21 Aralık 2021 Salı


 SGK ve İŞKUR' dan İşverenlere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

   Bilgilendirme toplantısında kayıt dışı sigortalılık, sahte işyeri , iş kazası ve meslek hastalığı ve diğer konular hakkında bilgi verildi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koordinatörlüğünde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personellerince Niğde de faaliyet gösteren iş insanlarına bilgilendirmede bulunuldu.

Niğde Grand Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU ve Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail VAN' ın açılış konuşmalarının ardından İl Müdürlüğü personellerince rehberlik ve bilgilendirme kapsamında sunumlar yapıldı.

SGK ve İŞKUR personelleri tarafından işbaşı eğitim programı, kayıt dışı sigortalılık, sahte işyerinin işverenlere ve çalışanlara getirdiği yükümlülükler, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş kazası ve meslek hastalığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun işverenlerimize sağlamış olduğu teşvik ve destekler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

   Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU; İstihdamın artması ile işsizliğin azalacağını, bu durumun da Niğde ve Türkiye adına olumlu gelişmelerle sonuçlanacağı, işsizliğin düşmesi yönünde sadece bir kişi veya bir kurumun değil, herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini, bu çağrının yansımalarının iş dünyasına olumlu yansıyacağına inandıklarını dile getirdi.

    Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail VAN ise; “Sahte işyeri ve sahte sigortalılık, SGK' ya yapılan bir ihbar/şikâyet üzerine veya kurumca re'sen yapılan bir işleme istinaden, Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin yaptığı araştırma, inceleme ve soruşturma sonucu ortaya çıkmaktadır. Sahte işyeri ve sahte sigortalılık, hem işverenler hem sahte sigortalılar bazen de mali müşavirler açısından önemli sonuçlar doğurmaktadır. Hem sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi hem de uzun vadede daha ağır ve bedeli yüksek olası maliyetlerden kaçınmak için işverenlerce sosyal güvenlik yükümlülüklerinin zamanında yerine getirilmesinde yarar görülmektedir. Ayrıca bize bugün burada toplanma fırsatını verdiği için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU' na ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder