10 Şubat 2011 Perşembe

NİĞDE VALİLİĞİ KAYIP DAĞCI İLE İLGİLİ BASIN DUYURUSU YAYINLADI
Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık köyü Emni mevkiinde 08 Şubat 2011 günü saat 23.00 sıralarında, (3) kişilik dağcı grubunun kamp ve tırmanış faaliyeti esnasında dağcılardan Serkan KAYA' nın gruptan ayrılarak kaybolduğu 09 Şubat 2011 günü sabah saatlerinde Niğde İL J.K.lığına telefonla bildirilmiştir.
Olay haber alınır alınmaz; Çamardı İlçe J.K.lığından (1) JAK timi, Niğde İl Afet Koordinasyon Müdürlüğünden (5) , İl merkezinde bulunan AKUT ekibinden (4) kişilik arama grubu ile bölgeyi tanıyan (3) vatandaş tarafından arama kurtarma faaliyetine derhal başlanılmıştır.
Mağdur Serkan KAYA ' nın bulunması için Niğde İl Vali Vekilinin talebi üzerine; Niğde İl J.K.Iığınca Genelkurmay Başkanlığından helikopter destekli özel eğitimli arama kurtarma timleri istenmiş ve 09.02.2011 günü Hv.K.K.lığına ait bir AS -532 Cougar Arama Kurtarma Helikopteri İncirlik /Adana'dan , J.Genel K.lığına ait bir S-70 helikopteri ve Jandarma Komando Özel Asayiş K.lığından (1) JÖAK Timi Ankara'dan bölgeye hareket etmiştir.
Niğde Vali Vekili, Çamardı Kaymakamı ve İl J.K.lığından yeteri kadar askeri personel ve 112 Sağlık ekipleri ile birlikte Demirkazık Dağı Emni Vadisi Kamp bölgesinde arama kurtarma koordinasyon merkezi oluşturulmuştur.
Kayıp dağcı Serkan KAYA' nın, 09 Şubat 2011 günü saat 13.15 sıralarında, Adana-Aladağ ilçesi Kıcak köyüne kendi imkânları ile ulaştığının öğrenilmesi üzerine Adana ili Aladağ İlçe J.K.lığı arama ekipleri bölgeye yönlendirilmiştir.
Adana İncirlik Hava Meydan Kliği tarafından görevlendirilen helikopter ile kayıp dağcı Serkan KAYA Aladağ ilçe J.K.lığından alınarak Demirkazık Dağında bulunan Arama kurtarma Koordinasyon merkezine getirilmesi sağlanmıştır. Serkan KAYA' nın 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edilmiştir.
Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan başta Genelkurmay Başkanlığı personeli, kamu kurumları ve Sivil toplum kuruluşları ile yörede yaşayan ve yardım faaliyetlerine katılan vatandaşlara teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder