14 Ağustos 2021 Cumartesi

Türk Dünyasından Esintiler


 Türk Dünyasından Esintiler

Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesinde “Türk Dünyasından Esintiler” Adlı Sergi ve Konser Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesi ve TÜRKSOY iş birliğinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 30. yılı anısına “Türk Dünyasından Esintiler” adlı sergi ve konser gerçekleştirildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen sergi ve konser etkinliklerine, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Yağmur Şener , TUDAM Müdürü  prof. Dr. Hikmet Koraş ile Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserde açıklamalarda bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığının 30. Yılının tüm Türk Devletlerinde kutlandığını ifade ederek TÜRKSOY’un Türkiye’de de bu kutlamaları yaptığını belirtti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, konserde görev alan ekipleri katılımcılara tanıttıktan sonra ise desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a da teşekkürlerini iletti.

Açılışı gerçekleştirilen serginin ardından, Özbek Halk Atışma Türküsü “Babay Canım”, Kazak Halk Türküsü “Kermaralday”, Tatar Halk Türküsü “Bas Kızım Appa”, Kırgız Halk Dansı “Sarı Özön” ve Azerbaycan Halk Türküsü “Sarı Gelin” ile daha pek çok ezginin yer aldığı konser, büyük beğeni toplarken konser sonunda Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a ve emeği geçenlere hediye ve çiçek takdiminde bulundu. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a hediye takdim etti.

Etkinlikler günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder