3 Kasım 2011 Perşembe


Organ Bağışı Stand Çalışması Devam Ediyor

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Şubesi koordinasyonunda Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri işbirliği ile 31 Ekim-05 Kasım tarihleri arasında Doku ve Organ Nakli haftası çalışmaları yapılmaktadır.
Bu çalışmalar kapsamında Belediye Parkı önünde stand kurulmuştur. Stand çalışmasında özellikle “Ülkemizde nakil yapılan organlar böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. Nakil yapılan dokular ise; kalp kapağı, kornea, kemik, kemik iliği, deridir. Bağışlanan organları alacak hastalar öncelikle kan grubu ve doku uyumuna yaş, boy, kilo gibi kriterlere ve tıbbi aciliyet durumuna göre belirlenir. Bu işlemler yapılırken cins, ırk, din, cinsiyet ayrımı yapılmaz. “ konularını açıklayan afiş ve broşürlerin dağıtımı yapılmakta ve ayrıca, organ naklinde bulunmak isteyenlerin kayıtları tutulmakta, kendilerine “Organ Bağış Kartı” verilmektedir.


Çamardı ilçe Entegre Hastanesinde de " Organ Bağışı Stand Çalışması " devamediyor. Konuyu açıklayan afişler asıldı. İlçe Halkına broşür dağıtıldı. Vatandaşlara ve okullarda öğrencilere organ bağışı ve önemi anlatılıyor.
Ayrıca bu hafta süresince ve her zaman için organ bağışı yapmak isteyenlerin Çamardı Hastanesi Hasta Hakları Birimine başvurabilecekleri belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder