27 Ağustos 2014 Çarşamba

ALTUNHİSAR'DA BİR İLK YAŞANIYOR

İlçede bir ilk gerçekleştirilerek bir köye Kaymakamlık imkanlarıyla bir spor salonu kuruldu.
Özellikle yerel seçimlerden sonra köye dönüşen kasabalarla birlikte tüm köylere hızla hizmet götürmeye devam eden Kaymakamlık ülkede az rastlanan bir uygulamayı hayata geçirdi. Köylerdeki vatandaşların da sağlıklı yaşam için spora rahatlıkla erişebilmesi amacıyla artık spor salonları vatandaşların ayağına götürülüyor.
Kasabadan köye dönüşen bölgede eski belediye binası kullanılarak bir spor salonu oluşturuldu. Salonda ortalama 10 vatandaşın aynı anda çalışabilmesi için her türlü ayrıntı düşünüldü. Kaymakamlık imkanlarıyla salonda öncelikle tadilat gerçekleştirildi ve salon spora uygun hale getirildi. Daha sonra salona kondisyon bisikletleri, eliptik bisikletler, ağırlık merkezi, pilates topları, mekik aleti, kum torbası, atlama ipleri, egzersiz minderleri ve yere sermek amacıyla tatamiler alındı.
Köyde ilk olarak spor yapmak isteyen vatandaşlara  yardım etmek amacıyla son Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 2.'lik kazanan Melek HANÇERLİ ders veriyor. Şu an için 14'ü kadın 62 sporcunun kayıtlı olduğu salonda spor eğitmeni eşliğinde öncelikle zumba dansı ve ısınma hareketleri yapılıyor. Daha sonra yine eğitmen eşliğinde kondisyon aletleri kontrollü olarak vatandaşlara kullandırılıyor. Ayrıca salon vatandaşların daha hijyenik bir ortamda spor yapmaları için her gün temizleniyor.
Köyde ikamet eden vatandaşların  salona ilgisi her geçen gün artış gösteriyor. Salonun yapılmasında her türlü ayrıntıyı ele aldıklarını ve imkanlar dahilinde tüm çabayı gösterdiklerini belirten  Altunhisar Kaymakamı  Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, "Göreve başladığımızda sporun Altunhisar'da vatandaşlar için hayatın bir parçası olmasını amaçladık, bunun için daha önce ilçede çeşitli spor kursları ve spor organizasyonları düzenledik. Ancak ilçemizdeki her bir vatandaşa ulaşmak istediğimiz için sporu doğrudan köylerimize taşımaya karar verdik. Şu an için bir köyümüzde başlayan uygulamayı ilerleyen günlerde tüm ilçede yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi. Spor eğitmeni de, salonda her gün yeni yüzler görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder