6 Ocak 2021 Çarşamba


Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar TÜBA Asli Üyeliğine Seçildi

 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, çevrim içi olarak gerçekleştirilen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 57. Olağan Genel Kurulunda, TÜBA Asli Üyeliğine seçildi.

TÜBA 57. Olağan Genel Kuruluna bir mesaj gönderen Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank mesajında, "Bilimin, sanayinin ve teknolojinin tüm insanlığın yararına kullanıldığı adil bir düzen için; sizlere, çalışmalarınıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki; geleceğimizi sağlam temeller üzerinde inşa etmenin yolu, bilimi ve dehayı taltif etmekten geçiyor. Geleceğimize birlikte hizmet etmekten; çalışmalarınızı, projelerinizi desteklemekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Olağan Genel Kuruldaki açıklamalarında, TÜBA olarak bilim diplomasisi kapsamında uluslararası çatı kuruluşların ve organizasyonların toplantılarına çevirim içi olarak katıldıklarının altını çizerek Science-20’nin (S-20), G-20 liderlerine sunmak üzere hazırladığı sonuç bildirgesine de aktif bir şekilde önerilerle katkı sunduklarını da belirtti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Yapılan oylamanın neticesinde seçilen Konsey üyelerimizi ve Akademi’ye seçilen yeni üyelerimizi kutluyor ülkemiz ve dünyamız için iş birliği içinde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder