5 Kasım 2011 Cumartesi

Vali Alim BARUT'un Bayram Mesajı


KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bir bayrama daha ulaşmanın, Kurban Bayramını kutluyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Şükürler olsun bugünlerde birlikte olduğumuz için.
Milletimiz son günlerde hüzün verici olaylara düçar oldu. İnsanımızı acıya boğdu. Ama bayramlar sevinçler kadar acıların da paylaşılarak azaltıldığı günler, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz günler.
İşte böyle günler öncesinde şehitlerimizin acısını yaşadık, depremde kaybettiklerimizin acısını yaşadık.
Mukaddes vatanımızın birliği, milletimizin hür ve bağımsız yaşaması uğruna verilen mücadelede şehit olanları, artık aramızda bulunamayan gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
Aynı duygularla depremde kaybettiklerimiz için de Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
Tekrar tekrar belirteyim ki; aziz milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. Hüzünlüyüz; belki durgun, hatta belki de yorgun görünebiliriz. Ama bayrama ulaştığımıza göre mutlu ve ümitvar olmak durumundayız.
Atalarımızı bugünlerde tekrar tekrar anmak görevimizdir. Bu aziz vatanı bize emanet edenler çok büyük zorluklar çektiler. Şimdi bizim de görevimiz ülkemizi güçlü, milletimizi mutlu kılmaktır. Bunun için çalışmak en kutsal borcumuzdur.
Gelenek ve göreneklerimizin de kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bugünlerin sevincini, coşkusunu yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaşayarak, yaşatarak tüm yaşantımıza hakim kılmalıyız.
Bayramlar, aramızdaki sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar dargınlıkların unutulduğu, geride bırakıldığı, barışın tesis edildiği, kardeşçe kucaklaşılacak günlerdir.
Bayramlar milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin tatbik edilip ses getirdiği, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir.
Bayramın milletimizin dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve refahına vesile olmasını; hep bir arada sevgi ve saygı dolu nice bayramlara ulaşmamızı; bayramın manasına uygun yaşanmasını diliyorum.
Bayramları huzur içinde geçirmemiz için görev başında olanlarımız var. Başta güvenlik kuvvetlerimiz mensupları, zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile bugünlerde tüm çalışanlara başarılar diliyor, bayramlarını tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder