22 Aralık 2021 Çarşamba

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası


 

Vali  Dr. Yılmaz Şimşek'in Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Mesajı 

  İstiklal mücadelemizi mısralarıyla tarihe kaydeden İstiklal Marşımızın yazarı, milli mücadele kahramanı, ilim ve irfan sahibi olan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık tarihleri arası “Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası” olarak değerlendirilmektedir.

   Millet olarak kurtuluş mücadelesi verdiğimiz dönemde vatan ve millet sevgisi ile kaleme aldığı şiirleri, yazıları ve ülkemizin dört bir yanında verdiği konferanslarıyla karamsarlığa düşen aziz milletimizin, milli mücadele ruhunu harekete geçirerek İstiklal Savaşımızın kazanılmasında büyük rol alan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve dün olduğu gibi bugünde bizlere rehber olmaya devam etmektedir. 

   Hiç şüphesiz ki; mısralarında, milletimizin asil ruhuna, milli ve manevi duygularına tercüman olan İstiklal Marşımızın mimarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, mütevazı kişiliği ve dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olmuştur.

   Bu bağlamda; bugün bizlere düşen görev, Milletimizin gönlünde yatan bağımsızlık duygusunu harekete geçirerek birlik ve beraberliğimizi sağlayan, vatan, millet ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi şekilde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif  Ersoy'u  anlamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olmalıdır. 

    Bu duygu ve düşüncelerle; vefatının 85. Yılı kapsamında idrak ettiğimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası vesilesiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu vatan için kalemiyle, ilmiyle, silahıyla ve tüm yüreğiyle mücadele etmiş geçmişlerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder