12 Mart 2011 Cumartesi

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU' NUN MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,

Ülkemizin toprakları henüz işgal altındayken, büyük bir yokluk ve yoksulluk içerisinde, milli mücadelemiz tüm hızıyla devam ederken kaleme alınan bu dizeler; Türk ulusunun tüm manevi değerlerine, bağımsızlık aşkına ve yıkılmaz mücadeleci ruhuna tercüman olmuştur. Bugün bile okuduğumuzda tüylerimizi diken diken eden, birlik beraberlik duygularımızı en üst düzeye çıkaran bu dizeler, unutulmaz kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın simgesi olmuştur.
Değerli şairimiz; Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek nasıl duygular içerisinde İstiklal Marşımızı kaleme aldığını da bizlere en güzel şekilde anlatmıştır.
Yüce Türk Milletinin tüm özelliklerinin dizelerle eksiksiz bir şekilde verildiği İstiklal Marşımızın, marş olarak kabulünün 90. yılında İstiklal Marşımızın değerli şairi, T.B.M.M.’nin ilk dönem milletvekillerinden, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu anlamlı şiiri İstiklal Marşı olarak oy birliği ile kabul eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birinci T.B.M.M. üyelerimizi saygıyla ve rahmetle yad eder, bu vesileyle siz değerli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.


Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder