29 Ocak 2021 Cuma


  İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI SONA ERDİ

Kırsal Kalkınma Destek Programlarının Bilgilendirme Toplantıları sona erdi

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı Kapsamında Merkez Ve İlçelerde Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı.

Niğde  İl Tarım Müdürlüğü tarafından daha önce ilçeler de ekonomik yatırımlar konusunda toplantılar düzenlenmiş olup bu hafta içerisinde ise alt yapı konularında tüm ilçelerde yatırımcılar ve ilçe Tarım  müdürlüğü personellerinin katılımı ile İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Proje Yürütme Birimi tarafından bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

Yapılan toplantılar ile Niğde de  küçük aile işletmelerine yönelik desteklerin verileceği ayrıca kooperatif ve birliklere yönelik makine parkı oluşturulacağını söyleyen İl Tarım Müdürü Asım Baş verilen hibe programında en alt limitin 20.000 tl en üst limitin ise 500.000 tl olduğunu belirterek, başvuruların online olarak yatırımcılar tarafından şahsen yapılacağını söyledi. 

Son başvuru tarihinin 20 şubat 2021 olduğunu belirten İl Tarım Müdürü BAŞ, yatırım hibeleri hakkında bilgi almak isteyen çiftçi ve yatırımcıları İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Tar-Yat birimine beklediğini söyleyerek Niğde  iline hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

2020/25 nolu Tebliğ kapsamında, 81 ilde kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında uygulanacak ve desteklenecek konular.

 Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri

 Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar,

  Bilişim sistemleri ve eğitimi,

  El sanatları ve katma değerli ürünler,

  İpek böceği yetiştiriciliği, 

 Su ürünleri yetiştiriciliği, 

 Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları,

  Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları destek kapsamında değerlendirilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder