29 Aralık 2021 Çarşamba


 Afet Risk Azaltma Planı (IRAP) Lansman Töreni

Niğde de afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını önlemek, afet risk azaltma bilinci oluşturmak ve kaynakların etkili kullanımını sağlamak amacıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) lansman töreni Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 1923 nolu salonda katılımları ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Yılmaz Şimşek; afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunun altını çizerek, “Afet hayatımızın bir gerçeği, gerek deprem, sel baskını, orman yangını ve çığ düşmesi gibi her zaman hayatımızda tedbir almamız gereken ve karşılaşabileceğimiz bir olgu” dedi.

Afet olmadan önce de can ve mal kayıplarını en aza indirmek bizim elimizde.

Niğde de  deprem, taşkın-sel, kütle hareketleri, meteorolojik afetler ve endüstriyel kazalar olmak üzere 5 adet afet türü seçilerek, çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere toplam 35 kurumun katılımcıları ile 2 çalıştay düzenlendi.. Bu çalıştaylar sonucunda 11 amaç, 29 hedef ve 57 eylem belirlendi. Niğde  için plan hazırlanması tamamlanarak, Niğde İl Risk Azaltma Planı kitap olarak basıldı.. 

konuşmanın ardından Vali Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri, Manavgat'ta meydana gelen orman yangınına destek olmak üzere Niğde'den giden İtfaiye, AFAD ve Kızılay personellerine teşekkür belgesi verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder