27 Ağustos 2014 Çarşamba

DEMİRKAZIK TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI

Aladağlar Demirkazık’ın turizme daha etkin bir şekilde kazandırılması için toplantı yapıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Orman ve Su işleri Şube Müdür Vekili Emin Gür, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Zafer Baycan ve teknik personel katıldı. 
 Niğde’nin sahip olduğu önemli potansiyellerinden bir tanesinin Aladağlar -Demirkazık bölgesi olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç: “Her yıl binlerce yabancı turisti ağırlayan, dünya çapında oldukça iyi tanınan Demirkazık bölgesinin turizme kazandırılması ve Niğde’nin menfaatlerine uygun şekilde dizayn edilmesi konusundaki çalışmalar iyi bir noktaya gelmiştir. Demirkazık bölgesini İsviçre ve Avusturya’daki denklerine uygun bir şekilde yeniden dizayn ederek dünyaya ,açılan Türkiye’nin bu penceresinde güzellikler kurmayı arzu ediyoruz. Bu amaçla yapılmakta olan alt projeksiyon çalışmalarını bir üst kurulda değerlendirmek üzere toplandık” dedi.
Aladağlar Demirkazık’ın Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacağını ifade eden Vali Kılıç, Demirkazık bölgesinde dağcılık okulunu dağcılık federasyonu ile hizmete açmak istediklerini belirtti. Ayrıca; “Özel İdareye ait tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Dağcılık Federasyonumuzun müşterek yönetimiyle Dağcılık Okulu olarak hizmete açtığımız takdirde ilimizin tanıtımda iyi bir yere geleceğini, ticaretin kısmen canlanacağını ve dağcılık faaliyetleri için gelip arama ve kurtarma faaliyetlerine konu olacak yabancı turistlerin kurtarılmasının daha iyi gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder