13 Ocak 2021 Çarşamba


 Koronavirüs Maskotu Niğdelileri Uyardı

Niğde'deki vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat çekmek amaçlı Niğde Belediyesi tarafından koronavirüsün maskotu yapıldı. 

Maskot cadde ve sokaklarda vatandaşları koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymaya davet etti. Koronavirüs maskotu , bankada sıra bekleyen vatandaşlara sosyal mesafe  ve maske konusunda uyarılarda bulundu.Niğdeli vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan maskotla vatandaşlar fotoğraflar çekinmeyi de ihmal etmedi.

Koronavirüs maskotu kılığına giren Emre Battal yapılan farkındalık hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: '' Ben koronavirüs'ün maskotuyum. Çin'de ortaya çıktım ve dünyaya yayılmam uzun sürmedi. Sosyal mesafe, hijyen ve maskeye önem vermezseniz sizlere bulaşma ihtimalim çok yüksek. Bulaştığım zaman öldürebiliyorum ya da kalıcı hasar bırakabiliyorum. Bugün Niğde Belediyesi için sokaklara çıktık. Halkımızı koronavirüse karşı bilinçlendirmeye çalıştık. Maske takmayan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunarak halkımızı bilinçlendirmeye çalıştık.'' Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder