13 Ocak 2015 Salı

Belediye-İş Sendikasından Kongre

5. si düzenlenen Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi Olağan Genel Kurulu Niğde Grand Otelde düzenlendi.  Çok sayıda kişinin katıldığı genel kurul için ayrılan salon dolup taştı. Genel Kurula misafir olarak gelen çok sayıda kişide yer bulamadığı için genel kurulu ayakta izledi.
Niğde Şubesi tarafından düzenlenen kongreye katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı 5. Olağan Genel Kurul’a Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye-İş Sendikası Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, Belediye-İş Sendikası Ankara Çevre Şubeler Başkanı Mehmet Güngören’de hazır bulundular.
Belediye Başkanı Akdoğan’dan işçiye %14 zam
Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan işçiye yüzde 14 zam müjdesi verdi. 2015 yılı zam oranının daha önceki sendika yönetimi zamanında yüzde 11 olarak imzalandığını ifade eden Belediye Başkanı Akdoğan, Sendika Başkanı Yusuf Karaca için bu rakamı yüzde 14’e yükselttiğini açıkladı.
Bugüne kadar yapılmış en görkemli kongre

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “6. yılda Niğde'de Belediye-İş Sendikası olarak en görkemli en organizeli bir kongrenin gerçekleşmiş olmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sendikamıza yakışır bir kongre oldu. Bu güne kadar sendikamızda Sendika Başkanlığı olarak görev yapmış değerli dostlarıma da bu güne kadar vermiş olduğu emeklerden ve bize vermiş olduğu desteklerden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. 6 yıldır görevde bulunduğumuz süre içerisinde hiç bir zaman işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik. İlk yıl 2010 yılında sizlerle toplu iş sözleşmesi yaptım. O zaman çevre illerdeki işçi kardeşlerimizi aldığı ücretlerle ilgili bir araştırma yaptık ve Niğde Belediyesinde çalışan kardeşlerimizin çevre illere göre daha düşük seviyede maaşla çalıştıklarını görünce yüzde yirmi oranında zam yaparak sizleri diğer belediyelerle eşit seviyeye getirdik. O gün den bu güne kadar da hiç bir sözleşmemizde enflasyonun altında artış vermedik. Enflasyonun her zaman üzerinde işçilerimizin ücret artışını gerçekleştirdik” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder