotik yazılmasını önlenmiş bulunmaktayız.
Bu minvalde Bakanlığımız tarafından temin edilen 1925 adet Hızlı Antijen Testi Niğde ilimizde bulunan tüm aile hekimlerine dağıtılmış ve hemen uygulamaya başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde İlimizdeki hastanelerimizin çocuk hastalıkları uzmanları, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları ve acil hekimleri de beta hızlı testi kullanmaya başlayacaklardır.
Hastaların ve sağlık çalışanlarının bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak ve halkımızda Akılcı İlaç Kullanımı konusunda davranış değişikliği oluşturmak amacıyla çeşitli faaliyetler yürütülmekte olup, tüm aile hekimlerine ve sağlık personeline eğitim faaliyetleri belli aralıklarda verilmeye devam edilmektedir.”


2016 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları



rkiye nüfusu 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 79 milyon 814 bin 871 kişi oldu
Türkiye’de ikamet eden nüfus 2016 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 73 bin 818 kişi arttı. Erkek nüfus 40 milyon 43 bin 650 kişi olurken, kadın nüfus 39 milyon 771 bin 221 kişi oldu. Buna göre toplam nüfusun %50,2’sini erkekler, %49,8’ini ise kadınlar oluşturdu.
 Türkiye’nin yıllık nüfus artış hızı, binde 13,5 olarak gerçekleşti
Yıllık nüfus artış hızı 2015 yılında ‰13,4 iken, 2016 yılında ‰13,5 oldu.
İl ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı %92,3 oldu
İl ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı 2015 yılında %92,1 iken, bu oran 2016 yılında %92,3’e yükseldi. Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise %7,7 olarak gerçekleşti.
İstanbul’da ikamet eden nüfus bir önceki yıla göre %1 artış gösterdi

Türkiye nüfusunun %18,5’inin ikamet ettiği İstanbul, 14 milyon 804 bin 116 kişi ile en çok nüfusa sahip olan il oldu. Bunu sırasıyla 5 milyon 346 bin 518 kişi ile Ankara, 4 milyon 223 bin 545 kişi ile İzmir, 2 milyon 901 bin 396 kişi ile Bursa ve 2 milyon 328 bin 555 kişi ile Antalya takip etti. Tunceli ise 82 bin 193 kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu.
EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı Sona Erdi

Bu yıl 21.si düzenlenen ve dünyanın 5. büyük turizm fuarı olarak gösterilen "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla açıldı.
26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EMITT’te ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda katılımcı yer alırken, TR71 İlleri Aksaray, Kırıkkale Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri de fuar organizasyona Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırlanan birer stantla katıldı.
İllerin tarihi, turistik ve kültürel öğelerinin ön plana çıkarılarak tasarlanan stantlarla temsil edildiği fuar renkli görüntülere de sahne oldu.
Abdallar müzik topluluğunun yöresel bozlak, oyun havası ve halaylarıyla dikkat çeken, misafirlere yöresel ürünlerin ikram edildiği, Onyx hediyelik eşya, Kaman Cevizi mamullerinin satışının yapıldığı Kırşehir standı EMITT organizasyon komitesi tarafından  “En Başarılı Fuar Promosyonu” ödülüne layık görüldü.
Turistik değerlerinin yanı sıra silah sanayini ön plana çıkaran Kırıkkale standı ise EMİTT Fuar Organizasyonu tarafından “Destinasyonlar” dalında “2017 yılının en iyi stant dekoru” seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Birincilik plaketi Kırıkkale Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal ER’e takdim edildi.
Kapadokya standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve yetkililerle sohbet ederek bilgi aldı. Ziyareti nedeniyle Bakan Avcı’ya Göreme’deki halı tezgahlarında dokunmuş el işçiliği halı ve Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye edildi.
Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi ortak organizasyonunda kurulan stantta ise Ihlara Vadisi, Narlı Göl, Tuz gölü değerleri, Güzelyurt (Gelveri) Evleri, kervansaraylar, cami, medrese, kiliseler ve yeraltı şehirleri ile Aksaray sahip olduğu doğal güzel güzellikler ziyaretçilere tanıtıldı. Bu sene de stanttaki yerini alan Aksaray’ın meşhur malaklı cinsi köpekleri yine ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Niğde standı ise Kapadokya Bölgesi’nin bir parçası olarak hem tarihi, turistik ve kültürel değerlerini hem de dağcılık ve kış sporlarındaki potansiyelini tanıtma olanağı buldu. Niğde’nin simgesi olan Niğde kalesi ve saat kulesinin minyatürüyle Niğde’yi tanıtıldı. ayrıca standa gelen misafirlere Niğde ile ilgili tanıtım kitapçıkları ve Niğde gazozu ikram edildi.
NİCE SPOR KULÜBÜNDEN İL MÜDÜRÜ HARUN TURHANA ZİYARET


Türkiye Kulüpler Arası Dart Şampiyonası 07-08 Ocak 2017 tarihleri arasında Ankara Ulus Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya Niğde’yi temsilen Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu NİCE Spor Kulübü 10 sporcuyla katılmış olup, Türkiye çapında 38 Kulüp katıldı.
Çok çekişmeli müsabakaların yer aldığı şampiyonada Nice Spor Kulübü büyük bir başarı göstererek 38 Kulüp arasından 4. Olarak bitirmişti.

 Niğde Bocce-Bowling-Dart İl Temsilcisi Ersin Duman ve NİCE Spor Kulübü Sporcuları 26 Ocak Perşembe Günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı makamında ziyaret ettiler. Harun Turhan ziyarette; yapılan ve yapılacak olan müsabakalar hakkında bilgi aldı ve Antrenörleri Ersin Duman ve sporcularına başarılar diledi. Ersin Duman ise Dart sporuna verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı İl Müdürü Harun Turhan’a teşekkür ettiler. 
Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu İl Değerlendirme Toplantısı

Niğde de uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek amacıyla, Niğde Valisi Başkanlığında 2017 yılı ilk toplantısı düzenlendi.
  Halk Sağlığı Müdür V.  Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU tarafından Kurumların yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapılarak değerlendirilmelerde bulunuldu.
Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu İl Toplantısı   Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU Başkanlığında, Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Halk Sağlığı Müdür V. Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU ve   Kamu Kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
   Niğde Halk Sağlığı Müdür V. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU “ Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Mücadelede yer alan her kurumun, İl Uyuşturucu Eylem Planındaki stratejik amaçlara ulaşma yönünde işbirliği içinde ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde nasıl hareket edeceklerini belirleyen koordinasyonun önemi büyüktür.
    Uyuşturucu sorunu ile mücadelenin etkili şekilde yapılabilmesi, kalıcı yapıların merkezi ve yerel alanda kurulması ve işletilmesi ile mümkündür. Yerel sorunları en iyi tespit edecek ve çözüm önerecek merci, yine yerel makamlardır.

    Aynı şekilde, yürütülecek mücadele faaliyetlerinin başarısı, bu alandaki çabaların bir bütün halinde, bilimsel temeller üzerinde ve belirli bir strateji ve plan doğrultusunda yürütülmesine bağlıdır.” Diye konuştu.
CHP MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER’İN 
BOR-ÇİFTLİK VE MERKEZ SULAMA SU SORUNLARINA BAKAN YANIT VERDİ.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde sulama suyu sorunlarını köy köy kasaba kasaba ilçe ilçe bakana yansıtarak çözümlenmesi için çalışmalarına devam ediyor
 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM konuşmasında da dile getirdiği Halaç Köyü ile ilgili  Bakana yönelttiği soruda şöyle dedi:“Niğde ili Bor ilçesi Halaç Köyü 2016 yılında programa alınan ancak ihalesi yapılmayan sulama amaçlı göletin 2017 yılı ihalesinin yapılması planlanmakta mıdır?” Köyde sulama suyu önemli sorundur. Bir an önce gölet yapımı sağlanmalıdır. Bu gölet yapım çalışması hangi tarihte başlayacaktır?sorunu yöneltti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu  verdiği yanıtta –“Niğde ili Bor ilçesi Halaç köyü gölet yapımı proje çalışmaları tamamlanmış olup, inşaat ihalesi süreci başlatılmıştır.”dedi.
HACIBEYLİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer-“Niğde ili Merkez Hacıbeyli Köyü'nde üç adet dere bulunmakta ve ıslah edilmedikleri için köy sel baskınlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Köydeki derelerin ıslahı konusunda bir çalışmanız var mıdır? Sorusunu da Bakan Veysel Eroğlu yanıtladı-“ Söz konusu derelerin ıslahı ile alakalı DSİ 4. Bölge (Konya) Müdürlüğü tarafından yerinde incelemeler yapılacak olup, taşkın ve rüsubat kontrolü için alınması gerekli tedbirlerin tespitinden sonra plan ve proje yapımına başlanılacaktır.”dedi.
ULUAĞAÇ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer-“ Niğde ili Merkez Uluağaç Köyü göletinin kapalı sisteme geçmesi suda tasarruf yapılmasına katkı sağlayacaktır. Bakanlığınızca bu yönde bir çalışma var mıdır?”dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu-“ Bakanlığımın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Talep edilmesi halinde konu değerlendirilecektir.”dedi.
EMEN
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer-“Niğde Bor Emen Köyü beş adet kuyudan açık sulama sistemiyle 2500 km. araziyi sulamak durumundadır. Kapalı sisteme geçmesi konusunda DSİ, kredi geri ödemeli bir çözüm önermiştir. Vatandaşa ek bir yük getirmeden Emen Köyü için kapalı sulama sistemine geçilmesi konusunda çalışmanız var mıdır?dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu-“ Yeraltısuyu sulama kooperatiflerinin açık kanal sulama sistemlerinin kapalı sulama sistemlerine dönüştürülmesi, 15 yıl süre ile geri ödemeli olarak, "İl Özel İdaresi-DSİ-Sulama Kooperatifi" arasındaki protokol ve buna bağlı olarak hazırlanan ön sözleşmelerin "DSİ-Sulama Kooperatifi" tarafından imzalanmasıyla yapılmaktadır.Niğde Bor Emen Sulama Kooperatifı'nin açık kanal sulama sistemlerinin kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi de ancak geri ödemeli şekilde mümkündür.”dedi.
ELMALI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer-“Niğde Merkez Elmalı Köyü'nün sulama göleti ihtiyacı vardır. 2017 programı kapsamında mıdır?Köyde İçmesuyu için ilave 1000 tonluk depoya ihtiyaç vardır. Bu yönde bir çalışma yapılmakta mıdır?”dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu-“ "Niğde Merkez Elmalı Göleti ve Sulaması" ile alakalı planlama raporu çalışmaları tamamlanmış olup, proje yapımı ihale aşamasındadır. Proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip inşaatı 2017 yılı Ek Yatırım Programına teklif edilecektir.Niğde Merkez Elmalı köyünde içmesuyu için ihtiyaç olduğu belirtilen ilâve 1.000 tonluk deponun yapımı Niğde İl Özel İdaresi'nin görev alanına girmektedir.”dedi.

Dış Ticaret İstatistikleri, Aralık 2016

TÜİK Verilerine göre ,Ülkemizde, Aralık ayında  ihracat %9, ithalat %2,3 arttı, 31/01/17

Kırıkkale’de ihracat % 63,94 azaldı , ithalat % 0,82 arttı.
Aksaray’da ihracat % 4,30 azaldı , ithalat % 76,10 azaldı.
Niğde’de ihracat % 15,63 arttı , ithalat % 49,09 arttı.
Nevşehir’de ihracat % 3,55 arttı , ithalat % 58,17 azaldı.
Kırşehir’de ihracat % 9,92 arttı, ithalat % 60,72 arttı.

30 Ocak 2017 Pazartesi

Ekonomik Güven Endeksi, Ocak 2017


29 Ocak 2017 Pazar

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMA


Konut Satış İstatistikleri, Ekim 2016



Türkiye’de 2016 Ekim ayında 130 274 konut satıldı
TÜİK Verilerine göre;

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,1 oranında  artarak 130 274 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 094 konut satışı ve %16,2 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 449 konut satışı ve %11,1 pay ile Ankara, 7 889 konut satışı ve %6,1 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Hakkari, 28 konut ile Ardahan ve 34 konut ile Şırnak oldu.
Konut satış sayıları, 2015-2016
İpotekli konut satışları 2016 Ekim ayında 48 110 olarak gerçekleşti
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %71,8 oranında artış göstererek 48 110 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %36,9 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 8 621 konut satışı ve %17,9 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il %60,7 ile Ardahan oldu.
Diğer satış türleri sonucunda 82 164 konut el değiştirdi
Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre %8 oranında artarak 82 164 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 12 473 konut satışı ve %15,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı %59,1 oldu. Ankara 8 535 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 760 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il 7 konut ile Hakkari oldu.
Satış şekline göre konut satışı, Ekim 2016        Satış durumuna göre konut satışı, Ekim 2016
Konut satışlarında 61 677 konut ilk defa satıldı
Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %22 artarak 61 677 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı %47,3 oldu. İlk satışlarda İstanbul 9 996 konut satışı ile en yüksek paya (%16,2) sahip olurken, İstanbul’u 6 318 konut satışı ile Ankara ve 3 219 konut satışı ile İzmir izledi.
İkinci el konut satışlarında 68 597 konut el değiştirdi
Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %28,1 artış göstererek 68_597 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 11 098 konut satışı ve %16,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı %52,6 oldu. Ankara 8 131 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 670 konut satışı ile İzmir izledi.
Yabancılara 2016 yılı Ekim ayında 1 566 konut satışı gerçekleşti
Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %30 azalarak 1 566 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2016’da ilk sırayı 467 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 423 konut satışı ile İstanbul, 115 konut satışı ile Bursa, 87 konut satışı ile Trabzon, 74 konut satışı ile Muğla ve 67 konut satışı ile Yalova izledi.
Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı
Ekim ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 257 konut satın aldı. Irak’ı sırasıyla, 159 konut ile Suudi Arabistan, 135 konut ile Kuveyt, 132 konut ile Rusya Federasyonu ve 94 konut ile İngiltere izledi.

Bu konuyla ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 23 Aralık 2016’dır.

Niğde’deki Kapalı Pazaryeri Sayısı 5’e Çıkıyor

HEM GENİŞ HEM MODERN
Niğde Belediyesi’nin vatandaşın hizmetine sunacağı kapalı pazaryerleri vatandaşın alışverişini sağlıklı koşullarda yaparak ihtiyaçlarını karşılamaları açısından önemli bir yer tutuyor.
İlhanlı Mahallesi kapalı pazaryeri 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olurken Selçuk Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinin kapalı alanı ise 1970 metrekare olacak. Her iki pazaryeri, Türkiye’nin en modern kapalı pazaryerleri arasında yer alacak. Kapalı pazaryerlerinde, mescit, lavabo ve zabıta odaları bulunacak.
Özbelde Mevkii'nde bulunan kapalı pazaryeri de Niğde’nin en büyük kapalı pazaryeri olacak. İlhanlı ve Selçuk mahallelerindeki tüm özellikleri barındıran Özbelde Mevkii'ndeki kapalı pazaryeri 2 bin 780 metrekare kapalı alanı ile Niğde’nin ve bölgenin en büyük kapalı pazaryerleri arasında yer alacak.
Bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akdoğan şehri her alanda daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Akdoğan, ‘’Vatandaşımızın bizden taleplerini hiçbir konuda geri çevirmiyoruz. Şehrimize kazandıracağımız 3 kapalı pazaryeri sayesinde vatandaşımız alışverişini daha rahat bir ortamda yapma imkanı bulacak. Herşey vatandaşımız için, herşey daha yaşanabilir bir Niğde için’’ dedi.
Öte yandan Dere Mahallesi ve Şahinali Mahallesi’nde mevcut olan 2 kapalı pazaryerinin ardından, Selçuk ve İlhanlı mahalleleri ile Özbelde Mevkii'ne de yapılan 3 kapalı pazaryeriyle Niğde’deki kapalı pazaryeri sayısı da 5’e çıkacak.
CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ GÜRER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANININ VAATLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
GÜRER  “TAŞERON, 4C, 4B, EMEKLİLER, ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZLER SORUNLARINI DİLE GETİRDİ”
ANNEANNE, BABANNE, MAAŞ, İŞ ARAMAYAN ÜNİVERSİTELİLERİN DURUMLARINA DEĞİNDİ
GÜRER “REFERANDUM ÖNCESİ YURTTAŞLARA BİR PARMAK BAL... E, YERLER Mİ ARTIK? SİZ DEDİNİZ Kİ: "SİZE, TAŞERON İŞÇİYE KADRO VERECEĞİZ." BİR YILDIR OYALADINIZ, VERMEDİNİZ. İNSANLARA SÖZLERİNİZ İNANDIRICI GELİR Mİ? ”
“PARLAMENTER SİSTEMİ GÜÇLENDİRMELİYİZ, SEÇİM YASASINI DEĞİŞTİRMELİYİZ, SENDİKALAR YASASINI DEĞİŞTİRMELİYİZ VE ÜLKENİN GELECEĞİNİ DEMOKRATİK CUMHURİYETLE DAHA İLERİYE TAŞIMALIYIZ”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer TBMM kürsüde yaptığı konuşmada emekçilerin sorunlarına değindi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son günlerde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’a dönerek açıklamaların ne kadar gerçekçi olduğunu sordu. Anayasa teklifi ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi, bir yıl önce Sayın Başbakan sizin(AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantınızda, taşeron işçilerin üç ay içinde kadroya alınacağı sözünü vermişti. Aradan geçen sürede bu konuda bir çalışma yapılmadı. Taşeron işçiler merakla bekliyor, 750 bin kişiye verilen söz ne olacak diye. 4/C'liler var, 4/C’lilerin on beş ay önce toplu sözleşmeyle kazanmış oldukları haklar var, ne yazık ki onlar da uygulamaya geçirilmiyor. 4/B'liler var, eşit işe eşit haklar verilmesi gereken. Bunların da hakları bugüne kadar verilmedi.
    Tabii, bunların verilmemesinin yanında, bir de Çalışma Bakanına sordum: "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?" dedim. "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yapmamız işleyişe uygun değil, bu nedenle yapamayız." dedi. Ardından "2000 yılından sonraki intibak yasasıyla ilgili yine bir beklenti var, bununla ilgili ne yapacaksınız?" dedik. Bununla ilgili olumsuz olduğunu söyledi.
    Ama son günlerde fıkra tadında açıklamalar yapıyor. Çalışma Bakanımız Sayın Müezzinoğlu, anneannelere, babaannelerin evde çocuk bakmalarıyla ilgili maaş bağlanacağını, destek verileceğini söylüyor; sonra umut doğuyor, böyle güzel bir proje, oysa bir bakıyorsunuz ki 1.000 kişiyi aşmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapabileceği projenin Türkiye genelinde sunumuna giriyor. Ardından da üniversite mezunlarının yüzde 30'unun üniversiteyi bitirdikten sonra istihdam edilmek için müracaat etmemelerini yadırgadığını, bu konuda açıklama yapılmasını istediğini belirtiyor.

Sayın Bakana ben sordum, Türkiye'de üniversite mezunlarından işsiz sayısının kaç olduğunu; kendisi daha birkaç gün önce -döküm hâlinde- hangi mühendis, ne kadar üniversite mezunu işsiz... Kendisinin belirttiği rakama göre 509.536 kişi İŞKUR'a başvurmuş. Yani İŞKUR'a başvuranlara iş bulamamış, üniversiteden mezun olup da istihdam için niye başvurmadıklarını soruyor. Sanki başvuranlara iş bulundu da onlar başvursa iş bulacak.  Burada yaptığı açıklamada işverenlere diyor ki: "Siz bunları alırsanız 1'nci yılda asgari ücretin yüzde 50'si, 2'nci yılda yüzde 25'i kadar ilk mezunlar için destek sağlayacağız." Şimdi Sayın Maliye Bakanı burada. Bunların kaynağı nereden bulunuyor da emeklilikte yaşa takılana gelince olumsuz, intibakta bekleyene olumsuz, buna benzer düzenlemelerde olumsuz? Ama, yine insanlara umut saçılıyor. Bu umutlar niye veriliyor? Herhâlde varsayılıyor ki: Anayasa'yla ilgili tekliflerinin yarın çıkabileceği düşünülüyor. Referandum öncesi yurttaşlara bir parmak bal... E, yerler mi artık? Siz dediniz ki: "Size, taşeron işçiye kadro vereceğiz." bir yıldır oyaladınız, vermediniz. İnsanlara sözleriniz inandırıcı gelir mi? “dedi.

28 Ocak 2017 Cumartesi

ŞEVVAL ÖZDOĞAN TÜRKİYE 2.Sİ



Türkiye Atletizm Federasyonunun 2017 yılı faaliyet Programında yer alan U16 ve U18 Yıldızlar Türkiye salon şampiyonası 23-25 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır ALPTEKİN Spor solunda yapıldı.
 Niğde'yi 400 metre de temsil eden Sporcu Şevval ÖZDOĞAN kendisinde iki yaş büyüklerle yaptığı kıyasıya mücadelede 400 metreyi 1 dakika 62 salise ile koşarak Türkiye 2.si olmayı başardı.

Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz; “sporcumuz Şevval Özdoğan’ın yapmış olduğu bu güzel derece ile İstanbul'da 26 Ocak ile 2 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak olan 2024 Olimpik Hazırlık Kampına Çağrıldı. Niğde'mize bu güzel başarıyı elde ettiğimiz için çok mutluyuz Niğde'mize Atletizm dalında daha güzel başarılar edeceğiz. Ve bize her zaman maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürümüz Bülent Özgüven’e çok teşekkür ediyorum ”dedi.

27 Ocak 2017 Cuma

BAŞKAN AKDOĞAN DA KARLA MÜCADELE EKİBİNDE

Niğde Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli yoğun kar yağışı sonrasında karla mücadeleye kaldığı yerden hızlı ve etkin bir şekilde devam ediyor. Karla mücadele hummalı bir şekilde sürerken Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da gece mesaisinde olan ekiplerin çalışmalarını denetledi. Akdoğan denetlediği ekiplerle birlikte kar küredi.
Niğde Belediyesi, kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü kentte vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler trafik akışında ve yayaların herhangi bir aksilikle karşılaşmaması için hummalı bir şekilde çalışıyor.
3 VARDİYA 40 KİŞİ
3 vardiya olarak günün 24 saati kar küreme ve tuzlama çalışması yapan ekipler diğer yandan da ATV aracıyla kaldırım ve ara sokaklara solüsyon atarak olası kazaları önlüyor. Karla mücadele çalışmalarını Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sürdürürken Temizlik İşleri personeli de çalışmalara ortak oluyor. 40 kişinin yer aldığı ekip sayesinde herhangi bir sorun olmadan kış mevsiminin atlatılması sağlanıyor.

ONLARI UNUTMAYALIM


SGK İl Müdüründen Çat Kapı Ziyaretler



NİĞDE SGK İL MÜDÜRÜ MUSTAFA AYDOĞDU  YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARI EVİNDE ZİYARET EDEREK SORUNLARINI DİNLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Sosyal Güvenlik İl Müdürleri ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlerine Video Konferans aracılığı ile engelli, emekli ve çalışan vatandaşlara çat kapı ziyaret edilip sorunlarını dertlerini ve şikayetlerini yerinde izleyip yapılan hizmetlerle devlet olarak vatandaşının yanında olduğunu hissettirilmesi talimatı çerçevesinde Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa AYDOĞDU ve  Araştırmacı Önder ATAKAN ile birlikte çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştirdi.     
Asgari ücretli, engelli ve bakıma muhtaç sigortalılar ile emekliliklerin bizzat ikamet adreslerine gidilerek sorunlarını ve talepleri yerinde dinleyen Aydoğdu, kendisini karşılayan ev sakinleri ile uzun bir süre sohbet ederek tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri rapor edildi.
Gerçekleştirilen ziyarette konuşan İl Müdürü Aydoğdu, “Sizlere Sayın Bakanımız ve Kurum Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Vatandaşlarımızın sosyal güvenlik hizmetlerinin iyileştirilmesi anlamında istekleri var. Bu kapsamda bölgemizde de vatandaşlarımızla bir arada olmaya gayret ediyoruz. Onların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye, sevinç ve hüzünlerini paylaşmaya çalışıyoruz. Bizler milletimizin güvenine layık olacak işler yapmak, bu işleri de süratle yapmak zorundayız. Milletimizin her derdine derman bulmak, milletimizin her ferdine devletin şefkat elini uzatmakla mükellefiz.” dedi.

Yapılan ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getiren ev sahipleri, kendilerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen İl Müdürü Aydoğdu’ya teşekkür ettiler.

Yeni Hal Kompleksi’nde Çalışmalar Sürüyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Hıdırlık Mevkii’nde hayata geçirilecek olan Yeni Hal Kompleksi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Akdoğan, Yeni Hal Kompleksi’nin sebze ve meyve sektörü esnafının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip olduğunu vurguladı.
Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Modern Hal Kompleksi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Sosyal tesis, idari bina ve 8 blok halinde inşa edilecek olan Hal Kompleksi inşaatında belli bir aşamaya gelindi.
ZENGİN SOSYAL TESİS
Hıdırlık Mevkii’nde 57 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek Yeni Hal Kompleksi 8 bin750 metrekare kapalı alandan oluşacak. Modern yapıda inşa edilen komplekste her biri 153 metrekareden oluşan 48 adet işyeri bulunacak. İşyerlerinin içinde dinlenme odaları, lavabo, duş ve yazıhaneler yer alacak. İşyerlerinin ön girişleri seksiyonel, arka girişleri ise raylı kapıdan oluşacak ve bu sayede nakliye araçları çok rahat bir şekilde giriş -çıkış yapabilecek. Yeni Hal Kompleksi’nde araç parkı konusunda sorun yaşanmaması için 76 araçlık otopark bulunacak ve otoparkın yanısıra 2 adet de sosyal alan yer alacak. 
Proje tamamlandığında hal esnafının beğenisini kazanacağını söyleyen Akdoğan ‘’Şehrimizde yetersiz gördüğümüz hal kompleksinin yerine daha modern ve daha zengin bir kompleks kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal tesise ayrı bir önem vererek, kompleksi kullanan herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte sosyal alanlarla donatılmasını ön planda tuttuk. Kompleksimiz esnafımıza ve şehrimize şimdiden hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.
CHP’li Vekiller yeni Anayasa’yı anlatmak için yollarda
“Yeni Anayasa yalnızca CHP’nin değil Türkiye’nin sorunudur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Aktaş ve Aksaray’da gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantılarla referandum sürecini anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde ve Aksaray İl Başkanlıkları’nda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Sertel ve Gürer, topluma dikte edilen yeni Anayasa paketinin yalnızca CHP’nin değil tüm toplumun sorunu olduğunu vurguladılar.
 KAPTIKAÇTI ANAYASASI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, OHAL sürecinde Anayasa değişikliği gibi ciddi bir konuda referanduma gidilmesinin tehlikelerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Bu referandum hayırla bitmezse sorunlarla devam edecek. Yeni Anayasa tek adam varlığını getiriyor. Bu sadece bugünün Cumhurbaşkanı’nın meselesi değildir. Tek adama bütün yetkiler veriliyor. Yürütme onda, yasama onda, bürokratik yapılanma onda, bakanların atanması onda. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sadece Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bu ülke meselesidir, hepimizin meselesidir. Bunun sonunda bu ülkeye fayda sağlayacak bir şey olsun biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hemen destek vermeye hazırız. Halkımızın hiçbir bilgisi yok. Toplumun diğer dinamikleri tartışmamış, 2010 referandumunu hatırlayın. O zaman da övgüler düzmüşlerdi. Yeni yapı ile yargı güçlenecek demişlerdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını değiştirdiler. O değişiklikler Ergenekon, Balyoz, Kumpas davalarını getirdi. Onun akabinde 15 Temmuz Darbe girişimine maruz kaldık. 15 Temmuz’un yaratılmasındaki en büyük etken 2010 referandumuyla yapılan değişikliklerdir. Terör artmış, ekonomi bitmiş, halk yoksullaşmış ülkenin acil gündem maddesi bunların çözümüdür. Ama en acil gündem maddesi olarak Anayasa değişikliğini getirdiler. 12 Eylül’de ‘Aldıkaçtı’ anayasası vardı şimdi de ‘kaptıkaçtı’ anayasasını getirdiler. Toplum olarak buna hep birlikte dur diyeceğiz.”
Ülkeyi 15 yıldır AKP iktidarının yönettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Halkın sorunlarına çözüm arayan, terörü bitirmek için, ekonomiyi düze çıkarmak için atılacak her türlü adımda parti olarak destek vereceğimizi açıkça söyledik. Ülkeyi 15 yıldır koalisyonsuz yönetiyorlar. Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar? Halkın lehine olan hangi kanunda destek vermedik? Şimdi yeni Anayasa paketi ile istikrar geleceğini öne sürüyorlar. 15 yıldır istikrar olsun diyerek halktan oy toplayanlar şimdi yeni bir istikrar arayışında. Bu arayış istikrar arayışı değil bir kişinin ülkeyi yönetme sevdasıdır. Referandumda ‘hayır’ çıkarsa, hiçbir şey değişmeyecek. Başbakan kalacak, bakanlar kalacak, parlamenter sistem devam edecek. AKP iktidarı görevine devam edecek. Ancak ‘evet’ çıkarsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye tek adam rejimine teslim edilecek. O günün şartlarında ülkenin yönetimi tek başına Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmemiştir” diye konuştu.
“ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ”
AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Meclis’te yaptığı konuşmaya da değinen Atila Sertel, şunları söyledi
 “İsmail Aydın, Anayasa’nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğini söyledi. Yani bu demektir ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğü bozulabilir, Cumhuriyet rejimi değiştirilebilir, başkentimiz değiştirilebilir, milli marşımız değiştirilebilir hatta ve hatta bayrağımızın rengi dahi değiştirilebilir. Böyle bir şey kabul edilebilir değil elbette. Ama şimdiden bunun yolunu yapıyorlar. Türkiye dikta rejimine girdikten sonra Anayasamızın ilk dört maddesini değiştireceklerinin sinyalini veriyorlar. Bu ülkenin rejimini, sistemini değiştirtmemek için sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bu bir vatanseverlik görevidir. Allah için vatan için mücadele edeceğiz. Bizim halktan başka gücümüz yok. Bunu hep beraber başaracağız.”

26 Ocak 2017 Perşembe

Lepra (Cüzaam, Hansen, HANSENİYAZİS Hatalığı) Haftası



NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜR V. ERTAN DEĞİRMENCİOĞLU HAFTA İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ:
 "Lepra, “Mycobacterium leprae” isimli basil tarafından oluşturulan, kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Lepra basili 1873 yılında Gerhard Armauer Hansen tarafından bulunmuştur. Hastalık öncelikle çevresel sinirleri ve deriyi etkiler.
    Lepra karaciğer tutulumu ve reaksiyonel evrede görülen böbrek tutulumu (glomerulonefrit) dışında hayatı tehdit eden bir hastalık değildir. Hastaların büyük kısmı toplumdaki diğer ölüm nedenleriyle kaybedilirler.
    Lepra; yol açtığı fonksiyon kayıpları, sosyal damgalanma ve dışlanma gibi etkileri nedeniyle özel bir sağlık problemidir. 1980’li yılların başlarından bu yana yapılan etkili kampanyalar ve tedavide birden fazla ilacın birlikte kullanılması ile 16 milyondan fazla hasta tedavi edilmiş ve hasta sayısı önemli ölçüde azalmıştır.
TANI
    Lepra pek çok deri ve sinir hastalığını taklit eder. Lepra hastalığının sık görüldüğü bölgelerde ya da ailesinde lepra hikayesi olan kişilerde hastalık genellikle gözden kaçmaz ve tanı kolaylıkla konulabilir. Lepra insidansının düşük olduğu bölgelerde akla gelmemesi nedeniyle tanı konulması güç olabilmektedir. Hastaların büyük bir kısmında lepra tanısı basit muayenelerle konabilir. Eğer lepranın tanı kriterleri tam olarak uygulanırsa yanlış tanı olasılığı çok azalacaktır. Basil çıkaran tipte burun ve deriden alınan örneklerin incelenmesiyle tanı konur.
ÜLKEMİZDE LEPRA
    Ülkemizde Lepra hastalığı bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar kapsamında olup halen “Lepra Eradikasyon Programı” uygulanmaktadır. DSÖ lepra için eliminasyonu, hastalık prevalansının 10.000’de 1 vakanın altına indirilmesi olarak tanımlamış olup, ülkemizde de hastalık prevalansı 10,000’de 1 vakanın altındadır. Ülkemizde 2016 yılında yıl içerisinde 3 yeni vaka tespit edilmiştir. Kayıtlı lepralı hasta sayısı toplam 623 olarak saptanmıştır.
    Lepra hastalarının tedavi ve takipleri deri ve zührevi hastalıklar kliniklerinde yapılmaktadır. Hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz karşılanmaktadır."

25 Ocak 2017 Çarşamba

KPSS ŞARTI İSTENMİYOR, LİSE MEZUNU OLMAK YETERLİ

Alım yapılacak bakanlıklardan biri olan Dışişleri Bakanlığı'nda KPSS şartı aranmıyor, fakat çeşitli özel şartları yerine getirmek gerekiyor.
Diğer Bakanlıkların işe alım şartları ise resmi sitelerindeki duyurularda yer alıyor.
BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI
Bakanlıkların resmi sitelerinden yapılacka olan başvurular, bugün başladı. Başvuru yapacak kişilerin, Bakanlıkların sitesindeki formları doldurması gerekiyor.

Buna göre İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS şartıyla 25 personel alacak. Son başvuru 27.01.2017 Dışişleri Bakanlığı KPSS şartı aranmadan 60 personel alacak. Son başvuru 20.02.2017 Maliye Bakanlığına bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü KPSS şartıyla 9 personel alacak. Son başvuru 17.02.2017 Milli Savunma Bakanlığı KPSS şartıyla 135 personel alacak. Son başvuru 6.02.2017 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da KPSS şartıyla 20 personel alacak. Son başvuru 03.02.2017(Basından)
Aile Hekimlerine Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı ve İletişim Eğitimi
Niğde Halk Sağlığı Kurumu  bünyesinde görev yapan  Aile Hekimlerinin tamamına yönelik üç grup halinde 18.01.2017, 19.01.2017 ve 20.01.2017 tarihlerinde Akılcı İlaç Kullanımı ve iletişim eğitimi verildi.
 İl Koordinatörü İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Harun YARDIMCI, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Akılcı İlaç Kullanımı Sorumlusu Dr.Abdullah BİRCAN ile İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ömer HALİSDEMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr.Ayfer İMRE tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda  Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi, Psikolog Hüseyin KAYA tarafından İletişim eğitimi düzenlendi.

VALİ PEYNİRCİOĞLU BELDELERİ ZİYARET ETTİ



Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki heyet Sazlıca, Gümüşler, Aktaş ve Değirmenli Beldelerinde Belediye Başkanları ve Vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.
İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Serkan Karataş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, DSİ 45. Şube Müdürü Baki Türktemiz ve İl Genel Meclis Üyelerinin katıldığı Belde ziyaretleri kapsamında ilk olarak Sazlıca Belediyesini ziyaret eden Vali Peynircioğlu, Belediye Başkanı Süleyman Görgülü’den belediyenin kasabada yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü ve Sazlıca Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda Vatandaşın katıldığı toplantıda beldede gerçekleştirilen ve 2017 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar ile yaşanan sorunlar dile getirildi.
Ziyaretleri kapsamında Sazlıca’nın ardından Gümüşler Kasabasına giden Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki heyet, burada Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Akdoğan’la bir araya geldi. Gümüşler Belediye Başkanlık Makamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Bayram Akdoğan kasabanın genel durumu hakkında bilgi vererek; yapılan çalışmaları anlattı.
Aktaş Kasabasında gerçekleştirilen ziyarette ise Belediye Başkanı Yaşar Çamur’la bir araya gelen Vali Ertan Peynircioğlu, yatırımlar hakkında Başkan Yaşar Çamur’dan bilgi aldı.
Aktaş Belediyesi çalışan sayısı, çalışmalar, projeler ve belde genelinde yürütülen diğer sosyal faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Ertan Peynircioğlu’nun son durağı Değirmenli Belediyesi oldu.
Değirmenli Kasabasına gelişinde Belediye Başkanı Yıldıray Tok, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Çalışanları ve Vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Peynircioğlu, beraberindeki heyet ve Vatandaşlarında katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.
 Toplantıda vatandaşların sorunlarını, dilek ve önerilerini tek tek dinleyen Vali Peynircioğlu “Sorunların çözümü ve vatandaşlara daha iyi hizmetler verilmesi konusunda belediyelerimize imkanlar doğrultusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.
Ziyaretleri sonrası değerlendirmede bulunan Vali Ertan Peynircioğlu, “Vatandaşlarımıza gerekli olan hizmetleri götürmek için ellerinden gelen gayreti gösteren Belde Belediye Başkanlarımıza ve personellerine teşekkür ederim.

Bizde Niğde Valiliği ve İl Özel İdaresi- İl Genel Meclisi olarak, tüm Belediyelerle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek gerek ilçelerimizi, gerek beldelerimizi, gerekse köylerimizi ve nihayetinde Niğde’mizi daha yaşanır, gelişmiş ve muasır medeniyetlere ulaşmış bir kent yapacağız. “ şeklinde konuştu.

24 Ocak 2017 Salı

“Stratejik Planlama Farkındalık Eğitimi” Yapıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Kalite iyileştirme süreçleri kapsamında “Stratejik Planlama Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de düzenlenen etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selen Doğan, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen, Stratejik Plandan sorumlu Dekan ve Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Okul Sekreterleri, Şube Müdürleri ve birimlerin Stratejik Planlama Komisyonu Üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Stratejik planın içselleştirilmesi amacıyla düzenlenen programda konuşma yapan Prof. Dr. Selen Doğan “Stratejik düşünmek artık yöneticilerin sadece yıllık stratejik planlama süreci sırasında uygulamaları gereken bir aktivite olarak görülmemelidir. Bugünün yöneticileri için stratejik düşünmek ve çalışmak günlük faaliyetlerinin her adımında olmazsa olmaz bir bakış açısı haline gelmelidir” dedi.
Stratejik planlamanın ayrılmaz parçasının ‘katılımcı olmak’ gerektiğini dile getiren Doğan “Bir yöneticiden beklenenin sadece kendisinin stratejik düşünmesi değil, etrafındaki insanları da bu sürece dâhil etmesi ve stratejik planlamanın bir parçası haline getirmelidir” diye konuştu.
Stratejik planların takım çalışmasının bir parçası olduğunun vurgulandığı programda konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen ise başarının olaylara pozitif bakmaktan geçtiğini ifade ederek, süreç boyunca kendilerine destek olan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

Farkındalık ve stratejik planlamanın önemine yönelik videoların yoğun ilgi gördüğü etkinlik, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.
  GÜRER, NİĞDE KÖYLERİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDİYOR
                              
                               CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde köylerinin sorunlarına eğilmeye devam ediyor. Milletvekili Gürer’in şimdiye dek köylerle ilgili bir çok soru yönelttiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bu sorunların bazılarıyla ilgili yanıt  verdi.
                CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in,  Bakan Faruk Çelik’e, Niğde’nin Yarhisar, Obruk, Tırhan ve Ovalıbağ  köylerinin sorunlarıyla ilgili soruları şu şekilde: 
                “Niğde İli Merkez Yarhisar Köyü arazilerinin toplulaştırma işlemleri yarım kalmıştır.  2017       yılında tamamlanması düşünülmekte midir? Niğde İli Bor İlçesi Obruk Köyü'nde arazi   toplulaştırması yapılması için bir çalışma var mıdır? Yapılması düşünülmekte midir?
            Niğde İli Merkez Tırhan Köyü arazilerinin toplulaştırma yapılmasına ihtiyacı vardır. 2017 programına alınması düşünülüyor mu? Niğde İli Çiftlik  İlçesi Ovalıbağ Köyü çiftçilerinin Tarımsal Kalkınma Kooperatifine olan borçlarının affı konusunda Bakanlığınızca bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?”
            Bakan Faruk Çelik  Milletvekili Gürer’e verdiği yanıtlarda ,“Niğde İli Merkez Yarhisar Köyü arazi toplulaştırma çalışmaları devam etmekte olup, en kısa süre içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
            Niğde İli, Bor İlçesi, Obruk Köyü'nde 2015 yılında etüt çalışmaları yapılmış olup, önümüzdeki dönemde toplulaştırma programına alınması planlanmaktadır.
Niğde İli Merkez Tırhan Köyü arazi toplulaştırma çalışmaları yatırım programına alınmış olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.
                Bakanlığımızca kredi ile desteklenen kooperatifler arasında Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Ovalıbağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunmamaktadır.
                Ayrıca, 2016 yılında yapılan yasal düzenleme ile tarımsal kooperatiflerin Bakanlığa olan borçları yapılandırılmış olup, yapılandırma kapsamında 5 yıllık taksitlendirme imkânı getirilmiştir” dedi.






NİĞDE ANALİG BADMİNTON KIZ TAKIMI YARI FİNALE ADINI YAZDIRDI

Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Çeyrek final müsabakaları 20-22 Ocak 2017 tarihleri arasında Karaman ilinde yapıldı.
Yapılan Çeyrek final müsabakalarına Niğde ilini temsilen katılan badminton takımı yapılan yarışmalar sonucunda kızlarda yarı finale kalmaya hak kazandı. 10 sporcu ve 2 antrenör yönetiminde 5 kız ve 5 erkek sporcudan oluşan takımı kızlarda Eskişehir ilinde tertiplenecek olan yarı finale katılacaklardır.
Karamanda düzenlenen çeyrek final Analig Badminton müsabakalarına 12 ilden 24 takım katılımda bulundu..

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Eskişehir ilinde yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Yarı Final müsabakalarında kız takımını oluşturan sporcuları  başarılı olacağını ve dereceye gireceklerini inandığını belirterek başarılar diledi.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 93 UZAKLAŞTIRMA


NİĞDE VALİLİĞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE; FETÖ / PYD SORUŞTURMASINDA 93 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA , 593 GÖREVDEN ÇIKARMA , 19 KURUM KAPATILMIŞTIR
Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 23 Ocak 2017 tarihi itibariyle; toplam 93 personel görevden uzaklaştırılmıştır.
Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair KHK/672 sayılı, KHK/675 sayılı,
KHK/677 sayılı, KHK/679 sayılı ve KHK/ 683 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile; İlimiz genelinde toplam
593 personel ( 5 Valilik personeli, 1 Kaymakamlık personeli, 3 İl Özel İdaresi personeli, 42 Ömer Halisdemir Üniversitesi
 personeli, 270 Milli Eğitim personeli, 7 Müftülük personeli, 28 Adliye personeli, 2 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
personeli, 2 DSİ personeli, 79 Sağlık personeli, 2 SGK personeli, 1 Çalışma ve İş Kurumu personeli, 1 Patates Araştırma
 Enstitüsü personeli, 2 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, 3 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, 132 Emniyet Personeli, 1 Jandarma personeli, 4 Defterdarlık personeli, 2 Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, 1 KYK personeli, 5 Niğde Belediyesi personeli) kamu görevinden çıkarılmıştır.
İlimizde; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek olmak üzere toplam
19 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup; daha önceden kapatılan 4 dershanenin de malvarlıkları hazineye
devredilmiştir. Ayrıca; 1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,  1 öğrenci
yurdu inşaatı da hazine adına tescil edilerek Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir. KHK/677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2 Dernek kapatılmıştır.
İl genelinde OHAL kapsamında taşınmaz devrini önlemek amacıyla 1052 kişi için önlem alınmış olup; ayrıca Maliye
 Hazinesine 38 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğüne 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce İhtiyati
tedbir konularak 1748 taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 412 taşınmaz kısıtlanmıştır.
Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri ise 32.555.000,00 TL’dir. Ayrıca; Bor İlçesinde bulunan Mülkiyeti ile birlikte hazineye devredilen tarım ve hayvancılık tesisindeki 343 adet canlı büyükbaş hayvanın satışı ihale yolu ile yapılmış olup Maliye Bakanlığınca onaylanmıştır.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.

BİLDİRMEYENLERE PARA CEZASI

   NİĞDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMAYA GÖRE;                                          
    “06/01/2017 tarihli ve 29940 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 680 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 36'ıncı ve 40'ıncı maddelerinde 15/09/1981 tarihli ve 2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanununun 12' inci maddesinde yapılan değişiklikle;
 “7'inci ve 8'inci maddelerinde belirtilen imalat ve satış listeleri ile belgelerini süresi içinde vermeyen veya imalat veya satışını bildirmeyen imalatçı ve satıcılara beş bin Türk lirasından elli bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.”
 “Yivsiz tüfek satın alma belgesi olmayan kişiye satış yapan satıcılara iki bin Türk Lirası idari para cezası verilir.”
Aynı Kanun' un 13'üncü maddesinde yapılan değişiklikle;
 “ Mülkiyeti kendisine ait olup olmadığına bakılmaksızın; yivsiz tüfek ruhsatnamesi olmadan yivsiz av tüfeği bulunduran kişiye her tüfek için beş yüz Türk Lirası idari para cezası verilir.”
 “Ruhsatlı yivsiz av tüfeğini, bu kanun hükümlerine aykırı olarak bir başkasına veren kişiye de beş yüz Türk Lirası idari para cezası verilir.” hükmü getirilmiştir.
Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları amacıyla yeni uygulamalar hakkında bilgi edinilmesi kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
 
Kültür Ekonomisi, 2015
YILDIZLAR KIZ - ERKEK FUTSAL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI
    10 -  17 Ocak tarihleri arasında 6 gün süren müsabakalarda toplamda 22 maç düzenlendi. Kızlarda Çamardı Mehmet Akif Ersoy YBO 1. oldu
2016  2017 Sezonu okul sporları Futsal Yıldız Kız ve Erkek müsabakaları sonuçlandı. Yıldız kızlarda müsabakalara 3 okul takımı katılımda bulundu ve 3 müsabaka tertiplendi. Müsabakalarda 3 Antrenör ve 30 sporcu görev aldı.
 Maçlar İl Müdürlüğü 75.Yıl spor salonunda oynandı.. 3 gün süren müsabakalar sonucunda 3 kupa ve 30 madalya takımlara takdim edildi.. Yapılan müsabakalar neticesinde Çamardı Mehmet Akif Ersoy Y.B.O 1., Gümüşler Ortaokulu 2., Kızılca Ortaokulu ise 3.oldu.
Yıldız Erkeklerde  13 Okul Takımı katılımda bulunarak mücadele etti.
yarışmalara 130 sporcu ve 13 Antrenör görev aldı. Yarışmalar sonucunda 4 kupa ve 40 madalya, katılan ve dereceye giren okul takımlarına takdim edildi. Yarışmalar sonucunda Gazi Ortaokulu 1. Değirmenli Ortaokulu 2, Niğde İmam hatip Ortaokulu 3. ve Mevlana Ortaokulu 4.lüğü Paylaştı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan müsabakalara katılan ve dereceye giren tüm takımları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.