24 Temmuz 2022 Pazar

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı


Vali Mustafa Koç’un

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı, güçlü demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetine saygılı, ilkeli ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile yapılan gazetecilik Türk toplumu için büyük bir kazanımdır. Basına olan güvenin artması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve demokrasimizin güçlenmesi bu kazanımlardan bazılarıdır.

Millî Mücadele döneminde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk basın yayın organlarını aktif olarak kullanarak halk arasında bağımsızlık fikrini oluşturmuş, milli mücadele ruhunu tesis etmiş ve en nihayetinde milli birlik ve bütünlüğü sağlamıştır. Bu birlik ve bütünlük Türkiye Cumhuriyeti’nin taze bir fidan olarak kurulmasında önemli bir rol oynamıştır.        

15 Temmuz 2016 yılında hain terör örgütü FÖTÖ/PDY tarafından ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine karşı yapılan hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süreli görüntülü mesajının anında ekranlara yansıtılmasıyla darbe girişiminin seyri değişmiş ve Yüce Türk Milleti sokaklara, meydanlara inerek alçak, hain darbecilere gerekli dersi vermiştir.

Bıkmadan usanmadan zor koşullarda büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarken bugüne kadar verdiğimiz basın şehitlerimiz ile vatanımızın bekası, al bayrağımız için şehit düşen kahraman evlatlarımızı bu vesile ile yad ediyor, gazilerimize de hayırlı uzun ömür temenni ediyorum.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder