Bitkisel Üretim 2.Tahmini, 2021
Sebze üretiminin 2021 yılında bir önceki yıla göre azalacağı tahmin edildi
Sebze ürünleri üretim miktarının 2021 yılında bir önceki yıla göre %0,2 azalarak yaklaşık 31,1 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzelerde %2,1, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzelerde ise %2,5 oranında artış olurken, meyvesi için yetiştirilen sebzelerde ise %0,8 oranında azalış olacağı öngörüldü.
Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden biber (salçalık, kapya) üretiminde %13,6, kuru soğanda %5,3, sakız kabakta %10,9 oranında artış olurken, domateste %2,9, karpuzda %1,6, hıyarda %2 oranında azalış olacağı tahmin edildi.
Meyve üretiminin 2021 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi
Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim miktarının 2021 yılında bir önceki yıla göre %4,6 oranında artarak yaklaşık 24,7 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Meyveler içinde önemli ürünlerin üretim miktarlarına bakıldığında, bir önceki yıla göre elmada %0,3, üzümde %12,8, kirazda %6,8 oranında azalış olacağı tahmin edilirken, şeftalide %1,1, çilekte %20,3, zeytinde %35,4 oranında artış olacağı öngörüldü.
Turunçgil meyvelerinden mandalinada %14,7, portakalda %30,6, limonda %30,4, sert kabuklu meyvelerden fındıkta %2,9 oranında artış olurken antep fıstığında %59,7 oranında azalış olacağı tahmin edildi.
Muz üretiminin %19,1 oranında artacağı, incir üretiminin ise değişim göstermeyerek 320 bin ton olacağı tahmin edildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder