5 Ocak 2021 Salı

Niğde  Üniversitesin de Sıfır Atık Sistemi Kurulum ve Uygulama Eğitimi Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Sıfır Atık Sistemi Kurulum ve Uygulama Eğitimi” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Y
oğun katılım ile gerçekleşen ve 2 gün süren çevrimiçi programın açılış konuşmasını  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar gerçekleştirirken, Niğde Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Atık Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Çağdaş Gönen, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Atık Yönetimi Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ve Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Atık Yönetimi Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Meryem Nur Aydede de “Sıfır Atık Sistemi Kurulum ve Uygulama Eğitimi” kapsamında sunumlar yaptı.

Çevrimiçi gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, çevresel kaynakların sürdürülebilir kalkınma ile olan ilişkisinden bahsederek başladığı konuşmasında geçmişten günümüze yaşanan önemli olayların, antlaşmaların ve daha pek çok olgunun “Çevre” üzerindeki etkisine de değindi. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca, bilinçsiz bir şekilde kullanılmakta olan çevresel kaynakların sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez önceliğe sahip olduğunu da vurguladı.

“Sürdürülebilir Kampüs” başlığı altında kampüs ortamı ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim” gibi bir çok konuya da kısaca değinen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Üniversitesi öğrencilerinde “Sıfır Atık Kültürü” oluşturmak ve bu kültürü davranışa dönüştürerek hayatları boyunca bu bilinç ile hareket edecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Bu bilinçli davranışın ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacağına da inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, açıklamlarını çevrimiçi programda emeği geçen ve programa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder