27 Ağustos 2014 Çarşamba

AHİKA YÖNETİMİ NİĞDE’DE TOPLANDI
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde’de yapıldı.
Ulukışla İlçesi Çiftehan Termal tesislerinde düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl genel meclis Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Vali Ceylan, Ağustos ayı AHİKA toplantısını Niğde için önemli olan ve gelecek için önemli bir potansiyeli olan Çiftehan’da yaptıklarını, toplantının Çiftehan’da gerçekleşmesinin nedeninin de Niğde Valiliğince hazırlanan ‘Çiftehan Termal Kompleks ve Günü Birlik Tesisler’ konulu güdümlü projeyle ilgili yerinde değerlendirme yapmak ve mutabakat imzalamak olduğunu ifade etti. Ayrıca Vali Ceylan, ajansa tarafından desteklenen projelerin başarılarını, kalitelerini, verilen mali desteklerini değerlendirdiklerini ve yönetim kuruluna sunduklarını, Çiftehan Termal Kompleks ve Günü Birlik Tesisler konulu Güdümlü proje için 2 milyon 500 bin liralık proje desteğine ilişkin olarak proje uygulayıcısı ve ortakları ile hazırlanan ön mutabakat metni ile çalışma metnin yönetim kurulunun onayına sunulduğunu söyledi.            
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise, AHİKA güdümlü proje desteği ile Niğde turizmine yeni bir ivme kazandıracak olan Sağlık Turizmi konulu proje çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından ‘Çiftehan Termal Kompleks ve Günü Birlik Tesisler’ projesi ön mutabakat metni imzalandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder