30 Eylül 2022 Cuma


 Vali Mustafa Koç, Beyaz Lahana Hasadına Katıldı

Niğde ‘ nin beyaz lahanası üç ülkeye ihraç ediliyor.

Vali Mustafa Koç,  Bor İlçesi Kaynarca Köyü’nde düzenlenen beyaz lahana hasadına katıldı. Hasat esnasında üreticilerle bir araya gelen Vali Mustafa Koç; ilimiz ekonomisi için beyaz lahananın önemine vurgu yaparak bol, bereketli bir hasat temennisinde bulundu.

Vali Mustafa Koç, Niğde’nin bir tarım şehri olduğunu dile getirerek tarımsal üretimde modern tarım teknikleri ve “İyi Tarım Uygulamalarıyla” hem birim alandan alınan ürünün miktarının arttığını hem de ürün kalitesinin yükseldiğini ifade etti.

Beyaz lahana hasat programında konuşan Vali Mustafa Koç;

"Burada tüm üreticilerimize selam ve hürmetlerimi sunuyorum. İlimiz ekonomisi için önem arz eden ürünlerimizden birisi olan “Beyaz Lahana” bitkisinin hasadını gerçekleştireceğiz. Türkiye İstatistik Enstitüsü Kurumu verilerine göre beyaz lahana üretiminde Niğde, Türkiye ikincisi durumunda. Son beş yıl üretimine baktığımızda her yıl artan bir üretimimiz söz konusu. 5 yıl önce 95 bin ton seviyelerinde olan üretim, bugün yüzde 41 artarak 130 bin ton seviyelerine yükseldi. Lahana ilimizin ihraç kalemlerinden birisi artık. Niğde’mizin tadına doyulmaz lezzetteki beyaz lahanasını üç ülkeye ihraç ediyoruz.

Ayrıca, Niğde'deki tüm üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Onlar ürettikçe ilimiz büyüyor, ülkemiz büyüyor. Tarımsal hasılamız artıyor. Geçtiğimiz salgın döneminde de gördük ki en stratejik sektörlerin başında tarım geliyor. Bu nedenle çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Onların her zaman destekçisiyiz.  Allah üreticimizin emekleri boşa çıkarmasın.” dedi.

Hasat programı çerçevesinde, lahana bitkisinde uygulanan “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında üreticilere malzeme ve ekipman dağıtımı gerçekleştirdi.

Niğde de Merkez ve Bor ilçesinde 2 köyde sertifikasyon kapsamına alınan 34 üreticinin toplam 216 adet parselde mevcut 1.393 dekar alanda lahana bitkisi iyi tarım uygulaması yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder